Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775870
   « Vissza

KSE Röplabda: feljutottak az első osztályba

 « Cikkek és hírek 
2022. január 19.
 

kepfile

   Kilenc évvel ezelőtt, 2012-ben alakult a Kertvárosi SE Röplabda Szakosztálya. Kilenc éve nagyjából 30 gyerekkel kezdtek, akik között lány is fiú is akadt, és akik több korosztályt képviseltek. Az első edzők Fodorné Kastner Veronika és László Éva voltak. Előbbi 124-szeres válogatott játékos, utóbbi pedig kiváló röplabdajátékvezető, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja és a Magyar Olimpiai Bizottság tagja volt. Apropó, röplabdajátékvezetés!
    – Több mint tíz éve költöztünk az OSC felnőtt női csapatával a kerületbe – mesélte László Éva. – Akkoriban a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola tornatermében játszottunk. Játékvezetőként kollégám volt a kerületben lakó Hóbor Béla is, akit 2012-ben a világ legjobb röplabdajátékvezetőjének választottak. Ő pedig gyakran panaszkodott nekem, „nagy bánata, hogy pont a saját kerületében hiánycikk a röplabda”.
   Tíz évvel ezelőtt aztán megépült az új Sashalmi Piac, és vele együtt megépült a közösségi terem is, a Kertváros első (kisebb méretű) sportcsarnoka. Amely terem a röplabdázásra kiválóan alkalmasnak tűnt.
   – Kovács Péter polgármester felajánlotta, hogy amennyiben utánpótlással is fogunk foglalkozni, használhatjuk a termet.
  Így történt, hogy az OSC rutinos női röpisei a közösségi terembe költöztek, ahol már a KSE szakosztályaként gyerekek képzésével is foglalkozni kezdtek.
  És akkor ugorjunk egy nagyot az időben. Kilenc évvel később a kezdeti 30 gyerekből 180, az iskolai röplabdázásból pedig komoly versenysport lett. Olyannyira, hogy azt már az eredmények is tükrözik. A Mini korosztály már korábban is hallatott magáról, a belőlük kinövő U15-ös csapat tavaly megnyerte a II. osztályt, idén pedig a szintén saját nevelésű U17-es csapat a klub történetének legjobb eredményét érte el.
   – Tavaly a szövetség a harmadosztályba sorolt bennünket, amely bajnokságot gond nélkül, veretlenül megnyertük. Idén aztán megismételtük ezt a teljesítményünket a másodosztályban is, így de­cem­ber 18-án a Tatabányával és Jászberénnyel hazai pályán osztályozót játszhattunk.     A lányok fantasztikusak voltak, oroszlánként küzdöttek minden labdáért, ennek köszönhetően mindkét riválisunkat 3-1-re vertük, és feljutottunk az ország 12 legjobb csapatát magába foglaló első osztályba.
   A KSE első osztályú csapata januárban kezdi meg a szereplését a TOP 12 között. Előreláthatóan február végén házigazdaként fogadhatják majd az UTE és a BVSC-Zugló csapatait. Az együttes számára a cél a tisztes helytállás lesz, az 1-6. helyezés (ők játsszák majd májusban a döntőt) még messzinek tűnik. Ám, amilyen gyorsan fejlődött a szakosztály, még az is sincs kizárva, hogy hamarosan ott fognak már kopogtatni az 1-6. helyezett ajtaján.
  – Ebből a sikerből minden edzőkollégám – tízen dolgozunk a szakosztályánál – kivette a részét. Nekik köszönhetően továbbra is családias környezetben sportolhatnak a gyerekek, ám a képzéseknek hála, mára már a legjobb kluboknak is méltó ellenfeleik lehetünk.

   December 18-án nagy volt az öröm a közösségi teremben. Aki a koraesti órákban arrafelé sétált, nem is tudta mire vélni a dolgot. Az ablakon benézve is csak örömében nevető és síró lányokat láthatott, és nem tudhatta, hogy egy sporttörténelmi pillanatnak lehetett a szem- és fültanúja. Egy kilenc éve alakult kis klub felemelkedésének.
                                                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez