Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.04. szombat
Mónika, Flórián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28890265
   « Vissza

Megvan a negyedik olimpikonunk is!

 « Cikkek és hírek 
2024. április 24.
 


Bácskay Csenge tornász, dr. Decsi Tamás kardvívó és Péni István sportlövő után megvan a negyedik kertvárosi olimpiai kvóta. Az újabb párizsi repülőjegy Nagy Bernadett birkózó nevéhez fűződik.

kepfile

   Fantasztikus birkózással olimpiai kvótát szerzett Nagy Bernadett, az UTE Rákosszentmihályon élő birkózója. Ezzel pedig a 22 esztendős sportoló sporttörténelmet is írt, mert ő lett az első olyan birkózó, aki a Kertváros SE-ből indulva eljutott az olimpiai részvételig. Berni a bakui európai kvalifikációs versenyen olasz, fehérorosz és francia ellenfeleket legyőzve vívta ki az olimpiai részvétel jogát.
  Az újdonsült kertvárosi olimpikon kézilabdázóként kezdte pályafutását, de már akkoriban is sok időt töltött a birkózóteremben, ahova a bátyját követte. És ahol az édesapja, Nagy Attila is birkózott, valamint ahol a nagybátyja, Nagy János világraszóló sikereket (Eb-ezüst és olimpiai részvétel) ért el.
   Birkózóként az első klubja az FTC volt, ahonnan hamarosan átkerült a Szent-Györgyi Albertről elnevezett közeli iskola tornatermébe, mely a kertvárosi birkózás bölcsője volt. Innen 2010-ben ugyancsak a bátyját követve az UTE-ba igazolt, így az utánpótlás sikereit – kadet, junior és U23-as vébé- és Eb-érmek – már a lila-fehér klub sportolójaként érte el.
   2022-ben a felnőtt élmezőnybe is berobbant azzal, hogy a budapesti Eb-n bronzérmes lett. Sajnos, ebbe a sikerbe a túlzott akarás révén alaposan bele is sérült. Elszakadt keresztszalagja miatt több műtét, hosszú rehabilitáció és másfél éves kihagyás várt rá. Idén tért csak vissza, méghozzá nem is akárhogyan, a bukaresti Eb-n ugyanis ismét bronzérmes lett. Csak az olimpiai- világ- és Európa-bajnok török Adartól kapott ki, akivel Párizsban is megmérkőzhet majd.
  – Jó lenne nem az első fordulóban, hanem a döntőben találkozni vele, és ott visszavágni neki! Mert akkor megvalósulna legfőbb álmom, hogy olimpiát nyerjek – mondta Berni, aki az egyetlen magyar kvótaszerzője volt a magyar birkózó válogatottnak Bakuban.
   És mit csinál az újdonsült olimpikon a párizsi repülőjeggyel a zsebében? Májusban kiutazik a magyar csapattal Isztambulba, hogy az utolsó nagy kvalifikációs tornán a jelenlétével is segítse a többieket. Elmondása szerint a birkózás egyéni sportág ugyan, de maguk a birkózók ezt egy nagy család tagjaiként élik meg, melyben mindenki ott segít, ahol tud.
                                                                                                                                                    Riersch Tamás

Nagy Bernadettet, a XVI. kerület Ifjú Sporttehetsége díjjal kitüntetett versenyzőt az önkormányzat nevében Szász József alpolgármester köszöntötte.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez