Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664919
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2018. augusztus 24.
 

A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Az idén augusztus 23-tól szeptember 23-ig tartózkodik a Nap a Szűz jegyében. A nyár vége következik, végre megszűnik a kánikula, üdítő reggelek és hűvösebb esték köszönnek ránk. Kezdenek sárgulni a falevelek, mintegy mementóként, hogy telik-múlik az idő. Mi érik neked ma, hervad nemsokára...
   Szeptember az iskolakezdés ideje mifelénk. A diákok megkezdik tanulmányaikat, az iskolák zsongnak, megtelnek élettel. A különféle oktatási rendszerek, melyek megjelentek az emberiség néhány ezer éves történelmében, azt a célt szolgálták, hogy hasznos és értékes embereket képezzenek a mindenkori társadalom számára. Az ókori szellemi iskoláktól, ahol a tanítványok egy univerzális tudásrendszert igyekeztek elsajátítani, eljutottunk a mai XXI. századi információrobbanás okozta dömpinghez, egyfajta versenyszemlélethez, túlterheltséghez, intellektuális irányultsághoz, melynek tünetei jól láthatóak azok számára, akik éles szemmel vizsgálják a társadalmi folyamatokat. A versenyzés, versengés azt eredményezi, hogy mindig lesznek vesztesek, akik lelkileg sérülnek, és kihatással lesznek a felnőttkori életükre.
   Egy olyan átfogó oktatási rendszert kellene kitalálni, majd megvalósítani, amelyben a nagy többség megtalálná a képességének és tehetségének megfelelő képzést, mely hivatást adna a kezébe, és nem egyszerűen munkát és megélhetést. Ahhoz kellene segítenünk a gyerekeinket, hogy megtalálják az igazi szabadságot, nevezetesen azt, hogy felismerjék és megválaszthassák azokat a kereteket, melyeken belül boldogan élhetnek. Ha nem ez lesz az irány, akkor a jövőt fogjuk rongálni, majd tönkretenni, mert olyan generáció fog felnőni, aki a szabadosság és a vágyorientáltság dzsungelében fog harcolni önnön túléléséért.
   A Szűz ember tökéletességre törekszik. Olyan életformát igyekszik kialakítani, melyben minden a helyén van. Azt kell mondanunk, hogy mint minden, mi a földi dimenzióban történik, ez is egy illúzió. A sorsesemények, és a döntéseink pillanatok alatt átrendezhetik az életünket, és a rendből káosz lehet. Megjelenik a rendszerhiba, és a „rendszergazda” csak kapkodja a fejét. Ami elromlott, azt vagy kijavítjuk, kijavíttatjuk, vagy kidobjuk. Az emberi kapcsolatok esetében is hasonló a dilemma: ki tudjuk-e javítani a hibáinkat, el tudjuk-e fogadni a másik ember tévedését? Vagy „kidobjuk”, megszüntetjük, mint egy használati tárgyat.
  Az emberben a test-lélek-szellem olyan összefüggő „szentháromság”, melyben főleg az első két összetevő folyamatosan oda-vissza hat egymásra. A lelki gondjaink, elfojtásaink előbb utóbb lecsapódnak testi szinten, és tünetekkel, illetve betegségekkel jelzik a problémáinkat, melyek megoldást követelnek. A betegség analógiája világos, őszinte, az egónk számára pedig többnyire kellemetlen, zavaró. Amikor belenézünk a tükörbe, nem mindig azt látjuk, amit szeretnénk.
  Van, aki úgymond egészséges életmódot igyekszik élni. Tanácsolnám, hogy friss, jó minőségű táplálékot fogyasszunk, igyunk megfelelő mennyiségű vizet, sportoljunk, figyeljünk a feltöltődésre és a pihenésre! Mellőzzük a káros szenvedélyeket, ne dohányozzuk, nem használjunk tudatmódosító szereket (alkohol, drog, gyógyszer)! Mellőzzük a stresszhelyzeteket, legyen jó kapcsolatunk a munkatársainkkal, szeressük a főnökünket! Tiszteljük a szüleinket, legyen jó párkapcsolatunk, akinek van, éljen példás családi életet! Természetesen a kiegyensúlyozott a szexuális életről se mondjunk le! Vegyük észre mindenben a jót, illetve fogadjuk el, hogy ami esetleg nem tetsző az egónknak, abból is rengeteget tanulunk. Ha valamit kifelejtettem, kérem, tegyék ide gondolatban. Summa summarum, ha mindezt valaki képes megvalósítani, garantáltan elfelejtheti a háziorvosát! Persze nagyon jól tudom, hogy ennek a receptnek az elkészítéséhez szinte lehetetlen beszerezni a hozzávalókat.
  Tisztában kell lennünk azzal, hogy tapasztalni jöttünk ebbe a csodálatos földi létbe, és akár kellemes, akár kellemetlen történés szereplői vagyunk, mindkettő a szellemi épülésünket szolgálja. Fontos az, hogy megértsük a Sors üzeneteit, megfelelő döntéseket hozzunk, és ne a „szegény én” perspektívájából szemléljük az életünket.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!          Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez