Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.06.20. csütörtök
Rafael, Dina, Polett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 29173882
   « Vissza

Fitneszből is jeles a Kertvárosnak

 « Cikkek és hírek 
2024. március 20.
 


 Újabb sportdiplomácia sikert könyvelhet el a XVI. kerület. Az egyre nagyobb tömegeket megmozgató fitnesz- és testépítő sportágban 2024 elején a kertvárosi Mazotti SE vezetőjét, Teszák Mariannt nevezték ki szövetségi kapitánynak.
 – Nagy megtiszteltetés és egyben nagy kihívás is ennek a feladatnak az ellátása – mondta Mariann a kinevezését követően. – Évek óta ott vagyok az összes hazai és nemzetközi versenyen, melyeken nemcsak pontozok, hanem segítek a magyar versenyzőknek is, és ezt immár hivatalosan kell majd tennem. Ugyanakkor tisztában kell lenni, hogy a fitnesz egy nagyon kényes sportág, melyben rengeteg érdek ütközik, így szövetségi kapitányként nagyon fontos feladatom lesz majd a sportágon belüli kohézió megteremtése is.

kepfile

 Teszák Mariann első hivatalos világversenye a júniusi szerbiai világbajnokság lesz majd. A léc magasra van téve, mert az elmúlt évben a Mazotti SE versenyzői az Európa-bajnokságról három arany-, a világbajnokságról pedig egy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza.

 Az új szövetségi kapitány szertornászként kezdte pályafutását. Köszönhetően a Kertvárosban élő tanárlegendáknak, Keszthelyi Rudolfnak, a feleségének, Blanka néninek és Nyolczas Péternek. Tíz év után azonban abbahagyta a versenysportot, és artistának tanult.
 A Magyar Cirkusz- és Varieté által szervezett műsorokban trióban majd duóban lépett fel. 1989-ben párjával elnyerte a legrangosabb artistaelismerést, a Cirque de Demain Festival nagydíját, amely azóta is egyedülálló siker a magyar cirkuszművészet történetében. Mariann 30 éves korában felhagyott az örökös utazásokkal, hazajött, családot alapított, majd 2002 óta kizárólag fitnesszel foglalkozik.
  – A fitnesz egyelőre még nem olimpiai sportág, és nem szerepel a Világjátékok programjában sem. Ennek ellenére egyre népszerűbb a világban. Köszönhetően annak, hogy gyakorlatilag minden más sportágnak alapot ad, illetve egy rendkívül összetett és nagyon színes sportág. Nekünk, fitneszedzőknek a legfőbb dolgunk az, hogy minél több gyerekkel, fiatallal szerettessük meg ezt a sportágat. A többi meg a sportvezetőkön és a sportpolitikán múlik.

 A közelmúltban még egy nagy megtiszteltetés érte a kertvárosi fitneszedzőt. A II. Budapest Légtorna Fesztivál szervezői ugyanis zsűritagnak kérték fel őt, amit Mariann nagy örömmel el is fogadott. Az eseményre március 23-24-én kerül majd sor a Fővárosi Nagycirkuszban.
                                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. május 22.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez