Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663242
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. május 15.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén május 20-tól június 21-ig tartózkodik a Nap az Ikrek jegyében. Mifelénk ez annyit jelent, hogy megkezdtük a tavasz utolsó felvonását, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy ráfordultunk a nyárra. Az időjárás szélsőséges alakulását úgy néz ki, hogy ebben a hónapban sem ússzuk meg. Van egyfajta optimizmus, mely kezd teret nyerni, de ezt az életigenlést hiba lenne átfordítani a „most már mindent szabad” felelőtlenségébe. Tudatosítani kell magunkban, hogy a minket sújtó járvány még nem ért véget sem nálunk, sem máshol. Az világossá vált mindannyiunk számára, hogy a világot nem lehet megállítani, bár a koronavírus hatására olyan érzésünk volt, mintha a padlófékre taposott volna mindenki.
  Az Ikrek-ember alapindíttatása az információcsere, azaz megtudni valamit, majd mielőbb továbbadni. Ha egy megszerzett tudást közvetítünk, az hasznos. Ha egy rémhírt terjesztünk, az káros, sőt manapság (a járvány miatt különösen súlyossá tett) büntetőjogi kategória. A sietség és a kapkodás többnyire a tévedések melegágya. A legtöbb ember az információkat automatikusan megszűri azon az intellektuális tapasztalati szinten, ahol éppen tart a fejlődésében. Sokan vannak olyanok, akik a félelem hatására, mely az ösztönszintből táplálkozik, képtelenek józanul gondolkodni és mérlegelni. Az Ikrek szereti kiszínezni a mondanivalóját és ezt azért teszi, hogy figyeljenek rá, hogy meghallgassák. Az árnyalatok eltúlzása átcsúszhat valótlanságba. Azt is mondhatjuk, hogy ravasz, csalafinta és jól vág az esze. Mint minden esetben, itt is az a kérdés, hogy ki, mire használja a képességeit. A jó kereskedő kicsit csal és elhiteti a vevővel, hogy nagyon jól járt. De 100 százalékosan nem lehet becsületes, mert ha elmarad a haszon, akkor miből fog megélni? A leárazásoknál, az akciós termékeknél csak az a kérdés, hogy mekkora haszonkulcsból ad engedményt. De természetesen nem veszíteni fog, csak kevesebbet nyerni. Ma a világot az úgynevezett gazdasági kaszt vezeti, melynek az lenne a feladata, hogy megteremtse az emberiség anyagi, fizikai jólétét és harmóniáját. Ehelyett hatalmának és gazdagságának megtartásán és elvtelen gyarapításán ügyködik, és ennek érdekében semmilyen módszertől nem riad vissza. Míg a régi maffiának és keleti bűnszervezeteknek volt valamiféle „becsület kódexe”, manapság már ez is túlhaladott.
    A legmagasabb szintű Ikrek-tanítást egy szóba is belesűríthetjük, és ez így hangzik: hitelesség. Ez csupán annyit jelent, hogy azt mondom, amit gondolok és azt is teszem. Ha bárki eltér a gondolat-szó-tett egységétől, akkor hiteltelenné válik. Egy régi közmondásunk szerint: „Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó.” Becsapni senkit sem érdemes, mert „a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.” A középkori igazságszolgáltatásban a hazugságot, pletykásságot, csalást, lopást elég szigorúan büntették. Egyes muzulmán államokban, ahol Saría-törvény uralkodik, még mindig élnek a középkori fenyítési módszerek, mint a korbácsolás, végtag-csonkítás stb. De ott az emberjogi aktivisták nem találnak kivetnivalót ebben, bezzeg minálunk micsoda szörnyű diktatúra tombol!
   Az Ikrek uralkodó planétája: Merkúr. Ő a kereskedők, a tolvajok és az utazók istene. Manapság az utazások korlátozásának realizálódását éljük. A világban a turizmus is lehúzta a rolót, aki ezen a területen dolgozott, az jó esetben pihen és várja, hogy visszaálljon a régi rend. Bár az még odébb van, és talán sikerülni fog átértékelni azt, amit eddig rosszul tettünk. Bizonyos fontossági sorrendeket és értékrendeket újra kellene fogalmaznunk. Volt egy nagy szellemi gondolkodónk, Hamvas Béla, aki már 1943-44-ben felismerte azt, ami azóta sem változott: „Az egész újkori világban van valami alaptalan, felfújt, hamis, belül üres nagyzolás, amely magas eszmékre, keresztény vallásra, morális értékekre hivatkozik, de azokat nem veszi komolyan és azokat megvalósítani meg se kísérli. Az egész modern életben van valami nem valódi. S ami az őskori és újkori embert megkülönbözteti az éppen ez: az ember valódisága.” Hitelesség, valódiság lenne a cél, melyhez mindenkinek hozzá kellene tenni egy tudatos erőfeszítést. A Föld nem az emberiség vesztőhelye, hanem a lehetősége. Ahogy Weöres Sándor fogalmaz:
   „Egyetlen ismeret van,
                 a többi csak toldás:
    Alattad a föld, fölötted az ég,
                      benned a létra.”
   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!            Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez