Aktuális receptünk (Vízvári Mariska szakácskönyvéből)
Hozzávalók: 1,5 kg hosszúfelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy szál sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej zeller, 1 nagy fej hagyma, 1 kis fej kelkáposzta, 15 dkg zsír, 2 dl tejföl, só, bors A húst egy darabban megmossuk, a füstölt szalonnával megspékeljük, sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát, gyökeret, zellergumót lereszeljük. A hagymát, kelkáposztát laskára vágjuk, behintjük vele a tepsibe tett húst. Forró zsírral leöntjük, kis vizet öntünk alá. Sütőben puhára pároljuk, szükség szerint kevés vizet öntünk alá. Ha a hús egészen puha lett, kivesszük a tepsiből és felszeleteljük. A tejfölt összeforraljuk a tepsiben lévő lével és a felszeletelt húsra öntve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!) |