Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755818
   « Vissza

Ilyen az élet polgármestermentesen...

 « Cikkek és hírek 
2021. december 8.
 

kepfile

Gumiburkolatot kap az iskolai sportpálya

  Sokak által várt időszak következett be október második felétől, mivel Rimóczi Sándor polgármester betegsége miatt hosszabb távollétre kényszerült. Feladatait Szlaukó Istvánné alpolgármester látta el, s az október végi képviselő-tesületi ülésen a polgármesteren kívül még két képviselő is (önhibáján kívül) távol maradt – az ellenzéki oldalra sorolódott alpolgármester és a három ellenzéki testületi tag most megmutathatta, mi az a pontosság, szakszerűség, jogkövetés, amit egyébként igen hangosan és bántó módon követeltek korábban a kisebbségbe szorult polgármestertől.

   A szavazások megoszlása is kb. olyan volt, mint a Kínai Kommunista Párt kongresszusán: a több mint 30 határozat mindegyikét teljes egységben szavazta meg a négy fős testület, általában 4 igennel, ha meg valamit ki akartak nyírni, akkor 4 nemmel. A polgármesteren gyakran számon kért szakszerű előkészítésben sem nagyon jeleskedett az ellenzékiesedett testület: a határozatok egy részét ott fogalmazták meg sebtében az ülésen, s nyomban egyhangúlag meg is szavazták.

   Ancsin László jegyzőnek ez az október 25-ei testületi ülés volt a hattyúdala, mielőtt elfoglalta volna (Nagytarcsáról távozva) a birkózó szövetség főtitkári posztját – tán ezért is hagyta „alkotni” a sajátos többséget. A probléma akkor keletkezett, amikor a hivatali apparátus utólag megpróbálta megfejteni, mit is szavazott meg a testület, és ebben nem mindig jártak sikerrel.
   A november végén, már Rimóczi polgármester vezetésével megtartott testületi ülés napirendjeinek harmada azzal foglalkozott, hogy hatályon kívül helyezte az értelmezhetetlen és végrehajthatatlan határozatokat, és azok helyett új határozatot fogadtak el.

   Pedig nem túl bonyolult dolgokról volt szó. A Blaskovits iskola hátsó pályáját gumiburkolattal szeretnék lefedni, de mivel történtek ott váratlan sportfejlesztések, az odakerült eszközök miatt módosítani kellett egy korábbi határozatot. Ez a módosítás olyan szerencsétlenül sikerült, hogy a novemberi ülésen vissza kellett vonni a 162. és az azt módosító 197. határozatot is, és új határozatban megfogalmazni, amit addig nem sikerült.
  Hasonló sorsra jutott a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésével kapcsolatos határozat is: vissza kellett vonni az októberi döntést, és újradefiniálni a problémát úgy, hogy az már egyértelműen meghatározott legyen.

  Ugyancsak hasonló sorsra jutott a 199-es határozat is. Ez a Grund új üzemeltetője ellen folytatott hadjárat része, aminek élharcosa Bardócz Gábor képviselő. Az üzemeltetési szerződés még akkor született, amikor arról egyszemélyben a polgármester dönthetett, s bár az üzemeltetés mintaszerűen folyik, a hosszú távra kötött szerződést mindenáron meg akarják szüntetni.
  Ennek érdekében már korábban ajánlatot tettek az üzemeltetőnek, hogy bontsák fel a megállapodást, különben rendkívüli felmondással élnek. (Ez egy olyan különleges lehetőség, hogy a bérlő súlyosan jogellenes, a bérlemény állagát veszélyeztető cselekménye miatt a bérbeadó megszüntethesse a szerződést.)

  Miután az üzemeltető nem akarta a szerződést megszüntetni, az önkormányzat egyik bizottsága szemlét tartott a grundon, és jegyzőkönyvbe vettek valami elektromos hiányosságot. Ennek ismeretében lehet megérteni a fentebb említett határozatot, ami szó szerint így hangzik: Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzat képviseletében Dr. Jakab János ügyvéd járjon el, az általa 2021. október 19. napján szerkesztett levélben foglaltakat kiegészítve „elektromos veszély elhárítási javaslatokat tartalmazó jegyzőkönyv szerinti kiegészítéssel”, azaz a 2021. június 17-én kelt szerződést a 12.4 pontja alapján rendkívüli felmondással mondja fel az Agon Sport és Kultúrafejlesztő Kft.-vel.

  Nos ezt a gyönyörűen meg­fogalmazott határozatot is hatályon kívül kellett helyezni a legutóbbi testületi ülésen, és az új határozat arra hatalmaz fel egy másik ügyvédet, hogy szüntesse meg az üzemeltetési szerződést.
                                                                                                                                                              Ferenci Zoltán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez