Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656876
   « Vissza

Barka Emese Európa-bajnok lett

 « Cikkek és hírek 
2019. május 14.
 

(E)mesés győzelem!

kepfile

  A Kertvárosban élő Barka Emese, a Csepel SC 29 esztendős birkózója a sportág első női Európa-bajnoki címét nyerte. Ráadásul Bukarestben, ahol magyarként mindig jó nyerni. Emese már azzal élete legjobb eredményét produkálta, hogy megnyerte a bolgár Hrisztova elleni elődöntőt. Korábban ugyanis már hétszer próbálkozott ezzel a világ- és Európa-bajnokságokon, ám mindezidáig sikertelenül. Azért tegyük hozzá, mind a hét alkalommal sikerült megszereznie a bronzérmet. Most azonban nem állt meg a dobogó legalsó fokánál, hanem, ahogy azt a tavaly őszi budapesti világbajnokságon láttuk tőle, nagyon eltökélten meccsről meccsre haladt előre.
  A döntőig vezető úton először egy hazai versenyzőt kellett legyőznie, amely sosem könnyű feladat. Emese azonban nem tréfált a román ellen, hanem gyorsan tusolta ellenfelét, így már a következő mérkőzésre koncentrálhatott. Ahol egy erős azeri birkózóval kellett meccselnie. És ez szó szerint értendő, mert mindkét hölgy akciódús birkózással rukkolt elő. Szerencsére ebben is Emese volt a jobb, és 8-5 után már az elődöntőben találta mgát. Ahol egy bolgár hölgy várt rá. Hrisztova nem volt ismeretlen Emese számára, hisz a 2013-as, szintén hazai rendezésű vébén a bronzmérkőzésen éppen őt győzte le.
  A képlet most sem változott, Emese rendkívül fegyelmezett és taktikus birkózással gyakorlatilag „lemosta” a bolgárt, akit 11-3-as győzelemmel küldött a vígaszágra. A döntőben pedig a 2016-os EB ezüstérmesével, az ukrán Tetjana Kit-tel találkozott, aki azonnal nekiugrott Emesének, ránk is ijesztett rögvest, hisz egy lábra támadásért azonnal két pontot kapott, ám a bírók visszanézték az akciót, és a visszatámadásért nekünk is megítélték a két pontot.

kepfile

A XVI. kerületi Önkormányzat nevében Kovács Péter polgármester köszöntötte Barka Emesét a május 8-i képviselő-testületi ülésen

   A mérkőzés ezt követően csatát igen, ám akciópontot már nem hozott. Ellenben a bolgárt még kétszer megintették, így a döntőt, és a sporttörténelmi aranyérmet Emese nyerte. Akinek a 2015-ös bakui Európa Játékok után ez a második világversenyen szerzett aranyérme. A siker pedig remélhetőleg lendületet ad majd neki ahhoz is, hogy az idei Európa Játékokon, illetve a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon is eredményes tudjon lenni. Mert egy dolog még nagyon hiányzik a pályafutásából: az olimpiai szereplés, erre pedig most van a legnagyobb esélye.
                                                                                                                                                            Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez