Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663871
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2021. szeptember 15.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén szeptember 22-től október 23-áig tartózkodik a Nap a Mérleg jegyében. Az őszi napéjegyenlőség az a pillanat, amikor az éjszaka és nappal időtartama ugyanannyi. Egy pillanat, amikor a fény és a sötétség egyenlő félként egymás szemébe néz. A jin és jang ábra a fizikai világ kettős szerkezete, bipoláris egymásra utaltsága, a megegyezés szépsége. A természet is ezt tükrözi. Mifelénk úgy is hívják, hogy a vénasszonyok nyara. Reggeli és esti kellemes hűvös, napközben simogató meleg. A természet éves ciklusában az élet búcsúja és méltóságteljes lépései az elmúlás fele.
   A Mérleg ember kedves, udvarias, békés természet. Ha tehetné, pasztellszínekbe öltöztetné az egész világot. Énekelne, táncolna, festegetne és önfeledten nevetgélne egy életen át. A való világ történései azonban ezt nem teszik lehetővé. A béke sajnos előkészület a háborúra, mint ahogy a háborúban is tervezik a békeszerződéseket. A hétköznapi életben ez annyit jelent, hogy minél inkább elfojtunk valamit – a Mérleg esetében az erőszak jelenétét – annál biztosabb, hogy mintegy megidézve szembekerülünk vele.
   Akinek az energiarendszerében ott van a Mérlegség, ösztönösen arra törekszik, hogy szeressék. Ezért viselkedik úgy, mint egy született diplomata, igyekszik nem megbántani senkit. A pártoskodás, azaz ha kiállunk valaki mellett, az a másik oldalon ellenérzést vált ki. Az aranyközépút megtalálása ott kezdődik, ha felvállaljuk igazi önmagunkat és még véletlenül sem akarunk másnak látszani, mint amilyenek valójában vagyunk.
  A világban észlelhető jó és rossz küzdelme mikrokozmikus szinten minden emberben zajlik, és mindennap döntenünk kell a felkínálkozó lehetőségek között. Néha azt kell mondanunk, hogy most ez a kihívás igazán csábító, de mégsem szeretnénk benne részt venni. Máskor meg, ha meghozunk egy rossz döntést vagy tettünk egy olyan lépést, amiben az egónk sérül, tudomásul kell vennünk, hogy ezek is mi vagyunk. A hibáinkat fölösleges szőnyeg alá söpörni vagy erényként feltüntetni, illetve kimagyarázni, hanem inkább érdemes kijavítani. Kis jóindulattal nevezhetjük ezt tudatosságnak vagy egy lépcsőfoknak a tökéletesség felé.
  Az emberi faj alkalmazkodik talán a leginkább a változó világ mindenkori kihívásaihoz. Azokhoz, amelyeket tulajdonképpen önmaga okozott. Ne szépítsünk, a mindenkori világhatalmak úgy avatkoztak be a „fejlődésbe”, hogy parazita módon, mértéktelenül aknázták ki a föld feletti és a föld alatti világot, ide számítva a folyókat, tengereket és óceánokat is. Eszközként az emberi munkaerőt duzzasztották fel, olyan haszonállatok szintjére degradálva, akiknek a megélhetésért cserébe profitot kell termelni. Ez a kapitalizmus vagy tőkés társadalmi rendszer, amelyben a haszon a kiváltságos, pár ezreléknyi tulajdonost illeti.
   Ez a mai napig nem változott. Ködösítésként megalkották és fenntartották ideig-óráig a szocializmus névvel jelölt parancsuralmi rendszert, mely semmi más nem volt, mint a legbrutálisabb államkapitalizmus és a föld igazi tulajdonosainak kirablása és felszámolása. Ez sajnos sikerrel járt, és mint anyagi-érzelmi-szellemi veszteséget, rögzíthetjük a világ igazi történelemkönyvébe.
  A nekünk tanított történelemszemlélet teljességgel hamis. Ideológiai manipuláció, megtévesztés, olcsó trükkök ezrei, melyekre sajnos a lebutított emberiség jó ideje vevő. A lényeg az, hogy minél inkább kiszolgáltatottá teszik az emberi „haszonállatokat”, annál kevesebb idejük lesz a valódi valósággal foglalkozni. „Színház az egész világ” – mondta Shakespeare, de úgy tűnik, ezt szinte senki sem vette komolyan. Egónknak tetsző, vagy félelmeinket felszabadító díszletek között szédelgünk és csókolgatjuk azt a láthatatlan kezet, ami bekötötte a szemünket és megteremtette a virtuális világot.
   Most az egyik divatos színdarab, amit az egész világon játszanak, a COVID-19 nevet viseli. A nagy sikerre való tekintettel úgy néz ki, hogy még évekig nem veszik le a műsorról. Arról, hogy ki írta a darabot vagy ki a rendező, csak sejtéseink vannak. Egyesek azt terjesztik, hogy készül az emberiség elpusztítása. Ez sajnos egy elég logikus forgatókönyvnek hangzik. Ha ezt elfogadjuk, akkor mitévők legyünk? Oltassunk vagy ne oltassunk? Mert úgy néz ki, hogy a vírus erősödik és mind nehezebb lesz leküzdeni külső segítség nélkül.
   A vakcina pedig amellett, hogy életet ment, valljuk be: jó üzlet is. Ha csak ebből az utolsó mondatból indulunk ki, akkor mégsem lehet káros, mert ha meghalnánk tőle, az nagymértékben lecsökkentené a profitot. Számomra valószínűbbnek tűnik az, hogy hosszú távon az oltásellenesek az emberiség ritkításának elsődleges célcsoportja. De legyen mindenkinek hite szerint!

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                                         Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez