Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754149
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. június 13.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések


Az Ajtósi Dürer sor 9. előtt egy Smart ütközött egy Suzuki Swift személyautóval május 9-én délelőtt. Ketten sérültek meg, egyikük súlyosan.
Május 11-én a Nagy Lajos király útja és Fogarasi út sarkán Toyota Yaris Ford Mondeoval ütközött, egy személy könnyebben megsérült. A két autó a villamossínekre kerülve forgalmi akadályt okozott.
Május 17-én délelőtt egy Peugeot és egy BMW személyautó érintőlegesen ütközött, senki nem sérült meg.
A Hungária körút 136. előtt Toyota Avensis, Opel Astra, Audi A3-as és egy Renault kisteherautó karambolozott május 19-én éjjel egy óra előtt, személyi sérülés nem történt.
Május 25-én 13 óra után Toyota Yaris egy Renault teherautóval ütközött össze, a felborult Toyotát a tűzoltók állították kerekeire.
A Keresztúri és Kerepesi út találkozásánál május 28-án 11 órakor Opel Astra ütközött egy Volkswagennel, amely felborult. Egy sérültet a mentők kórházba vittek. A raj áramtalanított és megszüntette a forgalmi akadályt.
Egy személyautó kidöntött egy lámpaoszlopot az Egressy út és Miskolci utca sarkánál május 29-én 14 órakor. Senki nem sérült meg. Szintén e napon délben a Fűrész utca 106. előtt beszakadt az aszfalt egy VW kisteherautó alatt, a raj emelőpárnával emelte ki.
A Kerékgyártó és Fűrész utca sarkán két személyautó karambolozott május 31-én 13 óra után. Az egyik, egy Fiat Duplo a tetejére borult; a raj a rendőri helyszínelés után a kerekeire állította. Egy hölgy hámsérüléseket szenvedett.
Június 1-jén 13 órakor troli ütközött egy személyautóval a Hermina út 37-nél, senki nem sérült meg.

Lakásfelnyitások

Egy Fogarasi úti, első emeleti lakásban elesett az idős lakó május 18-án reggel. A tűzoltók az ablakon át mentek be, a sérültet a mentő kórházba vitte.
Egy Fűrész utcai, második emeleti lakó rosszul lett és nem bírt ajtót nyitni a segítségnek. A raj a mentők hívására nyitotta fel az ajtót május 23-án reggel.
Hungária körúti lakásából nem adott életjelet egy idős hölgy. Május 27-én délután erővel törték fel a bejárati ajtót, az illetőt az ágyon fekve találták.
Egy Gvadányi utcai, hetedik emeleti idős lakos rosszul lett május 27-én délután. A raj rokoni kérésre, a rendőrség jelenlétében motoros létra használatával, az ablakon át ment be, a beteget a földön fekve találták.
Június 1-jén este egy Füredi utcai, kilencedik emeleti lakáshoz szólt a riasztás, mivel lakóját több napja nem látták. A raj motoros létrával a nyitott ablakon keresztül hatolt be.

Gázömlés

Az Echo TV udvarán folyó építési munka közben átvágtak egy gázcsövet, és nagy mennyiségű gáz ömlött a szabadba május 23-án. A tűzoltók védőfelszerelésben, vízsugár védelme alatt zárta el a gázt a Gázművek szakembereivel közösen.

Fakárok

A Torontál utca 49. előtt egy ott parkoló Fiatra dőlt egy fa május 24-én.
Május 29-én délután egy, az úttestre szakadt 15 méteres fát fűrészeltek szét a Miskolci utca 11. előtt.
A Columbus utca 22-nél egy 25 méteres fa leszakadt ága fennakadva a többi ágon veszélyeztette a forgalmat. Június 1-jén délután a raj motoros létrával, kézi erővel szüntette meg a veszélyt.
Június 2-án a Dugonics utca 11-hez történt kivonulás; a Magyar Autóklub tanpálya területéről egy faág kerítésre és egy Fiatra hasadt. Szintén június 2-án a Baross utca 61-nél dolgoztak a fűrészek, ahol egy faág kerítésre, járdára, gépkocsira szakadt.

Lakástüzet okozott a mobiltöltő

Május 31-én teljes terjedelmében égett a Szentmihályi úton egy VII. emeleti lakás szobája. A raj a folyosói ajtó drótüvegét és a bejárati ajtót betörve ment be és egy C-sugárral oltott – az alsóbb emeleti lakások beáztak. A tüzet feltehetően egy mobiltöltő okozta, amit egy laptoppal, hosszabbítóval együtt az ágyon találtak.

Leszakadt a neonlámpa

A Mogyoródi út 43. alatti több száz férőhelyes, csarnok jellegű garázsban kigyulladt, majd leszakadt egy neon armatúra. Felette a lemeztető 10 négyzetméteren károsodott, egy munkagép tolólapjára égő műanyag csepegett.

Füstölt a kábel

Június 3-án délelőtt egy Vezér utcai társasház második és harmadik emelete közötti fali kábel füstölt. A raj áramtalanított, majd az Elmű az ingatlant lekapcsolta a hálózatról.

XVI. kerület

Égtek a tuják

Egy Nefelejcs utcai ház kertjében bográcsoztak, ám a lángoktól meggyulladtak a szomszéd tujáinak száraz ágai. A tűzoltók kiérkezése előtt sikerült őket eloltani.

Fakárok

A Gyémánt utca 16-nál ötméteres faág hasadt az úttestre május 12-én.
Május 13-án négyméteres faág hasadt le a Havashalom utcában.
A Jávorfa utca 48. előtt május 20-án éjjel BKV-busz faágat tört le, a fa törzse is megdőlt. Másnap a raj láncfűrésszel mentesített.
Május 25-én 5 méteres fa oldalága hasadt villanyvezetékre a Gordonka utcában. Másnap a Gyémánt utcában leszakadt faág veszélyeztette a gyalogosokat és a felsővezetéket.
Június 2-án a Szlovák út 138-nál, a kerékpáros parkban 10 méteres faág villanyvezetékre, majd a kerékpárútra zuhant. A Csűr utca 34. előtt tízméteres faág szigetelt vezetékre szakadt.
Június 3-án délelőtt a Budapesti út 162. előtt az úttestre dőlt fát fűrészeltek szét a tűzoltók.

Közlekedési balesetek

A Mátyás király út és Szent Korona utca sarkán Ford C-Max ütközött egy Suzuki Swifttel, kidőlt egy T-Com faoszlop, és egy személy megsérült május 21-én.
Május 28-án a Thököly út 16. előtt Renault Megane karambolozott egy Smarttal, senki nem sérült meg. A raj áramtalanított, a kiömlött olajat, hűtővizet homokkal felitatta, a forgalmi akadályt kézi erővel megszüntette.
Június 2-án este súlyos fejsérülést szenvedett egy személy a Rákosi út 94. előtt, ahol Ford Focus ütközött egy VW Transporterrel.

Zárlat

A Nonn János utcában egy második emeleti biztosítószekrény füstölt május 21-én délelőtt, a CO-riasztó is bejelzett. A rajt 10 óra 14 perckor riasztották.

Betegmentés, lakásfelnyitás

Május 24-én késő este a mentők kérésére egy Délceg utcai, első emeleti lakásból hozott le a raj egy beteget, dugólétrával és mentőkötelekkel.
Idős személy több napja nem adott életjelet Szent Imre utcai lakásából. Május 30-án este a tűzoltók erővel hatoltak be.

Konyhatűz

Egy Géza utcai családi ház konyhai gáztűzhelyén az ottfelejtett olaj kapott lángra május 11-én délután. Károsodott a tűzhely, az elszívó, hűtők, kapcsolók, a gáztűzhely flexibilis csöve, a falak kormozódtak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez