Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.11.23. hétfő
Kelemen, Klementina
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 19281362
   « Vissza

Velőgaluska leves

 « Receptek 
2006. szeptember 6.
 
Hozzávalók: 15 dkg sertésvelő, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 szikkadt zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csipet majoránna, só, bors, olaj, liszt, fél liter savanyú káposzta-lé. A velőt leforrázzuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk, kaparjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a velőt, a tejben áztatott, kifacsart zsemlét, a majoránnát, a petrezselyem felét felaprítva, valamint sót, borsot és a kissé felvert tojást. Alaposan összedolgozzuk annyi liszttel, hogy galuska-keménységű masszát kapjunk. 1 órán át pihentetjük. Fazékban, kevés olajon megpirítjuk a vékony karikákra vágott répákat, felöntjük 1,5 liter vízzel és a káposztalével. Mikor megfőtt a zöldség, a levesbe adagoljuk teáskanállal a diónyi galuskatésztákat és közepes lángon készre főzzük, majd rászórjuk a maradék petrezselymet.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. november 11.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez