Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654208
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. április 18.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitás, betegmentés


Idős személy Hungária körúti lakásából nem tudott kijönni; a tűzoltók az erkélyajtón át bejutva segítettek a bajon március 15-én este.
A mentők kérésére egy túlsúlyos, idős beteget hoztak ki földszinti lakásából március 19-én kora délután a Vezér utcában.
Március 25-én éjjel Pillangó parki, negyedik emeleti lakásában elesett és nem tudott ajtót nyitni a lakó a segítőknek. Rokonai kérésére a raj az ajtó láncát erővágóval levágva jutott be.
Lipótvár utcai lakásában egy sérült ember várta a mentőket március 30-án éjjel. A tűzoltók az ajtó védőrácsát felfeszítve mentek be, az illetőt az Uzsoki kórházba vitték.
Április 7-én 13 óra 47 perckor a Thököly útra szólt a riasztás, ahol első emeleti lakásában bokaficamot szenvedett egy hölgy. Kihúzós létrával az ablakon át mentek be, az illető a Baleseti intézetbe került.

Leégett a borozó

A Telepes utcában egy kétszintes lakóépület használaton kívüli borospincéjének lépcsőlejárójában összehordott szemét gyulladt meg március 17-én. A lángok átterjedtek a földszinti terasz üvegszálas palatetejére is.

Szeméttűz

A Szuglói körvasútsor 208-nál, a felüljáró alatti égő szemétdombot kellett eloltani március 21-én délelőtt.

Lakástűz

Egy felújítás alatt álló, Kassai téri, harmadik emeleti lakásban a bejárati ajtó fölött kialakított tárolószekrény gyulladt ki március 22-én délután. A tüzet az ott lévő elektromos kötések túlmelegedése okozta, égtek az ott tárolt textíliák, gyerekjátékok, szőnyeg, a falak kormozódtak.

Közlekedési mentések

Március 27-én 8 óra 40 perckor Renault Megane Skoda Octaviával ütközött az Erzsébet királyné útja és Öv utca sarkán. Forgalmi akadály keletkezett, senki nem sérült meg. Szűk három órával később a Róbert Károly körúti felüljáró felhajtójánál 150-200 méteren elterülő olajréteget kellett eltávolítani, amely egy motoros és egy személyautó karamboljából keletkezett.
Március 29-én reggel az Örs vezér tere 11-nél VW Vento ütközött össze egy 44-es BKV-busszal. A busz utasai közül öten megsérültek, kettejüket kórházba vitte a mentő. A tűzoltók áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőröknek.
Április 1-én délelőtt a Mogyoródi út 115. előtt egy 15 méteres fa zuhant egy ott közlekedő Seat típusú személyautóra, melynek eleje súlyosan károsodott. Személyi sérülés nem történt.

Felgyújtották a pincét

Március 28-án éjjel az Angol utca 41. alatti négyemeletes társasház lezárt pincéjében tűz ütött ki, égtek az ott lévő tárgyak, az épület szennyvízcsöve, az elektromos hálózat. Az utcai ablak 4-5 centiméternyire volt megnyitható, az ismeretlen elkövető ezen a résen dobhatta be a gyúlékony anyagot.

Plombálás közben

Április 6-án a Fogarasi út 163. alatti házban az Elmű szakemberei a villamos kapcsolódoboz plombálását végezték volna, a doboz kinyitásakor az kigyulladt. Oltását egy 1 kg-os porraloltóval kezdték meg, a végleges oltást a tűzoltók végezték el egy 12 kg-os porraloltóval.

XVI. kerület

Túlterhelés

Egy Lándzsa utcai, első emeleti lakás kapcsolódobozában biztosítékok és vezetékek kaptak lángra túlterhelés miatt március 14-én.

Elakadt a mentőautó

Március 16-án 15 órakor a Vízgát utcában elakadt egy mentőautó a sárban, az alja „fel­ült”. A tűzoltók kézi erővel és felfújható Vetter-párnák használatával szabadították ki.

CO-bejelzések

Március 17-én délelőtt egy Újszász utcai, harmadik emeleti lakásban szólalt meg a CO-riasztó berendezés, április 8-án 13 óra előtt pedig egy József utcai családi házban. A tűzoltók műszerei nem mutatták ki a gáz jelenlétét egyik esetben sem.

Kigyúlt faház

Március 21-én kora reggel egy 40 négyzetméteres faház égett teljes terjedelmében a Szent Korona utcában. Lángolt az ott tárolt nagy mennyiségű ruhanemű, használati eszközök,a tűz egy közeli fára és a szomszédos telek kerítésére is átterjedt. A tűzoltók 2 db C-sugárral oltottak.

Égő kartondobozok

A Veres Péter út 39. alatti önkormányzati tulajdonban álló üres épület tövében kartondobozokat égettek ismeretlenek, a tűz átterjedt az épület ajtajára is március 20-án.

Lakásfelnyitások

Egy Tekla utcai, hatodik emeleti lakásban elesett és megsérült egy idős hölgy. A rendőrség kérésére a raj erővel behatolva adott utat a mentőknek.
Április 3-án harmadik emeleti lakásában elesett egy idős személy és nem tudott ajtót nyitni a Szalmarózsa utcában. A tűzoltók XIV/létrával az erkélyajtó betörése után mentek be.

Közlekedési balesetek

A Sasvár utca és Batsányi János utca kereszteződésében Opel Astra ütközött egy Skoda Fabiával. Ennek következtében az Opel nekiment egy villanyoszlopnak, amelyről leszakadtak a vezetékek. Személyi sérülés nem történt.
Április 9-én reggel motoros ütközött személyautóval a Timur utca és Szlovák út sarkán. A sérült motorost elvitte a mentő.
Szintén e nap kora reggelén a Szlovák út 81. előtt egy személyautó fennakadt a fekvőrendőrön, sérülés nem volt. A karterből kifolyt olajat a tűzoltók homokkal felitatták.

Beomlott tetőzet

Március 31-én egy Magtár utcai, 10x5 méteres vályogház tetőszerkezete egyharmad részben beomlott, a ház lakhatatlanná vált. Három személy elhelyezéséről a közbiztonsági referens gondoskodott.

Égő melléképület

Április 1-jén kora reggel teljes terjedelmében égett egy Kossuth Lajos utcai családi ház udvarán álló melléképület, az abban lévő nagymennyiségű faanyaggal, festékkel, ipari gépekkel együtt. A tűzoltók 2 darab C-sugárral végezték el az oltást.

Megdőlt fa

A Mátyás király útja 83. előtt egy vészesen megdőlt 15 méteres fenyőfa négy méteren megrongálta a fémkerítést, az elektromos vezetékeket és a szomszédos házat is veszélyeztette. A raj elektromos fűrésszel darabolta szét április 1-én délután.

Csőtörés

A Hermina úton egy családi ház pincéjébe utcai csőtörésből áradó víz folyt március 24-én. Az ott álló Volvo személygépkocsi elázott az egyméteres vízben, az épület állagát is veszély fenyegette. A tűzoltók Honda szivattyúval mentesítettek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez