Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655005
   « Vissza

Kirsner Erika – Mátyásföld legjobb balszélsője

 « Cikkek és hírek 
2020. április 17.
 

kepfile

Kirsner Erika akcióban...

   A bajban mindenki ott segít, ahol tud. Szerencsére, sokan vannak, akik tudnak és akarnak is segíteni. Az egyik kerületi honfitársunk például magánerőből 500 szájmaszkot, illetve közel 100 plexi arcvédőt vásárolt a kerületi egészségügyi dolgozók számára. Az adomány már csak önzetlensége miatt is felkeltette volna érdeklődésünket, ám, amikor meghallottuk, hogy az adományozó nem is akárki, hanem a kézilabdasport egyik kimagasló egyénisége, azonnal a tettek mezejére léptünk.

  – Közel öt éve élek a kerületben, először rövid ideig Sashalmon laktam, majd három éve a családommal Mátyásföldre költöztünk – mesélte Kirsner Erika, a 2000-es évek legjobb válogatott balszélsője. – Hogy miért pont a XVI. kerületet választottuk? Még a Fradiban játszottam, amikor beleszerettem a környékbe, a férjemmel sokszor körbenéztünk, hogy megfelelő lakást találjunk magunknak. Nem kis munkába került, de végre sikerült. A nyolc­éves lányom és a négyéves fiam is nagyon szeretnek itt lakni, és tervezzük, hogy a magánvállalkozásunkat – egy szőnyegkereskedést – is előbb-utóbb a kerületbe hozzuk majd át.

kepfile

   Kirsner Erika pályafutása Hódmezővásárhelyen kezdődött. Mivel hamar kiemelkedett gyorsaságával a többiek közül a testnevelőtanára atlétát szeretett volna faragni belőle. Erika azonban nem szerette a futóedzések monotóniáját, ezért örömmel mondott igent, amikor az Alföldi Porcelán kézilabdacsapatához hívták. Alacsonyabb termete miatt előbb irányító, majd szélső szerepkörében játszatták. Ez utóbbi poszton pedig a világ egyik legjobb női játékosa lett.
   – 2000-ben, három nappal a csapat Sydney-be történő utazása előtt közölték velem, hogy a balszélső poszton nem én, hanem Lőwy Dóra fog játszani. Így én az olimpiát kénytelen voltam itthonról figyelni. Nem tagadom, nagyon megviselt az a néhány hét. Úgy éreztem, egy olimpiai érmet vettek ki a zsebemből.
   Még a csapatból utolsó pillanatban kimaradóként is rémálom volt számára az olimpiai döntő, ahol a 46. percben még hat góllal vezetett a magyar csapat a dánok ellen, hogy aztán negyedóra alatt összeomolva négygólos vereséget szenvedjen.
   – A sors aztán hamar visszaadta azt, amit Sydney előtt elvett tőlem. Visszakerültem a válogatottba, és még 2000-ben, az olimpia évében, Romániában az Európa-bajnokságot is sikerült megnyernünk. Innentől kezdve hosszú évekig stabil válogatott voltam.
   Erika az önbizalmát visszakapta, ám az áhított olimpiai érem kimaradt a pályafutásából. 2004-ben ugyan tagja volt az athéni csapatnak, ám az az együttes végül „csak” ötödik lett. Pedig abban az olimpiában is sokkal több volt. Egy évvel korábban ugyanis a lányok döntőt játszottak a zágrábi világbajnokágon.
   – Az a mérkőzés is rémálom volt, hisz 55 percen keresztül gáláztunk a franciák ellen Addig minden bejött, én például kínai figurából dobtam gólt. Majd az utolsó öt percben érthetetlen módon leblokkoltunk, a franciák utolértek bennünket, a hosszabbításban pedig átgázoltak rajtunk. Úgy lettünk ezüstérmesek, hogy félig nyakunkban volt már a világbajnoki arany.
   Kirsner Erika a Ferencváros aranycsapatának volt a tagja. Nyert három bajnokságot, két Magyar- és egy EHF-kupát, illetve játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében is. Majd megfordult a világhírű osztrák Hypo Niederösterreich csapatában is. Pályafutását 2011-ben a Vácban fejezte be, ahol jelenleg klubelnökként dolgozik.
   – Ez a járvány mindent leállított. Egy olyan helyzetet teremtett, amely eddig ismeretlen volt a számunkra. Ebben a helyzetben pedig nem a sportsikerek elérése, hanem az egészségünk védelme a tét, melyben mindnyájunknak össze kell fognunk.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez