Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657355
   « Vissza

Elfogták a húsrohasztó bandát

 « Rendőrségi hírek 
2018. május 17.
 

kepfile

    A XVI. és a szomszédos kerületek külterületeit a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai felügyelik. Mint Oláh Csaba, a szolgálat vezetője lapunknak elmondta, négy éve vadásztak egy húsos cégre, amiről csak annyit tudtak, hogy a csirkecombból kifilézett csontokat rendszeresen a külterület valamely nehezen megközelíthető részen, jellemzően Fót és a XV. kerület határában. A leszórt húsos csont rövid időn belül megrohadt, és rettenetes bűzzel árasztotta el a környéket. Az eltakarításról általában a Fóti önkormányzatnak kellett gondoskodni, hiszen az ő területükön történt a skandalum.

    Április végén a húsosok levadászása végül sikerrel járt. Egy őrszem jelentette, hogy két teherautó jár a tilosban – mire mindenki a megadott helyszínre indult. A fóti mezőőrök értek oda leghamarabb, mire az egyik kocsi menekülőre fogta a dolgot, a másikat viszont tetten érték: 200 láda csirkecsontot már beleszórtak a patakba, de 70 láda még ott volt a hűtőkocsiban. A mezőőrök az elfogott három személyt megbilincselték, s átadták a dunakeszi rendőröknek – környezetkárosítás bűncselekménye miatt indult ellenük eljárás.
    A dolog viszont itt nem ért véget, hiszen másnap a Nav és a Nébih szakemberei razziát tartottak az egyébként jónevű cég kistarcsai telephelyén. Itt találtak kb tíz bejelentetlen munkást, s mintegy 500 tonnányi olyan húsárut (lengyel fagyasztott terméket), aminek a származása nem volt igazolható. A Nébih ebben nagyon kemény: ha megfognak egy csirkecombot, akkor elő kell tudni venni az ahhoz tartozó vásárlási számlát, valamint annak bizonyítékát, hogy az adott csirkealkatrész valóban abból a szállítmányból való. Ha ebben a láncolatban egyetlen elem is hiányzik, akkor a húsárut ismeretlen eredetűnek tekintik, elkobozzák, és a tulajdonos költségén megsemmisíttetik.
    Kiderült az is, hogy a kifilézett csontok átvételére kötöttek ugyan szerződést egy állati fehérjefeldolgozóval, de neki csak havi 1-2 köbméternyi csirkecsontot adtak át (köbméterenként 40 ezer forintért – ennyibe kerül az ártalmatlanítás), a többit pedig kiszórták a fóti határban, az M0-ás lehajtó közelében. A húsos céget a szabálytalanságok miatt a Nébih bezáratta, a bírság összege várhatóan több tízmillió forint lesz, a feketén foglalkoztatottak miatt pedig a Nav indított eljárást – a mezőőrök pedig végre fellélegezhetnek...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez