Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655694
   « Vissza

Önvédelmi és vadászfegyverek a Fegyverboltban

 « Cikkek és hírek 
2019. december 11.
 

kepfile

  Cinkotán, a Viapharma cég üzletében kapott helyet a kerület hiánypótló boltja, a Fegyverellátó. Az üzlet profiljában első helyen engedély nélkül tartható önvédelmi fegyverek, gázsprék és egyéb eszközök találhatóak. Valamint a vadászok és a sportlövők által használt golyós és sörétes puskák fognak rövidesen helyet kapni.
  Az üzlet vezetője Kovács László, aki egyetemi tanulmányai alapján magas szinten ért a biztonságtechnikához, és megfelelő képzettsége van a fegyverbolt vezetéséhez is – ráadásul könnyen és jól érthetően tájékoztatja az érdeklődőket a különféle fegyverek alkalmazásában, használatában és azt is meg lehet tőle tudni, hogy ezek megvásárlásához, tartásához esetleg viseléséhez miféle engedélyek szükségesek.-
  A XVI. kerület ugyan a város legbiztonságosabb kerületének számít, de az nem jelenti azt, hogy személy elleni támadások azért ne fordulnának elő. Az önvédelem legegyszerűbb módja, ha valaki egy gázszprét hord magánál, aminek megfelelő használatával harcképtelenné teszi rövidebb-hosszabb időre a támadót. Ebből egy egész sorozat megtalálható az üzletben, és a fegyverbolt tulajdonosa nagyszerű tanácsokat tud nyújtani, hogy milyen esetben, melyiket lenne célszerű alkalmazni.
  Az önvédelmi fegyverek egész arzenálja is megtalálható itt, elsősorban török gyártmányú gáz-riasztó pisztolyok ezek, melyek viszonylag olcsók, kellően strapabíróak és nem utolsósorban megbízhatóak. Ebből a fajtából többféle kivitel is rendelkezésre áll a cinkotai Fegyverellátóban. A gáz-riasztó fegyverekhez használhatók riasztó, illetve gáztöltények is. A riasztó töltény csak egy nagyot durran, akkorát, mint egy éles fegyver és egy nagyobb torkolattüzet képez. A gáztöltényekből kettő fajta hatóanyagút ajánlanak, amiből az egyik a hagyományos könnygáz, a másik pedig a paprika, azaz kapszaicin töltetű. Ezek hatására a támadó néhány percig nem tudja kinyitni a szemét és az egész feje égni, csípni fog. Ezek is nagy számban vannak a kínálatban. Aztán vannak a gumilövedékes revolverek és puskák, amelyek viszonylag nagy torkolati energiával egy tömörgumi golyót lőnek ki, ami három méteren belül valósággal letaglózza a támadót. A revolverek más töltettel alkalmasak gáz-riasztópisztolynak is. Airsoft kellékek is megtalálhatók a boltban, főleg lövedékek és hajtógázok.
  Sport- és vadászlőszereket is forgalmaznak, valamint igény szerint bármilyet be tudnak szerezni. Továbbá tokok, táskák, egyéb kiegészítők, nagy választékban megvásárolhatók az üzletben.

1164 Bp., Vidámvásár u. 71/B. • Telefon: (06 1) 401 0018
Nyitva tartás: H-Cs: 8-16-ig, P: 8-15-ig, Szo: 8-12 óráig

 GOLYÓS-SÖRÉTES ÉS SPORTCÉLÚ FEGYVEREKET BIZOMÁNYOSI ÉRTÉKESITÉSRE ÁTVESZÜNK, ILLETVE MEGVÁSÁROLUNK.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez