Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.04. szombat
Mónika, Flórián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28888884
   « Vissza

Beindult a kampány

 « Cikkek és hírek 
2024. április 24.
 

   Április 20-án kezdetét vette az a kampány, ami egészen június 9-ig, a választások napjáig tart. Bár ezen a napon EU parlamenti és fővárosi választásokat tartanak, lapunkban most csak a helyben érdekes eseményekkel foglalkozunk. A lenti képen a baloldal csapatát láthatják, ahogyan a közösségi médiában bemutatkoztak. Közös összefogással vágnak neki a választásnak, egy csapatban indul a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP sőt még a Párbeszéd is, aminek eddig semmi híre nem volt a kerületben.

kepfile

   Polgármesternek Csizmazia Ferencet jelölik, ismert név még a csapatban Mizsei László, Hepp Béla, Hollai Gábor, Molnár Nóra, a többiek új játékosoknak tűnnek a közéletben. Hiányoznak a 2019-es kampányból ismert nevek, mint például Kepes Ágnes, Kepes András unokatestvére, a holdjárót építő Pacher Tibor, Mrena Edit, Nemes Gábor. A 12-es körzetben, Cinkotán indul a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Kordás László képviselő özvegye, ő a csoportképen a jobb oldalon helyezkedik el – majd kiderül, hogy a konzervatív cinkotaiak mennyire tolerálják sajátos hajviseletét.
  Talán a feladat újszerűsége okozta, hogy a kampányhoz szükséges fénykép leadásába az újaknál hiba csúszott: az előírás szerint álló formátumú képet kell a jelöléshez mellékelni, ami azt jelenti, hogy magasabb, mint amilyen széles – erre többen is egészalakos képet küldtek be, amin állva látszanak tetőtől talpig. Képzeljük el, mit küldtek volna, ha fekvő képet kérnek... De sebaj, majd belejönnek...

  A Fidesz vezette pártszövetség a kampány nyitányában nagyot hasított: szombaton reggel kezdtek az ajánlások gyűjtésébe, és délben mind a 12 képviselői körzetben megvoltak az ajánlások, egyúttal meglett a polgármester-jelölti ajánlás is. A szükséges ellenőrzések után hétfőn a választási bizottság nyilvántartásba is vette az összes fideszes jelöltet.
   A jól ismert csapaton három körzetben változtattak. A 3-as körzetben Zánkai Péterné indul Mizseivel szemben, aki 2019-ben legyőzte itt Gáspár József fideszes jelöltet. A fél Centi lakótelepet magába foglaló 5-ös körzetben Simon Mariann lett a jelölt, korábban itt Vincze Ágnes fideszes jelöltet győzte le Abonyi János, a lakásszövetkezet elnöke. Ő viszont most már nem indul, helyette Péter Valéria a jelölt.
   A 8-as körzetben dr. Herbszt Enikő váltotta Vass Pál képviselőt, aki egyéb feladatai miatt adta fel körzetét. A baloldal részéről itt Bencze Szabolcs a jelölt.
   A többi körzetben a korábbi bevált jelöltek indulnak, akik 2019-ben (vagy az időközi választáson) valamennyien győzelmet arattak a képviselői körzetükben. Akkor Kovács Péter, aki egyéni körzetben is indult a polgármesteri jelölésen kívül, mindkét esetben több mint 57 százalékos eredményt ért el. 50 százalék feletti eredménnyel végzett 2019-ben Dobre Dániel (4-es körzet), Antalóczy Csaba (7-es körzet), Ács Anikó (10-es körzet), Kovács Raymund (11-es körzet) és Szász József (12-es körzet).

  Kisebb viharok után döntött az indulásról a Mi Hazánk helyi szervezete. A hírek szerint kisebb baleset érte a pártkasszát, s emiatt a korábbi indulók egy része távozott a szervezetből. Ennek ellenére a maradók az indulás mellett döntöttek. Polgármester-jelöltjük Dr. Zsidró László, és mind a 12 képviselői körzetben indítanak jelöltet. A jelöltek közül ismert személy Szabó Péter faszobrász, illetve Molnár László, a korábbi Jobbik aktivista. A jelöltek jelenleg az ajánlások összegyűjtésével vannak elfoglalva, ami nem kis feladat, hiszen körzetenként 45-55 darab (érvényes!) ajánlást kell begyűjteni, a polgármesteri induláshoz pedig legalább 300 választópolgár ajánlása szükséges.

   Az előző választásokon a pártokon kívül indult a Civil-16 egyesület, és meglepően jó eredményt értek el: sikerült a testületbe egy önkormányzati képviselőt bejuttatniuk. A mostani választásokon összefogtak a XVI. kerületi Közösségi Egyesülettel, amely (mint jelölő szervezet) átvette a Civil-16 korábbi jelöltjeinek egy részét, és további jelöltekkel indulnak minden képviselői körzetben. A jelöltek között ismert személyek is vannak: a Közösségi Egyesület jelöltjeként indul Kovács József Olasz, a Legenda Sörfőzde Center tulajdonosa, Klinka Katalin, a BKIK helyi tagcsoportjának elnöke, Ferenci Zoltán, a Helyi Hírek alapító főszerkesztője, Szűcsné Piroska, különféle zenei klubok szervezője, illetve Ferenciné Szőke Katalin lapszerkesztő, a Jövendő utcai óvoda óvónője. A civil jelöltek a személyes támogatókon kívül számítanak a pártokból kiábrándult emberek szavazataira is.
  Május 6-án zárul a jelölési folyamat, aznap 16 óráig lehet leadni az ajánlóíveket, akkor kiderül, kiknek sikerült összegyűjteni az ajánlásokat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez