Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656943
   « Vissza

Kigyulladt a szentmihályi uszoda

 « Cikkek és hírek 
2023. február 8.
 

 Január 28-án, szombaton éjjel a Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda tűzjelzője bejelzett. Az uszodákban éjjel-nappal tartózkodik egy-egy gépész, 12 órás váltásban – az ügyletes gépész, hallva a jelzést, a medencetérbe ment az alagsorban lévő szolgálati helyéről. Odaérve azt észlelte, hogy a szaunatér felőli részen lángol az épület.

kepfile

  A gépész a tüzet a tűzoltókészülékkel megpróbálta eloltani, de ez nem sikerült, mert túl nagyok voltak már a lángok, égett a faszerkezet. Ekkor egy kisebb robbanást hallott, mire gyorsan elzárta a gáz-főelzárót, és hívta a 112-es számot.

 A tűzoltók gyorsan odaértek, és kiemelt, 5-ös fokozatot határoztak meg a tűzesetnek. Összesen 22 jármű érkezett, 70 tűzoltó küzdött a lángokkal. A faszerkezeten viszont rendkívül gyorsan terjedt a tűz, és lángra kapott a medence feletti tér teljes egészében.
 Kovács Péter polgármestert éjjel 1 óra 56 perckor riasztotta Vig András közbiztonsági referens, aki már a helyszínen tartózkodott. A polgármester 2 óra 12 perckor ért a helyszínre, addigra már ott volt Szabó Tamás irodavezető, és rövidesen megérkezett Cserna Sándor, az uszodákat üzemeltető igazgató is.

kepfile

   A polgármester a helyszínre érve azt látta, hogy a medence feletti teljes tetőszerkezet ég. A rendőrség időközben lezárta a helyszínt, a tűzoltók pedig nagy erőkkel küzdöttek a lángokkal. A tüzet hajnali 3 órára sikerült eloltani, az úgynevezett utómunkálatok egészen délelőttig tartottak (ekkor a rejtett tűzgócokat kutatják és semlegesítik, amik képesek lennének újralobbantani a lángokat).
   A tűzoltóság tűzvizsgálója szombat délelőttig a helyszínen tartózkodott, majd több alkalommal is visszatért a héten. Legutóbb azt az információt kaptuk, hogy a szaunatéren kívül már bárhol szabad takarítani a tűz után, de a szaunatér még vizsgálat tárgyát képezi. Azt a területet is figyelte a videós megfigyelőrendszer, de a kamera nyomban a tűz kitörésekor elégett, a rögzítő számítógép pedig megsemmisült a tűzben.

   A szentmihályi uszoda láthatóan nagyon erősen károsodott. A szaunatér teljesen kiégett, a könnyűszerkezetes tető végig lángolt, a lehulló üszkös törmelékek a medence vizén úsztak. Kirobbant szinte az összes üvegtábla a tetőtéri részen, illetve károsodott az uszodateret az iroda és fitneszhelyiségektől elválasztó folyosó üvegfala is. A tűztől nem károsodott épületrészeket a kormozódás szennyezte be, illetve az oltás során károsodhattak az oltóvíztől.
  A polgármester szinte azonnal meghozta a döntést, hogy a takarékossági okból és felújítási céllal bezárt mátyásföldi uszodát a lehető leggyorsabban ki kell nyitni, nehogy uszoda nélkül maradjon a Kertváros. A szűk egy hetes felkészülés után a kerületiek nagy örömére február 4-én, szombaton már meg is nyílt a mátyásföldi uszoda.
   A lentebb olvasható felhívás értelmében a Kertváros összefogásából épül majd újjá a tűztől károsodott uszoda. A felhívás értelmében a önkormányzat a 11784009-15516006-10740006 káralap alszámlára várja az adományokat, befizetéseket az uszoda újjáépítése érdekében. Nyilvánvaló, hogy a 15 éve amortizálódó épületre fizetett biztosítói kártérítés semmiképpen nem fedezheti a teljes újjáépítés költségét, ezért van szükség a Kertvárosi lakosok, vállalkozók összefogására.

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez