Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655993
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. december 11.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  A Nap december 22-től január 20-ig tartózkodik a Bak jegyében. A Föld északi féltekéjén ez azt jelenti, hogy beköszöntött a csillagászati tél. Mifelénk, ahol évente megélhetjük a négy évszak csodáját, talán ez a legkevésbé kedvelt periódus. A gyakori hideg, a kellemetlen szél, a korai sötétedés, nem igazán tesz jót a lelkünknek. A kegyelmi órák azok, amikor kisüt a Nap, vagy „hull a pelyhes, fehér hó”.

  Az öröm lehetősége azoknál gyarapodik, akik szeretik a téli sportokat. Manapság egyre többen ismerik fel, hogy van élet a mínusz fokok világában is. Az emberi szervezet energiaszintje ilyenkor a legalacsonyabb, mely fogékonnyá tesz a légzőszervi betegségekre.
 A megelőzés egyik formája a megfelelő öltözködés, illetve a szabad levegőn végzett tevékenységek rendszeresítése. Nem kell órákig szaladgálni, de egy napi 30-40 perces séta a természetben csodákra képes. A XXI. század embere kevés időt szán arra, hogy tegyen bármit is az egészségéért. A kényelmes élet, a civilizáció, a jólét nem csak mentális, hanem fizikai elsatnyuláshoz is vezet. Aztán, ha jön a baj, akkor mindenki más hibás lesz, kivéve önmaga. Kire lehet fogni a betegségeket? Sorolom: a stressz, a környezetszennyezés, a klíma, a fronthatás, a meleg, a hideg, az eső, a szél, a főnök, az ország vezetői...

  Aki belekóstolt valamelyest az ezoterikus tudományokba tudja, hogy a tünetek és betegségek jelzések arra, hogy valamit nem jól csinálunk. A kényszerpihenő sok esetben hasznos, de ez főleg akkor igaz, ha méltóztatunk eltöprengeni azon, hogy mit kellene megoldani. Nem a betegség a probléma, hanem az azt elszenvedő egyén. A betegség-tükörben a valóságot kellene feltérképezni, ahelyett, hogy megdöbbennénk azon, hogy milyen szörnyen nézünk ki.
  A közösségi oldalakon viszonylag ritkán látunk beteg posztokat. Kivéve azokat, amikor valaki éppen a rákot győzi le, vagy ha anyagi segítséget kér „csak külföldön” elvégezhető műtétekhez. Kimondhatjuk bátran, hogy az egónk csillogni-villogni akar, büszke önmagára, például azért, hogy elutazhatott olyan általa egzotikusnak vélt helyekre, melyekre az átlag halandónak legjobb esetben csak álmaiban van lehetősége.

 Számomra az a legviccesebb és legszomorúbb egyben, amikor valaki 60-70 éves korában képeket oszt meg önmagáról, néha silány és rosszul fényképezett, előnytelen helyzetben, aztán elhiszi a virtuális dicséreteket. „Jól nézel ki.” „Csini vagy!” „Semmit sem változtál.” Szögezzük le, hogy az öreg és a szép, két olyan jelző, amelyek kényelmetlenül érzik magukat egymás társaságában. Aki egy idős embert a szépségéért szeret, ott valami nagyon félresiklott. Lehet őt tisztelni, elismerni a bölcsességét, a tudását, a tapasztalatát, a világlátását, a kisugárzását. De  a szépségversenyeket nem aggastyánoknak és öreganyóknak szervezik.
   Az asztrológia a Bak jegyét uraló planétát Szaturnusznak nevezi, aki nem más, mint az Olümposzi istenek ősapja. Bár nem egy fiatalembernek képzeljük el, de hatalmától mindenki félt, és ez így van manapság is, mert ő az Idő Ura. Emiatt nekünk, földi halandóknak is ő a mérték és a korlát. Mert életünk homokórájában folyamatosan fogy a homok.
  A Bak ember összeszedett, egyenes és céltudatos. Ahhoz, hogy bárki célba érjen, nem ábrándozhat, félre kell tegye az érzelmeit és koncentráltan, jól felmérve képességeit és teherbírását, előre kell induljon. A kérdés csak az, hogy a saját elképzeléseinket vagy mások céljait valósítjuk-e meg. A célok legnagyobb támogatója a hit és az akarat. Ezért van az, hogy azt a legkönnyebb megtenni, amiben hiszünk. És ez akkor is igaz, ha olyat tesz valaki, ami nem tűnik könnyűnek.

  Karácsonyt a keresztény világban mindig a Bak jegyében ünnepeljük, mert akkor van a legnagyobb szükség a fényre, amikor a legnagyobb a sötétség. Jézussal a fény születik meg. Ő a világ világossága. És ez ma is éppúgy igaz, mint annak idején.

   Áldott Karácsonyt, kedves Olvasó és Boldog Új Esztendőt!

  Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
  Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                               Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez