Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658213
   « Vissza

Hatóságilag csökkentett árak

 « Cikkek és hírek 
2022. január 19.
 

  Valószínűleg sokan hallottak arról, hogy a Kormány a meglóduló infláció miatt ismét a hatósági árak eszközéhez nyúlt, hogy néhány terméknél visszafogja az áremelkedést.
Hét árucikk került három hónapra a hatósági áras kategóriába: a kristálycukor, a BL 55-ös finomliszt, a finomított napraforgó étolaj, a házi sertés comb (fagyasztva is), a csirkemell és farhát (csonttal, filézve, darálva, csomagolva, hűtve vagy fagyasztva) és az ultra magas hőmérsékleten hőkezelt 2,8-as tehéntej.
 Mi azt próbáltuk megtudni a Sashalmi piacon, hogy miként működik majd februártól az árcsökkentés. A borkereskedés melletti tejboltban kezdtünk, érdeklődve, hogy mennyi volt a 2,8 százalékos tej múlt év októberében. Nagy meglepetésre az eladó közölte, hogy az ő tejük 3,5 százalékos, tehát arra nem vonatkozik a hatósági ár. Egyébként októberben 330 forint volt az ára, most pedig 350, ami nem olyan jelentős áremelkedés,
  Szemben a baromfiboltban nagyon szép filézett csirkemell kapható 1990 forintért. Az árust friss élményként érte a hatósági ár híre, és csak azt tudta valószínűsíteni, hogy az őstermelő bizony nem fogja olcsóbban adni az áruját, tehát nem tudja, hogy mi fog történni.
   A Horváth Húsnál 1998 forintba kerül a filézett csirkemell, a csontos jóval olcsóbb. A sertéscomb ára alig változott, tehát ott nem nagyon van mit visszaállítani. Természetesen betartják majd az előírásokat, azért az lenne az igazán üdvös megoldás, ha a nagykereskedők is kivennék a részüket az árcsökkentésből.

kepfile

A sertéscomb ára itt októbertől nem változott

  Szökendinél a tejből szintén csak 3,5 százalékosat lehet kapni, aminek ára jelenleg 350 forint. A tej ára múlt év októberében még 250 forint volt.
   A Magyar Hentesnél a filézett csirkemell 1990 forint, múlt év októberben ez 200 forinttal volt olcsóbb. A sertéscomb ára októbertől semmit nem változott, a farhát ára pedig elhanyagolható, az biztosan nem okoz veszteséget.
  Itt szintén a nagykert emlegették, akinek részt kellene venni az ármérséklésben, bár azt nem tudni, hogyan. A Magyar Hentesnél ugyanis egyben veszik a baromfit, és itt darabolják fel a boltban. Nagyon nehéz lenne így megmondani, hogy egy egész csirkében milyen árszintet képvisel a 200 forinttal árcsökkentett mellfilé...
  A Sashalmi Csemegében lehet kapni BL-55-ös finomlisztet, ennek ára 349 forint, a kristálycukor 449 forint, a Vénusz étolaj 999 forint. Az eladó nem tudta megmondani, hogyan igazodnak majd a szabályokhoz, javasolta, hogy kérdezzük meg Orbán Viktort, hiszen az egészet ő találta ki.
  Időközben a közlönyben meg is jelent a jogszabály, amely első részének 5. pontjában utalás történik arra, hogy a beszállítóknak is októberi árakat kell alkalmazni, de majd februárra kiderül, hogy ez pontosan mit is jelent. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez