Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755253
   « Vissza

Egy eltűnt focitorna nyomában

 « Cikkek és hírek 
2019. július 17.
 

Az évek során volt időnk hozzászokni, hogy az ország egyik legjelentősebb nemzetközi labdarúgó utánpótlástornáját, a Future Cup-ot a kerületünkben rendezik. Köszönhetően annak, hogy a torna házigazdája, az FC Budapest Sólymok több mint tíz éve a Kertvárosban alakult, és azóta is itt működik. Az egyesület alapítójának, Czuk Henriknek természetes volt, hogy az általa létrehozott és szervezett tornát a kerületbe hozza.

kepfile

   A Future Cup az első néhány évben az MLTC pályára, majd az Ikarus BSE Bátony utcai sporttelepére hozta számos ország legjobb klubcsapatainak 12 éves korosztályát. És itt nem akármilyen együttesekről van szó, hisz a Future Cup-on megfordult már az FC Barcelona, a Fulham FC, az Austria Wien, a Galatasaray, Sturm Graz vagy a BATE Boriszov, hogy a cseh, a román és a szlovák élcsapatokról már ne is beszéljünk.

   A résztvevőket elnézve nem csoda, hogy a kerületi sportbarátok körében nagy népszerűségnek örvendett ez a torna, melyen a résztvevők és szurkolók olyan kiválóságokkal is találkozhattak, mint Kassai Viktor, Juhász Roland, Szendrei József vagy éppen Szekeres Adrián.
   A Future Cup-szurkolókat az első csalódás tavaly érte, amikor is hét év bőséget követően Dunakeszin rendezték meg a tornát. A Sturm Graz győzelmét, illetve a tornán első török csapatként bemutatkozó Galatasaray szereplését tehát csak az agglomerációban élők, illetve a Dunakeszire kilátogató kertvárosi sportbarátok láthatták.

  Idén aztán úgy volt, hogy visszatér a kerületbe a Future Cup. A szervezők elsődleges célja ez volt, ám, végül mégsem ez történt. Sőt, egyszerre olyan messzeségbe került a Kertvárostól ez a focitorna, hogy még nagy valószínűséggel a legfanatikusabb focirajongók is lemaradnak róla. Történt ugyanis, hogy Kecskemét városa megkereste a szervezőket, és olyan feltételeket ajánlott nekik, amelyen egy percig sem szabadott gondolkodni.
Így hamar eldőlt, hogy augusztus 24-25-én mégsem a kertvárosban, hanem a „Hírös városban” lesz majd a húszcsapatos torna, melyet idén is meg fog előzni – augusztus 22-én – egy 16 csapatos Mini Future Cup. Pedig az idei rendezvény sem marad majd érdekesség nélkül. Többek között először lesz résztvevője a tornának egy olasz élvonalbeli klubnak, a Hellas Veronának az utánpótláscsapata. Illetve először szerepel majd a programban a lengyel Wisla Krakków és a szlovák 1.FC Kosice együttese is.
  – Az elmúlt 11 évben alaposan kinőtte magát a torna, nekünk pedig egyre nehezebb feladatot jelent, hogy megtaláljuk a leggazdaságosabb megoldást – válaszolta Czuk Henrik arra kérdésre, hogy miért nem a kerületben rendezi a tornát. – Idén is van amerikai résztvevőnk, a Napa United személyében, jövőre pedig szinte biztos, hogy Ázsiából és Afrikából is érkezik majd csapat hozzánk. A tervek szerint a 20 csapatos tornát akár 24 résztvevősre tudnánk majd bővíteni. Jó lenne majd azt a tornát ismét a Kertvárosban rendezni!

kepfile

Fehérben Skribek Alen

    Az FC Budapest Sólymok a 11. Future Cup mellett egy-két dologra még büszke lehet. A Puskás Akadémia például a napokban profi szerződést kötött a csapat korábbi játékosával, Skribek Alennel, aki így az első saját nevelésű NB I-es labdarúgója lesz a 11 éves egyesületnek. Rajta kívül az NB II-es Budaörsben játszó Végh Gábor és a szintén NB II-es Csákvárban szereplő Meszlényi Ádám is közel áll az élvonalhoz. Skribek Alen nem mellesleg az U18-as válogatottnak is alapembere, de ugyanez elmondható a volt budapestes Szetei Filipről is, aki jelenleg a Slovan Bratislava labdarúgója és az U18-as szlovák válogatottnak a tagja.
   – Ebben az évben két bajnoki címet szereztek csapataink, a BLSZ-bajnokságban szereplő U14-es együttesünk veretlenül, mindössze egy döntetlennel és 170 rúgott góllal lett aranyérmes, míg az ugyancsak BLSZ-bajnokságban szereplő U15-ös csapatunk 270 gólt rúgott a szezonban, amely teljesítmény minden bajnokságot figyelembe véve is komolynak tekinthető.
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez