Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661401
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. december 8.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

 December 21-től január 20-ig tartózkodik a Nap a Bak jegyében. A téli napforduló pillanatában kezdődik tulajdonképpen a csillagászati tél. Ilyenkor a fagypont alatti hőmérséklet az úr, rövidek a nappalok és jegesek az éjszakák.
   Ha nem lenne ez a fránya globális felmelegedés, hó csikorogna a lábunk alatt és a kórokozók is elpusztulnának. Gyerekek szánkóznának, és a korcsolyapályán iszogatnánk a rossz minőségű, agyonfűszerezett forralt bort.
  De a jelen helyzetben alig mozdulunk ki. Bekapcsoljuk a tv-t és nézegetjük a negatív híradót, a kiszámíthatóan szürke sorozatfilmeket, jó esetben azt, hogy mások hogyan sportolnak. Várjuk a Karácsonyt és Szilvesztert. A jövőt, ami még nincs, de nemsokára bekopogtat ajtónkon.
 Akkor van a legnagyobb szükségünk a fényre, amikor a legnagyobb a sötétség. Ezzel a sok ezer éves bölcsességgel minden emberi kultúra tisztában volt, és valamilyen formában a rituális mágia szertartásaival tisztelgett előtte. Az éves ciklus e kiemelt pillanata a fény születésével analóg.
  A kereszténység Jézust úgy is említi, mint a „Világ világossága”. Mikor túl sok a bűn, és a tévúton járók hada többségbe kerül, akkor megjelenik a fény képviselője, aki világosságot gyújt, láthatóvá teszi az igazságot és a valóságot számunkra. Ez idő tájt, amikor visszatekintünk és elgondolkodunk az elmúlt év történésein, ott belül mindannyian azt reméljük, hogy az emberiség felébred, és kiutat talál abból a hazugság útvesztőből, melybe úgy tűnik, mindinkább belesüpped.

  Amikor két éve kiengedték a palackba zárt szellemet, amit COVID-19 néven ismerünk, azt reméltük, hogy mára már híre-hamva sem lesz. Sajnos a zűrzavar intenzitása fokozódik és kezdünk szocializálódni az elhúzódó vírusválsághoz. Biológiai (világ)háború zajlik, a használt fegyverek sokkal alattomosabbak, mint amit a történelem során megtapasztalhattunk. Ehhez társul egy pszichológiai hadviselés is, melyet a mindenható média fegyvereivel vívnak.
   Azért is nevezhetjük világháborúnak, mert az internet segítségével mindenki részt vehet a vélemény-csatákban. Persze ezek az ütközetek is részei annak a hadműveletnek, melynek az a célja, hogy elterelje figyelmünket a valós problémáinkról. Uránusz szörnyszülött utódai újra hatalmat követlenek Kronosz és Zeusz leszármazottai felett. Hogy sikerrel járnak-e, az a XXI. századunk alapvető kérdése.
  A Bak ember fegyelmezett, szorgalmas és céltudatos. Nem fecsérel időt fölösleges dolgokra. Igyekszik megvalósítani azt, amit elhatározott. Mivel Szaturnusz uralma alatt áll, tisztában van azzal, hogy mindennek rendelt ideje van és azzal is, hogy nincs mindenre idő.
 Mindenkinek egyénre szabott ideje van. „Tempus fugit”, azaz az idő rohan. A fizikai világban minden megvásárolható, megszerezhető. Tárgyak, növények, állatok, emberek. Mindennek és mindenkinek ára van. „Van az a pénz”, mondják. Egy valamit mégsem lehet megvásárolni, és ez az idő.
  A homokóránkba töltött szemcsék száma nem növelhető. De nem is csökkenthető. Ennek tudatában minden félelmünk értelmetlen. És mégis mindent megteszünk azért, hogy ne érezhessük jól magunkat a bőrünkben. Az életet ajándékba kaptuk, de ennek a csodának van egy lejárati ideje. Tetszik vagy sem, Kronosz, a fizikai dimenzió ura és őrzője. A lehetőségekkel lehet élni vagy visszaélni.
   Egy emberöltő kozmikus értelemben kevés, de a tiszavirág perspektívájából tekintve akár 30 ezer élettel is felér. A megválaszolandó kérdés alapvetően mindenki számára az, hogy milyen értéket tesz hozzá élete során a teremtett világhoz.

   Áldott karácsonyt kívánok minden kedves Olvasónak és egy örömteli Boldog Új Esztendőt!
   Vigyázzanak magukra és egymásra!
   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
                                                                                                                                                            Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez