Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655025
   « Vissza

Atlétikai csarnok a Csömöri úton

 « Cikkek és hírek 
2019. november 14.
 

kepfile

   Az MTK Budapest zuglói, Lantos Mihály Sportközpontja adott helyet idén az atléták Országos Bajnokságának, majd itt rendezték a Maccabi-játékok atlétikai versenyszámait és az atlétikai magyar Szuper-liga döntőjét.

  A kormány öt éve döntött az egyesület létesítmény-fejlesztésének támogatásáról és a beruházás kiemelt nemzetgazdasági minősítést kapott. Ennek eredményeként készült el a Hungária körúton az új Hidegkuti Nándor Stadion. A program részeként a Csömöri úti telep patak felőli oldalán, a vívóteremhez illesztve november 21-ével kerül átadásra a képünkön látható atlétikai gyakorló csarnok.
 Ennek hasznos alapterülete 54,5×34,6 méter lesz, amelyből 50,55×28,65 méter helyszínen öntött, gumigranulátumos felület főként az ugró számok gyakorlására, az ezt körülvevő keményebb sportburkolaton pedig erősítő és egyéb edzés munka végezhető. E mellett a dobószámok gyakorlásához szükséges eszközök is beépítésre kerülnek. A csarnok tiszta belmagassága 8 méter. A gyakorló csarnokhoz kapcsolódó futófolyosó sportolásra alkalmas alapterülete 129×9,3 méter, akadály nélküli belmagassága 3,5 méter.
   A futófolyosó alá rejtett kiszolgáló épületben két 25 fős gyermek-, két 20 fős utánpótlás- és két 15 fős, női-férfi felnőtt öltöző kapott helyet. Ezek szomszédságában az edzői öltözők, a rekreációs szoba, a fogadótér, a raktár és egyéb technikai helyiségek húzódnak.

   A fejlesztés elsődleges célja nyilvánvalóan az atlétikai utánpótlás-nevelés és versenysport feltételeinek magas szinten történő biztosítása, de szabad kapacitásai rendelkezésre állnak majd más szakosztályok, más egyesületek és a szabadidősport résztvevői számára is.
   A csarnok közbeszerzési eljárására beérkezett nyertes ajánlat összege nettó 973.304.140 Ft volt, amelyen az építőipari árak emelkedése nem változtatott. Az eredeti műszaki tartalom mellett a kivitelező további nettó 106.745.027 Ft értékben elvégzi az egész sporttelep megújuló közmű­rend­szeré­nek kiépí­tését, a környezetében esedékes jelentős tereprendezési és fásítási feladatokat is. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez