Helyi Hírek - Független folyóirat   2018.07.16. hétfő
Valter
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 10981442
   « Vissza

Árak a piacon

 « Cikkek és hírek 
2018. március 22.
 

    Így Húsvét előtt szűk két héttel már érdemes az ünnepre tervezgetni; mire is fogunk szert tenni a Sashalmi piacon. A tojás hétköznapi mivoltában is az életet, a megújulást jelenti, az újraszületést, hiszen csaknem mindent tartalmaz, amire szükségünk van. És lelki értelemben is szükségünk van az élet igenlésére, a megújulásra, a tavaszi újrakezdésekre, ezért is öltöztetjük díszbe a tojást, amit a lányok adnak a fiúknak, cserébe a termékenységet jelentő locsolkodásért.

    A tojás díszbe öltöztetését legegyszerűbben természetes anyagokból készíthetjük: vörösbarna színű lesz a tojás, ha a hagyma héját (minél többet) fél liter vízben főzzük, minél tovább, annál színesebb lesz, langyossá hűlés után a tojásokat benne főzzük legalább öt percig (ha tovább, még színesebb lesz). Sárga szín: 1 evőkanál kurkumát fél liter vízben felfőzünk, lehűlés után a tojásokat keményre főzzük benne. Lilás-bordó szín: a lereszelt céklát megfőzzük, a lében főzzük keményre a tojást.
    A tojás darabja most a piacon: 45-56 Ft. A narancs kilója 350-498 Ft, citrom 698-798 Ft, banán 450 Ft, grapefruit 450-698 Ft, mandarin 398-698 Ft, alma 298-398 Ft, eper 1990 Ft.
    Zöldségek: cékla 190 Ft, paprika 448 Ft, paradicsom 698-1190 Ft, sárgarépa 190-298 Ft, gyökér 690 Ft, zeller 498 Ft, hagyma 168-190 Ft, krumpli 150-190 Ft, fokhagyma 1590 Ft, karfiol 490 Ft, kelkáposzta 390 Ft, fejes káposzta 148 Ft.
    Halak: pontyfilé 1990 Ft, szürkeharcsa filé 5900 Ft, süllő 4490 Ft.
    Sertéshúsok (zárójelben a mangalica): karaj 1248-1420 Ft (1720 Ft), oldalas 1248 Ft (1480 Ft), tarja 1248-1380 Ft (1680 Ft), comb 1250-1298 Ft (1680 Ft).
   Marhahúsok: lábszár 2000-2190 Ft, felsál 2298 Ft, rostélyos 1550 Ft, lapocka 2100 Ft (szürkemarha 3000 Ft), comb 2400 Ft (szürkemarha 3300 Ft).
  Baromfi: csirkecomb 798-1090 Ft, szárny 678-725 Ft, mell 899-1190 Ft, egész tanyasi csirke 720-750 Ft, kacsacomb 1498-2200 Ft, kacsamell 2600 Ft, pulykamell 1680 Ft.
     Az az igazi zsenge bárány, ha még szopik az állat, de már füvet is eszik és maximum 20-25 kilós. Húsa csak kicsit faggyús, tapintásra puha, nem feszes, mint a birkáé. A Sashalmi piacon is vehetünk belőle Húsvétra, a bárány elejének kilója kb. 2000-2500 Ft lesz (lásd aktuális receptünket).
    Sonka nélkül sincs Húsvét: a kötözött 2580 Ft, a mangalica 3120 Ft, a parasztsonka 1650-1850 Ft, a mandola (szarvas) sonka ára 2480 Ft.
     Jó vásárlást kívánunk a Sashalmi piacon!     Tóth

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2018. június 13.
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez