Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663749
   « Vissza

Legenda Bowling Club a Veres Péter úton

 « Cikkek és hírek 
2018. június 14.
 

  Égi jel volt a komló...

kepfile

    Új üzemeltetőt és kibővült kínálatot kapott a bowling klub a Veres Péter út és a Nógrád­verőce utca sarkán – a sok éven át csak vegetáló hely a Legenda Sörfőzde Center alapító-tulajdonosa, Olasz Kovács József közreműködésével mára nagyon népszerű lett, ami tán a jó konyhának, s finom kézműves söröknek, vagy a megnövelt alapterület miatti gazdag lehetőségeknek köszönhető.

    Novemberben lesz két éve, hogy a Legenda Sörfőzde eladta legendás Szlovák úti első üzemét (ahol azóta már egy másik sörfőzde működik). És ugyancsak novemberben lesz két éve, hogy a sörfőzde a Veres Péter út 197. szám alatt (a Sarjú utcai átkelővel szemben) megnyitotta sörözős „játéktermét”.
    – Akkor már működött a nagy központi bázisunk, a Legenda Sörfőzde Center a Kövirózsa utcában – mondta a kertvárosi sörfőzde alapító tulajdonosa, Olasz Kovács József –, én azonban szerettem volna a Szlovák úthoz közelebb egy másik helyet is találni. A Veres Péter úti egykori bowlingklubot azonban nem én találtam, hanem az egyik csaposunk. Bevallom, eleinte ódzkodtam a helytől, végül rávettem magamat, hogy megnézzem. Mikor bejártuk a helyiséget, a hátsó kertben a kerítés mellett egy szál hamisítatlan komlóra bukkantam. Ráadásul nem is akármilyen komlóra, hanem egy karakteres, citrusízű növényre, amely hasonlít a legjobb amerikai komlókhoz. Égi jelnek véltem ezt a felfedezést, amely el is döntötte az üzlet bérbevételét.
     A tulajdonos által említett komló ma is látható a Legenda Bowling Club hátsó kertjében. Az egy szálból mára már egy komoly bokor lett. Köszönhetően annak, hogy a szerencsehozó növényt az elmúlt másfél évben senki sem bánthatta.

kepfile

Olasz Kovács József az égi jelnek tekintett komlóval, amely mostanra már méretes bokorrá terebélyesedett

    – Nem gondoltuk volna, hogy a klubnak ekkora sikere lesz. Ez a helyiség ugyanis a korábbi 15 évben csak vegetált, sőt többnyire zárva volt. Egymást váltogatták a tulajdonosok, akik egytől egyig kudarcot vallottak az üzemeltetéssel. Ezek után nagy bátorság volt a helyiséget kibérelni, de hála a szerencsét hozó komlónak, bejött a kísérlet.
    A Legenda Bowling Clubot hamar megszerették az emberek. A helyiséget megtaláló csapos, a közönség által imádott Szandi szerint már a nyitást követően rájuk talált a Szlovák úti törzsközönség. Rajtuk kívül pedig egyre több baráti társaság tartja náluk családi, szülinapi vagy egyéb rendezvényét. A Veress Péter úti klubban ugyanis két bowlingpálya, négy billiárdasztal, csocsó és dartstábla kínál szórakozási lehetőséget a finom kézműves sörök mellett. A klub vonzerejét azonban nemcsak a kínálata, hanem az adottságai, illetve a személyzete is növeli. Egyrészt azzal, hogy a kerékpárút mellett található, mert így a bicajosok jelentős részét is bevonzza. Olasz Kovács József gondolkodik is azon, hogy a kerékpárosoknak úgynevezett bicajpontot alakít ki, ahol ingyenesen szerelhetik a drótszamarukat.
    De a bowlingklub népszerűségében fontos szerepet tölt be a személyzet is, akik korábban több mint három éven keresztül csapolták már a sört a Szlovák úti sörfőzdében is. Szandit és Gábort nem kell bemutatni, ahogy ők ismernek minden vendéget, úgy ismeri és szereti őket a sörfőzde törzsközönsége is.
   – A hely befogadóképessége megközelíti a 200 főt – tette hozzá a tulajdonos, aki a bowlingklubot időközben nemcsak megvásárolta, hanem fel is újította és ki is bővítette. – Volt már olyan alkalom, hogy ki kellett tennünk a „teltház” táblát, annyian voltak.

kepfile

    És akkor néhány szempont a mellett, hogy miért válasszuk a bowlingklubot: itt van a kerületben, és emiatt nem kell a belvárosba, vagy valamelyik távolabbi bevásárlóközpontba menni egy kis kikapcsolódásért. A termek elhelyezkedése azoknak is kedvez, akik kevésbé szeretnek bowlingozni vagy biliárdozni. Zártkörű programok szervezésére is kiválóan alkalmas. Három női WC-je van, így a hölgyvendégeknek sem kell sorban állniuk. Öt nagy képernyős tévéjén bármelyik sporteseményt követni lehet. A focivilágbajnokság kezdetén ez például egy figyelemreméltó szempont. Jó a konyhája, különösen a pizzáját dicsérik, amit egy egész estés sörözés alkalmával érdemes is kipróbálni. Illetve a helynek vendégbarát nyitva tartása van: hétköznap koradélutántól éjfélig, péntek és szombat estéken pedig hajnali két óráig fogadják a vendégeket. Szóval, aki még nem járt a Legenda Bowling Clubban, az feltétlenül pótolja ezt az elmaradást, mert úgy tűnik, a Szlovák úti legenda a Veres Péter úton is folytatódik.
                                                                                                                                                   Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez