Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664653
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. július 17.
 

XIV. kerület

Hulla a hulladékban


Egy Erzsébet királyné úti, első emeleti ingatlan teljes területén 80-120 cm magasan volt a felhalmozott kommunális hulladék. Rendőrségi kérésre a raj feltörte a lakást, a szobában egy holttestet találtak június 21-én, 14 órakor.

Háztűz

Egy Stefánia úti társasházban a negyedik emeleti, tetőtéri lakó – elmondása szerint – először ropogó hangot hallott, majd azt látta, hogy ég a függöny és az ablakkeret. A tűzoltókat június 8-án 14 órakor hívta. Két lakás károsult, a ház fa- és palatetőzete 100 négyzetméteren leégett.

Közlekedési mentések

Június 14-én 9 óra után oszlopnak ütközött egy Mercedes személyautó a Kerepesi út 40-nél, egy személy súlyosan megsérült. A raj áramtalanított és átadta a helyszínt a mentőknek, rendőrségnek.
Június 18-án reggel az M3-as kivezető szakaszán teherautóval ütközött egy Mazda 323-as, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók kézi erővel hárították el a forgalmi akadályt.
Június 24-én 9 óra után egy személygépkocsi közvilágítási oszlopot döntött a járdára, senki nem sérült meg.
Július 3-án a Stefánia út 109. előtt két személyautó karambolozott, ketten megsérültek.
A Telepes út 18. előtt egy személygépkocsival ütközött egy BKV 277-es busz július 3-án 16 óra 40 perckor. A tűzoltók a mentőkkel két súlyos sérültet emeltek ki a gépkocsiból, a buszon egy személy súlyosan, három felnőtt és két gyermek könnyebben sérült meg.
Július 4-én 22 órakor a Róna utca 127. előtt egy Toyota Yaris parkoló Opel Astrába és VW Borába ütközött. Személyi sérülés nem történt, az Opel eleje-hátulja, a VW hátulja rongálódott meg.
Július 7-én a Telepes utca 63-nál menet közben kigyulladt egy Opel motortere, amit a raj kiérkezése előtt eloltottak.

Lakásfelnyitások

Több napja nem látták az egyik harmadik emeleti lakót egy Róna utcai házban. A raj június 14-én délután a nyitott ablakon keresztül hatolt be.
Június 16-án egy Nagy Lajos király úti lakásban elesett egy idős úr, nem bírt ajtót nyitni a segítségnek. A tűzoltók motoros létrával az erkélyen át mentek be, és átadták a helyszínt a mentőknek, rendőrségnek.
Június 19-én éjjel rendőrségi kérésre dugólétrán, a nyitott erkélyajtón át hatolt be a raj egy Szugló utcai, első emeleti lakásba. A keresett házi őrizetes nem szegett szabályt, csupán mélyen elaludt.
Június 21-én 12 óra 27 perckor riasztották a rajt az Erzsébet királyné útja 98-ba: a kétszintes társasház első emeleti lakója nem adott életjelet magáról. A rendőrség jelenlétében a fürdőszoba ablakán át törtek be, bent egy elhunyt személyt találtak.
Július 2-án egy Vezér utcai lakást nyitottak fel a tűzoltók, ahol egy elhunytat találtak.

Fakárok

Június 18-án este történt kivonulás a Rákospatak utca 112-höz, ahol egy 10 méteres fa dőlt egy Toyota Yarisra. Személyi sérülés nem volt. Nem sokkal ezelőtt egy társasház udvaráról az úttestre zuhant egy fa, forgalmi akadályt képezve.
Június 19-én reggel a Gvadányi utca 13-hoz hívták a rajt, mert járdára dőlt egy hatméteres fa. Motoros fűrésszel távolították el. Másnap este a Róna utca 198. előtt dolgozott a fűrész: 3 méteres faág hasadt le. Június 21-én a Turán utca 8. előtt hasadt az úttestre egy 10 méteres fa.
Július 6-án délelőtt az Ond vezér útja 36-hoz történt kivonulás, ahol egy 10 méteres faág Opel Corsára és egy Ford Fiestára zuhant. Sérülés nem történt.
Peugeot 307-re hasadt egy faág július 7-én a Szabó Lőrinc utca 3. előtt hajnali 5 óra körül, majd ezután az egész 15 méteres fa az úttestre dőlt.

Zárlat

Június 21-én este egy Tábornok utcai, első emeleti lakás bejárata fölött, a falba süllyesztett elektromos kötődobozban zárlat miatt felforrósodott és megolvadt a vezetékek szigetelése, a falazat kormozódott.

Égő gaz

A Francia út elején, a vasúti töltés oldalában kigyulladt, száraz aljnövényzetet oltottak el.

Felgyújtott motorkerékpár

Július 1-én 22 órakor a Sárrét park 4-nél teljes terjedelmében kiégett egy Honda motorkerékpár, a raj egy D-sugárral oltott. Az eset a Spar üzlet hátsó bejáratánál történt, a bolt két ablaka kitört a hőtől. Szemtanúk szerint szándékos gyújtogatás történt: egy személyt láttak a motor fölé hajolva ténykedni, mire az kigyulladt. A tűzoltók átadták a helyszínt a rendőrségnek és a tűzvizsgálónak.

XVI. kerület

Fakárok

Július 4-én a Pirosrózsa utca 8. előtt 5 méteres fa dőlt egy Mercedesre, aminek a teteje behorpadt, és jobb oldala is karcolódott. Senki nem sérült meg, a tűzoltók leemelték és szétfűrészelték a fát.
Július 7-én 10 óra után a Védő utca 2-nél fűrészeltek: egy 8 méteres fa lehasadva lógott a járda fölé.
Július 19-én egy garázsra dőlt 10 méteres fát távolítottak el a Szent Korona utca 141-nél.

Bejelzett a CO-riasztó

Július 7-én 18 óra 29 perckor telefonáltak a Magyarvár utca 42-ből, hogy bejelzett a CO-riasztó. A tűzoltók javasolták: nyissanak ablakot, zárják el a gáz főcsapját és mindenki menjen ki az udvarra. A raj műszerei nem mutattak ki gázt; a készülék valószínűleg tévesen riasztott.

Szeméttűz

Június 12-én este az Aulich utca 30. alatti, építés alatt álló társasház területén összehordott szemét, hulladék égett, amit a szomszédok eloltottak.

Nem adott életjelet

Egy Bóbitás utcai társasház második emeleti lakója nem mutatkozott. Június 9-én délben a tűzoltók a hozzátartozók és a rendőrség jelenlétében hatoltak be.

Közlekedési balesetek

Június 24-én 13 órakor a Veres Péter út 44-nél egy Mazda személygépkocsi a HÉV-pálya menti vízelvezető árokba hajtott, senki nem sérült meg.
Július 3-án este fél 7-kor VW Vento karambolozott egy Dodge Grand Caravánnal a József utca 120. szám előtt, személyi sérülés nem történt. A Ventoból kiömlő olajat a raj homokkal semlegesítette, a forgalmi akadályt megszüntette.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez