Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657939
   « Vissza

Valter Attila a világ legjobb csapatában

 « Cikkek és hírek 
2022. szeptember 15.
 

   A holland Jumbo Visma kerékpárcsapatot sokan a világ egyik, ha nem a legjobb profi csapatának tartják. Ezt az állítást több tény is alátámasztja. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) csapatranglistáján a Jumbo 2019-ben és 2021-ben a harmadik, 2020-ban pedig az első volt. Ugyanebben a hároméves időszakban a csapat élversenyzője, a szlovén olimpiai bajnok Primoz Roglic háromszor is megnyerte a világ egyik legerősebb országúti körversenyét, a spanyol Vueltát. A szlovén fenoménon kívül a holland csapatot erősíti még a belga olimpiai ezüstérmes Wout van Aert, az idei Tour de France győztese, a dán Jonas Vingegaard és a Tour de France-on, illetve a Vueltán is több szakaszt megnyerő amerikai Sepp Kuss is.

   2023-tól pedig ugyanennek a csapatnak lesz a tagja kerületünk lakója, Valter Attila is, aki nemrégiben egy három évre szóló szerződést kötött a holland csapattal. Attila jövő év elején csatlakozik majd Roglic-ékhoz, és úgy tűnik, 2025 végéig a Jumbo színeiben fog versenyezni.
   „A következő három évet a világ egyik legjobb csapatánál tölthetem! A profizmus és a mentalitás ami a csapatnál van, már évek óta lenyűgöz. Óriási siker számomra, hogy ez a sor leigazolt. Alig várom, hogy a legjobbakkal készüljek és fejlődjek! Nagyon izgalmas évek elé nézünk!” – közölte az egyik közösségi portálon a rajongóival a jó hírt Attila.
   A jó hír pedig rá is fért a rajongókra, akik nagyon izgultak már Attiláért. A kertvárosi bringás ugyanis a nyáron Olaszországban edzés közben balesetet szenvedett (egy motorossal ütközött), melynek több foga is áldozatul esett. Szerencsére a szentmihályi Bátorfi Fogászatnak köszönhetően ez a probléma pár hét alatt megoldódott, így Attila újra tud versenyezni.
  „Ez a környezet a legjobb nekem a további fejlődéshez. A Jumbo-Visma egy topcsapat, amely meg tudja adni kerékpárosainak azt az iránymutatást, amely segítségével magasabb szintre léphetnek. A menedzsmenttel folytatott tárgyalások során is sokat nőtt a magabiztosságom. Remélem, hogy az elkövetkező években ki tudom használni a bennem rejlő lehetőségeket” – idézte Attilától új csapatának hivatalos oldala. Ugyanezen a fórumon a Jumbo-Visma sportigazgatója is megszólalt, aki elmondta, évek óta figyelték már Attilát a nemzetközi versenyeken, s mivel látták a benne rejlő potenciált, úgy döntöttek, leigazolják a fiatal magyar klasszist.

kepfile

  Valter Attila profi pályafutása szülőhelyén, Csömörön, a Cube-Csömör színeiben kezdődött. Innen a legismertebb magyar profi kerékpárosklubhoz, a Pannon Cycling Team-hez került. Majd 2019-től már a lengyel CCC Team-nél versenyzett, amely csapat színeiben már a legrangosabb World Tour versenyeken is részt vehetett. Két év után következett jelenlegi csapata, a francia Groupama-FDJ.
   Attila első nagy sikere a 2019-es magyar időfutam-bajnokság megnyerése volt. 2020-ban pedig a Tour de Hongrie-n megnyerte az összetett versenyt, a hegyi trikót és a legjobb magyar versenyző címet is. Ám, az ő neve hallatán mindenki a 2021-es Giro d’Italia-ra emlékszik, amikor is a verseny negyedik szakaszán a sporttörténelem első magyar bringásaként a legjobb fiatalnak járó fehér trikót viselhette. Ezt pedig két szakasszal később azzal tetézte, hogy az összetettben is átvette a vezetést, és három szakaszon keresztül az éllovasnak járó rózsaszín trikót is felvehette. Ilyenre pedig korábban még sosem volt példa.
  Valter idén megnyerte az országos bajnokság mezőnyversenyét, 4. helyen zárt a Strade Bianche egynapos versenyén és ötödik helyen végzett az Alpesi kör összetettjében, miközben az idei Girón közel állt a szakaszgyőzelemhez, a 19. etapon negyedikként ért célba.
                                                                                                                                                    Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez