Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779220
   « Vissza

Büki feljelentette Gergényit

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. április 4.
 
Nagy balhé volt a március 21-i testületi ülésen, amelynek első napirendjeként a XVI. kerületi önkormányzat elfogadta dr. Balázs Norbert megbízott rendőrkapitány végleges kinevezését. Ilyen esetben egy magas rangú fővárosi rendőri vezetőnek is jelen kell lenni a testületi ülésen, s dr. Büki Tamás Gergényiben reménykedett – lett volna ugyanis hozzá némi mondanivalója a fővárosi tüntetések szétverésével kapcsolatban. A napirendhez beszerzett egy pólót is: Police (sponsored by maffia) felirattal.
Dr. Gáborjáni Szabó Attila, Kovács Péter polgármester, dr. Balázs Norbert rendőrkapitány és Ancsin László, a XVI. kerület jegyzője a testületi ülésen Nos, Gergényi helyett dr. Gáborjáni Szabó Attila, Kőbánya rendőrkapitánya jelent meg az ülésen, mint a főkapitány személyügyi helyettese, s ő ajánlotta a testületnek az igen dinamikus új kerületi rendőrkapitányt. Büki nem sokkal később szót kért, s megkérte mindkét rendőri vezetőt, részletesen számoljanak be arról, mit csináltak múlt év október 23-án – ők ezt engedelmesen meg is tették. Ezután Büki újfent szólásra emelkedett, s szépen elszavalta azt a versét, amelyet Gergényinek írt az október 23-i sajnálatos események kapcsán. Miután ez hivatalos testületi ülésen történt, a vers immár elválaszthatatlan része lesz az ülésről szóló jegyzőkönyvnek, a távoli jövőnek megőrizve az olyan veretes sorokat, mint például: Mészáros-arcú Gergényi Péter, mondd, kire lövetsz?! (A vers rövidesen olvasható lesz az önkormányzat internetes oldalán: www.budapest16.hu, a képviselőtestület jegyzőkönyvei között.)
Ezt követően Büki bejelentette, hogy álláspontja szerint dr. Szabadfi Árpád, az országos kapitány helyettese és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány szeptember 18. és október 23. közötti időszakban köztörvényes bűncselekményeket követett el, s az ezt tartalmazó feljelentést nyomban személyesen át is nyújtotta a főkapitány helyettesének, aki azt megfelelően átvette, s kötelessége szerint továbbította is. Az ügy elindult a maga útján, annyit tudunk, hogy áttették a feljelentést a Katonai Ügyészségre, ahol vizsgálják. A hatoldalas feljelentést másolatban szerkesztőségünk is megkapta, s ha megállnak az abban foglaltak, akkor cifra jövő vár a feljelentett rendőri vezetőkre. Büki pompás jogász, született demokrata, s ezzel a feljelentéssel vélhetően azt modellezi, hogy működik-e még hazánkban a jogállam. (F)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez