Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658667
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2019. április 15.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Idén április 20-ától május 21-éig tartózkodik a Nap a Bika jegyében. Mifelénk ez a tavasz közepe, az újjászületett élet stabilizálódásának, gyarapodásának időszaka. A természet virágos ruhában pompázik, kihívóan tárja elénk szépségét. A színek harmóniája lelkünket simogatja.

   A Bika a fizikai világ, a Föld gyermeke. Gyakorlatias, jól elboldogul a hétköznapok szintjén. Cselekedeteire nem a gyorsaság a jellemző, mielőtt bármibe belekezd, rá kell készülnie. Ha a tettek mezejére lépett, akkor kitartása, munkabírása kiemelkedő. Amit rábíznak, azt igyekszik maradéktalanul elvégezni. Makacs, amit a fejébe vesz, azt minden áron meg akarja valósítani. Nehezen változtatja meg a véleményét, ragaszkodik az igazához. Teljesen fölösleges vitatkozni vele, meggyőződése szent és sérthetetlen. Érzékszervei: látása, hallása, szaglása, ízlelése, tapintása a testi örömök, a kényelem és a jóérzés felkutatására predesztinálják. Két alapmotivációja van: a szerzés és a birtoklás.
  Az emberiség problémái ott kezdődtek valamikor réges-régen, amikor elkezdett többre vágyni, mint amennyivel rendelkezett. Amikor a közösből többet veszek ki, mint amennyi nekem jár, akkor valakinek kevesebb jut belőle. Manapság sincs ez másképp. Felkeltik a vágyainkat arra, hogy többet birtokoljunk, jobb minőséget, modernebbet, kényelmesebbet, szebbet válasszunk az élet minden területén. És ki mondja meg, hogy mire van tulajdonképpen szükségünk? Bizony a reklámok, a tévé, az internet, a közízlés, a vásárlók verbális tapasztalata. Aztán vagy beválik, vagy nem. A fontos úgyis a szerzés, a birtoklás, a felhalmozás.
  Lomtalanításkor persze kiderül, hogy mennyi fölösleges dolgot gyűjtünk be az évek során és talán ilyenkor szembesülhetnénk ezzel a közös problémánkkal. De nem ezt tesszük. A kiürített polcokat, szekrényeket, raktárakat újratöltjük mindenfélével, ami majd évek múlva a világ szeméttelepeinek sokasodását okozza. Az élelmiszerekkel is hasonlóan járunk el. Megtöltjük a mélyhűtőt mindenfélével, aminek egy részét idővel kidobálhatjuk, pedig tudjuk, hogy a friss ételeknek más a hatása, mint a fagyasztott, konzervált, tartósított műanyagokkal – lásd: ízfokozókkal, mesterséges színezékekkel „feljavított” élelmiszereknek. És csodálkozunk, amikor az emésztőrendszerünk megbetegszik és különféle allergiás tünetekkel bír rá arra, hogy jobban odafigyeljünk mire is van szükségünk tulajdonképpen.

   A birtoklás kérdése összefügg a biztonsággal is. Azért tartalékolunk, mert tudattalanunk azt feltételezi, hogy majd olyan is lesz, amikor nem lesz. Akik végiggondolták az emberi élet eseményeit, jó, ha tudják, hogy a Sors bármikor, bárhol, bármit és bárkit elvehet. Egy pillanat alatt földönfutóvá, áldozattá, kiszolgáltatottá, döntés- és cselekvésképtelenné tehet. Semmire sincs biztosíték. Nincs életbiztosítás. Az élet mulandó és ez bizonyosság. Ha Senecat idézzük: „Az élet nem más, mint utazás a halál felé.”
  Hiába tudjuk mindezt, az emberi én, az ego ezzel sosem fog tudni azonosulni. Úgy él, úgy küzd, úgy kapaszkodik, mintha örökéletű lenne. Ez a nagy illúzió és ez a szenvedések kútja, amiből gyakran vizet merítünk. Ez nem az élet vize, hanem a halálé. A jó hír az, hogy a mulandóságra ítélt ember mögött áll egy örök utazó. Egyesek léleknek, mások szellemnek nevezik, de tulajdonképpen ugyanarra gondolnak. Ez az „isteni szikra” életeken át vándorol, fejlődik, alakul, míg megtapasztalja a teljességet. Neki rengeteg ideje van. A testünknek nincs.
   Az élet csupán néhány évtizedes „földön futás”, kinek több adatik, kinek kevesebb. Senki sem tudja, hogy meddig tart. Ezért kellene minden napot, minden percet megbecsülni. Ezért kellene hozzátenni a világ építéséhez. Ezért kellene jót tenni egymással, mert sosem tudhatjuk, hogy lesz-e még erre alkalmunk. Talán e néhány utolsó gondolatomhoz érdemes lenne ragaszkodni és megvalósítani, mert hozzájárulhat a lelki üdvösségünkhöz. Nevezhetjük Sorsjavító intézkedésnek is, ha ez bárkinek jobban tetszik.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                           Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez