Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663196
   « Vissza

Levélváltás Bardócz Gábor nagytarcsai képviselővel

 « Cikkek és hírek 
2021. július 25.
 

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

 Kérem, hogy az alábbiak szerint közöljék a Helyi hírek írott és online változatában 2021.július 14-én  megjelent cikk tekintetében a személyemet érintő helyreigazítást, valamint az ügyben készüljön  átfogó és tényeken alapuló cikk is.

 Megjegyezni kívánom, hogy a megjelent cikk hangvétele, elfogultsága, a tények hiányos ismerete nem újságírás, hanem hisztériakeltés egy ,  véleményem szerint bértollnoki minőségben foglalkoztatott személy részéről.

 A cikk egyebek közt kijelenti, hogy "Elég legyen csak egy példa: Bardócz képviselő a felújított önkormányzati művelődési ház ügyében mintegy költői kérdésként vetette oda a köznek: Ki fog ennek az épületnek használatbavételi engedélyt adni!!!? Aztán az ülés végeztével a tudósító számára kiderült, hogy a felújított épületnek nem is kell használatba vétel, sőt a szlovák önkormányzat már be is költözködött.)”

 A "tudósító " ironikusnak szánt stíljével most nem foglalkozom, az nem jogi kérdés. De az az, hogy nem ismeri az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és  ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról   szóló  312/2012 (XI.8.) Korm. rendelet előírásait, amely szerint kell a használatba vételi engedély. Hogy mi derült ki a "tudósító" számára,  az ő magánügye, és épp ezért tényként nem illendő közölni.

  Ennek alapján kérem az alábbi szöveg helyreigazításként történő  közzétételét mind az írott, mind az online felületen.


1."A Helyi Hírek 2021.július 14-én  megjelent , írott és online felületén  tévesen közöltük , hogy a HEMO művelődési ház átépítési munkálataihoz nem kellett használatba vételi engedély, ezért az ügyben ezt hiányoló  képviselőket negatív színben tüntettük fel.A meg is nevezett  Bardócz Gábor képviselőtől elnézést kérünk."

2. Követelem, hogy az ügy teljes tartalmáról tényeket tartalmazó cikk jelenjen meg, objektív és tárgyszerű megjelenítésben, az elfogult gúny mellőzésével.  Minden dokumentum és tény rendelkezésre áll, ami alapján egy magát tisztességesnek nevező  sajtótermék korrekt tájékoztatást képes adni. Már, ha akar.

 Bardócz Gábor

képvlselő

 

 

Tisztelt Bardócz Gábor!

 A sajtóhelyreigazításnak szigorú szabályai vannak, az Ön által elküldött e-mail nem váltja ki a kívánt joghatást.

  Ha a levelét, mint képviselői/olvasói észrevételt tekintjük, akkor az az alapvetően tisztázandó kérdést, hogy az állítása, miszerint egy felújított épület használatba vételéhez építéshatósági engedély szükséges, megfelel-e a valóságnak. Miután sem Ön, sem én nem vagyok ebben jártas, kénytelen vagyok az önkormányzat illetékes hivatalnokainak álláspontjára hagyatkozni, ami a következő: a HeMo felújítása után a használatba vételhez csakis szakhatósági engedélyek szükségesek, melyek beszerzése folyamatban van, és ezek megléte után nyílik meg az épület a nagyközönség számára. Ennek időpontja augusztus végére várható.

 • Egyébként személyes véleményem igyekszem elrejteni a cikkek megírása során, de Önnel szívesen megosztom. Felszólalásai során úgy tűnik, mintha Nagytarcsa teljes lakosságának támogatásával lépne fel, viszont a valóság az, hogy a vezetéknevével pokoli szerencséje van; mindig a névsor elejére kerül (BA). Azt hittem, hogy a választás során Ön kapta a legtöbb szavazatot, de megnéztem az eredményeket, és valójában a harmadik harmadba került alig 26 százalékkal. Ebből egyenesen következik, hogy ha Önt pl. Winklernek hívnák, akkor ma nem lenne képviselő – köztudott, hogy a választók a névsor elejére teszik az ikszet. Igen szerény az a felhatalmazás, amivel rendelkezik, a testületi ülésen viszont nem látszik az az illő visszafogottság, amit tanúsítania kellene.

 • Egyébként azt is megfigyeltem, hogy midőn szólásra jelentkezik, az előtt jobb keze  középső ujjával 15-20 alkalommal szapora mozdulatokkal simogatja a szavazógépét, minden alkalommal (a gépe nyilván ettől meg van kopva). Külső szemlélő számára ez valamilyen tudati meghasonlásra utal, ami akár abból is eredhet, hogy kénytelen durva, szélsőséges álláspontot képviselni, amiről Ön is tudja (ha máshogy nem, tudat alatt), hogy teljesen messze van a teljes valóságtól. De érdeke, mármint hogy a polgármestert megbuktassa, erre kényszerítik, és nem kizárt, hogy ez pusztító hatással lehet az Ön általános mentális állapotára. Remélem, hogy tévedek, de a jelek erre mutatnak.

 • Egyébként ha a helyi ellenzék sikereit csokorba szedem, akkor amihez hozzáfértek, az csak kárt, bajt okozott. A hazai önkormányzatok történetébe már beírták magukat azzal, hogy sehol nem volt még olyan önkormányzat, ami a feloszlatást követően ilyen hosszan működött; az pedig legvadabb rémálmukban sem merült fel a feloszlatáskor, hogy a hatástalanítani kívánt polgármester ezt követően fél évig testület nélkül, önállóan működik teljes jogkörben. Tehát az előzetes szándék és a bekövetkezett végeredmény köszönőviszonyban sincs egymással, s akár ez a példátlan sikertelenség is kiválthatja Önnél a gombsimi-szindrómát.

 Remélem, levelem jó egészségben találja, üdvözli Önt:

 Ferenci Zoltán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez