Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664977
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. október 14.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Idén október 23-tól november 21-éig tartózkodik a Nap a Skorpió jegyében. Mifelénk ilyenkor stabilizálódik az ősz. Megszűnik az évszak lágysága, beköszöntenek a fagyos reggelek. A természet elmúlást, halált sejtet. A lombhullató erdőkben sétálva talpunk alatt serceg az avar. Kopaszodó fák közt alig hallani madárfüttyöt. Fogynak a napfényes órák, növekszik a sötét, és még az óraátállítás is rátesz egy lapáttal. De mi is lehet jellemzőbb erre a periódusra, mint a félelem? Napi több száz új COVID-19 esettel nyakon öntve. Ez most egy ilyen helyzet. Még sötétebb, még iszonyatosabb, mint a sokévi átlag. Azt nyugodtan kimondhatjuk, hogy az ember legmélyebben megbúvó félelme: a halálfélelem. A Skorpió emberben ez hatványokkal erősebb még akkor is, ha ezt elfojtja. Minél több a tudattalan tengerébe söpört félelem, annál inkább sűrűsödik, s annál nagyobb erővel fog a felszínre törni. Mert eljön az a pillanat, amikor „betelik a pohár”, amikor egy szikra felrobbantja a puskaporos hordót.

  Akárcsak a Kos jegye, a Skorpió is a Mars planéta uralma alatt áll. Az előbbiben a tettek, cselekedetek egyenesen, azonnal nyilvánulnak meg, és a verseny, illetve a harc szemtől szemben zajlik. A Skorpió esetében megjelenik a rejtőzködés, és a hátmögötti szándék. Az ellenfelet ellenségnek tekinti, nem elég az, hogy legyőzi, meg akarja semmisíteni. Kegyetlenség? Igen. Megbocsátás? Soha. Nem ismeri a lovagiasságot, nincsenek számára szabályok. Hadüzenet nélkül támad, csellel, fondorlattal, az éj leple alatt. A Skorpió jegyéhez soroljuk a Plútót, melynek egyik analógiája a hatalom, melynek mindenáron történő megszerzése és megtartása megjelenhet. A hatalom gyakorlója, és akik felett gyakorolja, sok esetben szélsőséges élethelyzeteket teremt. Ez azért van, mert sokkal nehezebb a hatalommal élni, mint visszaélni. A Skorpió kapcsán a mágiáról is ejtenünk kell néhány szót. Tudnunk kell, hogy valamilyen szinten mindannyian mágusok vagyunk. A gondolatainknak, a kimondott, vagy leírt szavainknak erejük, hatásuk van azokra az emberekre, akikkel kapcsolatba kerülünk. Minél szorosabb a kapcsolat, annál erősebb a hatás, akár pozitív, akár negatív értelemben. A legfontosabb a szándék, illetve a cél, mert nem mindegy, hogy valamit egósan teszünk, vagy pedig tekintetbe vesszük embertársaink érzéseit, elképzeléseit, véleményeit, tiszteletben tartjuk-e döntéseiket, cselekedeteiket, megnyilvánulásaikat. A megoldás az elfogadás lenne, de az egyén számára ez okozza a legnagyobb nehézséget.

   A sötétségtől való félelem az ego halálfélelme. Az én megretten, ha elveszíti a kontrollt. Nem látok a sötétben, pedig tudom, hogy van ott valami vagy valaki. Félelem az ismeretlentől, a számomra láthatatlan világtól. Mi lesz, ha már nem leszek? Meghalok? Dimenziót váltok? Irány a Mennyek országa vagy jön a kénköves pokol? Memento mori. Sose feledd, jusson mindig eszedbe: meg fogsz halni. Éld úgy minden napodat, mintha az utolsó lenne. Mi a garancia arra, hogy holnap is felébredsz? Lefekvés előtt búcsúzz el szeretetteidtől, legalább gondolatban – tanácsolják a bölcsek. Az életet kölcsön kaptuk. A gyönyörű, csodás életünket. A színeket, az illatokat, az ízeket, a zenét, a simogatást, az örömöt, a fényt, a csodálatos életadó Napot. De kaptunk hozzá sötétséget, ínséget, fájdalmat, keserűséget és veszteségeket is. Mert a testi-lelki-szellemi fejlődésünk teljességéhez ez is hozzátartozik.

   A Skorpió a remete analógiája. A remete magányosnak tűnik. Életét szent gondolatok vezérlik: imák, mantrák, fohászok töltik ki óráit, napjait, éveit, melyeket az emberiség jobbításának szentel. Tudja, hogy a halál egy illúzió, egy kapu, mely valamikor kinyílik számára, ezért nem fél. Ha mi is tudnánk, amit ő, mi sem félnénk. Talán izgalommal várnánk a pillanatot, amikor elfordul zárunkban a kulcs.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.

   Vigyázzanak magukra és egymásra!           Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez