Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663436
   « Vissza

A 13. év margójára…

 « Cikkek és hírek 
2020. június 13.
 

   A koronavírus-járvány miatt a kerület legaktívabb civil szervezete, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör is tétlenségre kényszerült. Pedig idén tavaszra minden eddiginél több tervük volt a kertvárosi sportbarátoknak.

kepfile

   – Szerencsétlen szám a 13-as, mert mi pontosan ennyi éve működünk, de ilyen helyzetben korábban még sosem voltunk – mondta Hóbor Béla, egykori neves röplabda-játékvezető, a baráti kör elnöke. – Sosem kellett még lefújnunk a programjainkat, és sosem kellett még ilyen hosszú időt kihagynunk. Nagyon bízunk benne, hogy ez az egészségügyi helyzet már nem sokáig fog tartani, és ismét találkozhatunk majd a közönséggel.
  A 2012-ben a világ legjobb röplabda-játékvezetőjének megválasztott szakember elmondta, a baráti kör tagjai minden eddiginél jobban készültek a 2020-as esztendőre.
   – Számunkra az olimpia mindig is kiemelkedő jelentőségű. Az idei tokiói olimpia pedig még az előző játékoknál is izgalmasabbnak ígérkezett, hisz több sportolónk is eséllyel pályázott a kvalifikációra. A júniusi rendezvényünk arról szólt volna, hogy az olimpiára induló versenyzőinket, edzőinket, játékvezetőinket és szakvezetőinket bemutassuk a kerület lakosságának. Erre azonban az olimpia és a kvalifikációs versenyek elhalasztásával leghamarabb jövő júniusban kerülhet majd csak sor.
   Mint, ahogyan halasztódni kényszerült a baráti kör másik nagy „projektje”: a Polgármesteri Hivatal előtti névtelen sportpark keresztelője is.
   – Évek óta terveztük, hogy a köznyelvben csak Tanács parknak vagy Havashalom parknak nevezett közterületnek nevet adjunk. A park sportos funkciójához igazodva a Kertvárosi Olimpikonok Parkja elnevezést javasoltuk az önkormányzatnak, amit később leegyszerűsítve akár KOP parknak is hívhat majd a lakosság. Ezt az ötletünket egy olimpiatörténeti fasorral is kiegészítettük volna, melynek keretében a Sashalmi sétányon kialakított Helytörténeti fasor folytatásaként a futópálya mentén az elhunyt kertvárosi olimpikonok számára emléktáblákat helyeztünk volna ki, illetve minden tábla mellé egy facsemetét is ültettünk volna. Mindezt az önkormányzat is támogathatónak találta, olyannyira, hogy az idei költségvetésben erre a célra el is különítettek némi összeget, ám ezt érthető módon a járvány elleni védekezésre kellett fordítani. Remélhetőleg, jövőre ez az ötletünk is meg tud majd valósulni, és az új parkkal, illetve a tokiói játékokkal pótolni tudjuk majd az idén elmaradt ötkarikás élményeket.
   A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör legfőbb tevékenysége, hogy évente 6-8 alkalommal a magyar sport történetének kiemelkedő személyiségeit hívja meg a kerületbe. Idén ennek a programnak a keretében járt a paralimpiai világbajnok úszó Illés Fanni, és az ultratriatlon világbajnok Szőnyi Ferenc is a kerületben.
 – Magáért beszél, hogy Szőnyi Ferenc március 12-i látogatása volt az utolsó esemény az Erzsébetligeti Színházban. Ahogy kitettük a lábunkat, már be is zárták a létesítményt. Ma még bizonytalan, mikor tudjuk majd folytatni sport- és olimpia-népszerűsítő missziónkat. Reméljük, ősszel ismét lehetőségünk lesz majd közönségtalálkozók szervezésére, melyre a diákok és az idősebb korosztály képviselői is nyugodtan el tudnak majd jönni.
                                                                                                                                                     Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez