Hozzávalók: 40 dkg sertésdagadó, 20 dkg füstölt kolbász, 4 dkg rizs, 1 dkg lencse, fél kiló savanyú káposzta, 3 dl tejföl, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 8 dkg zsír, pirospaprika Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, kis vizet öntünk alá, majd a kis kockákra vágott húst, zsírszalonnát teszünk bele és törött borssal meghintve fedő alatt pároljuk, közben egy kis csontlével, vízzel felengedjük, hogy ne süljön oda. A káposztát csontlében majdnem készre főzzük, a levét félretesszük. Beletesszük a rizst, a kolbászkarikákat, a húst a pörköltlével. Ha a hús, rizs megpuhult, beletesszük a liszttel elhabart tejfölt, szükség szerint a félretett káposztalével. Jó étvágyat kívánunk! |