Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661875
   « Vissza

Épül a csomópont az üzleti parknál

 « Cikkek és hírek 
2021. október 14.
 

kepfile

   A Weerts-Daniella cégcsoport fejlesztéseként épül az új közlekedési csomópont a Csabai úton, az Alsó és Felső Ipari körút kereszteződésében. Az átépítés a kereszteződéstől mindkét irányban 160-160 métere indul: a szélesítés nyomán mindkét irányban létrejön a balra kanyarodó sáv, tehát az ipari parkba irányuló forgalom nem tartja fel az egyenesen haladókat. A csomópont különlegessége, hogy 15 méteres fordulási átmérőt biztosít, ami a későbbiekben lehetőséget teremt arra, hogy a Volán járatok műszakváltáskor betérhessenek az ipari parkban dolgozókért. (Tudnivaló, hogy a kamionok befordulásához csak 12 méteres fordulási ív lenne szükséges.)
  A mellékelt képen jól látható, milyen forgalmi szigetek és zebrák létesülnek. Külön része a tervnek a lejtős útszakaszon érkező csapadékvíz összegyűjtése és elszikkasztása. Az út menti árkok vizét egy csőrendszer fogja fel és vezeti át a kereszteződés alatt, majd speciális technikával helyben elszikkasztják. Ezáltal az innen származó csapadékvíz nem fogja veszélyeztetni a nagytarcsai ingatlanokat.

kepfile

A csomópont felülnézetben

  A közlekedési lámpák helyét kiépítik, de egyelőre nem kerülnek elhelyezésre, mivel a programozáshoz pontos forgalmi adatokra van szükség. Jelenleg hatezer jármű halad el itt naponta mindkét irányba, ennek 3-4 százaléka kanyarodik. A beruházók tovább gyűjtik a forgalmi adatokat, ami segít majd a lámpák programozásában, hogy a kanyarodó ciklus minél kevésbé akadályozza az egyenes irányú forgalmat.
  A kétszázmilliós beruházást december közepére szeretnék befejezni, amit ünnepélyes átadással fognak közúti forgalomba helyezni.
  A Weerts-Daniella Cégcsoport, mint a területet fejlesztő befektetők, gondolva a csomópont nyomán kivágásra kerülő fákra, 24 új hársfát ültettek el a Millenium – Csabai utcai kereszteződés környékére. A Magyar Közút ezen előírásán kívül, amely a kereszteződés átépítésére vonatkozott, a Cégcsoport további faültetesi programot hirdetett az egyre híresebb nagytarcsai „Jóhír programjuk” keretében, mely egy tanösvény építésével indult idén nyáron.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez