Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659364
   « Vissza

Kertvárosi olimpikonok köszöntése

 « Cikkek és hírek 
2021. október 14.
 

A kerület büszkeségei

A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör a XVI. kerületi Önkormányzattal közösen szeptember 18-án köszöntötte a Kertváros olimpikonjait. A köszöntés a kerület legnagyobb közösségi ünnepén, a Kertvárosi Vígasságokon történt.

kepfile

Köszöntés ellenfényben a nagyszínpad előtt. Hatból ketten éremmel térhettek haza

 A sportos rendezvény Delhusa Gjon fellépése után és a Budapest Bár koncertje előtt kapott helyet a feszített programban. De nem volt ezzel baj, hisz a házigazda szervezetek előzetes célja is pont az volt, hogy sokan találkozhassanak majd személyesen az olimpikonokkal. Márpedig erre a két zenei eseményre szinte megtelt az Erzsébet-liget, így az olimpikonok köszöntése is kiemelt figyelmet kaphatott.

  A Kertváros a korábbi olimpiákon még sosem volt annyira eredményes, mint Tokióban. A 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás rendezvényre hat kerületi sportoló kvalifikálta magát. Közülük azonban csak öten tudtak részt venni a játékokon, mert az akadályfutó Wágner-Gyürkés Viktória (Ikarus BSE) már a japán fővárosban az olimpia előtt néhány nappal rásérült egy korábbi sérülésére, így kénytelen volt visszalépni a versenyektől. Az öt kerületi olimpikon sportoló közül a kerékpáros Valter Attila pedig időtúllépés miatt hivatalosan nem tudta befejezni az országúti kerékpárversenyt (nem hivatalosan azonban befejezte), így ő helyezetlenül zárt az olimpián.

  A másik négy sportoló viszont kiemelkedően szerepelt. A mátyásföldi Tomori Zsuzsanna a női kézilabda-válogatott tagjaként hetedik helyen végzett Tokióban. A kitűnő átlövő néhány hete a Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers együtteséhez igazolt, így nem tudott személyesen jelen lenni a sportolók köszöntésén, de az édesanyja helyettesítette őt.

 Ott volt azonban az Erzsébet-ligetben a légpuskások 10 méteres számában ötödik helyezett, illetve két másik számban is a legjobb tíz között végzett sashalmi sportlövő, Péni István, a női vízilabdaválogatottal bronzérmes mátyásföldi center, Gyöngyössy Anikó és a férfi kardcsapattal bronzérmes árpádföldi Decsi Tamás.

 A négy sportoló a gratulációk mellett a varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör által alapított civil díjat, a Kerület Büszkesége elismerést is átvehette. Ugyanezt a kitüntetést kapta az a négy edző is, aki szintén részt vett az olimpián. Így szintén Kerület Büszkesége elismerésben részesült a 400 méteres olimpikon gátfutót, Koroknai Mátét edző ifjabb Tomhauser István, az olimpiai bronzérmes cselgáncsos, Tóth Krisztián felkészítését irányító Pánczél Gábor, a Decsi Tamást edző édesapa, Decsi István, illetve a harmadik olimpiai bajnoki címét nyerő Szilágyi Áron mestere, és a bronzérmes férfi kardcsapat vezetőedzője, Decsi András is.

  Közülük csak Pánczél Gábor nem tudott személyesen részt venni a köszöntésen, őt ezúttal a fia, a 11 esztendős Pánczél Csanád, korosztályos magyar bajnok cselgáncsos képviselte.
A Kerület Büszkesége díj most debütált először, de az alapítók bíznak benne, hogy hamar bekerül a köztudatba. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör a jövőben ugyanis minden esztendőben ezzel a civil elismeréssel kívánja majd jutalmazni a legeredményesebb kertvárosi edzőt és versenyzőt.
                                                                                                                                                               Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez