Helyi Hírek - Független folyóirat   2018.04.21. szombat
Konrád
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 10239279
   « Vissza

Tárkonyos lencseleves

 « Receptek 
2017. december 14.
 


Hozzávalók: 30 dkg lencse, 40 dkg füstölt hús, 2 krumpli, 2-2 szál sárgarépa és gyökér, 1 csapott evőkanál tárkony, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl kefir, liszt
Pár órára beáztatjuk a lencsét és a húst. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, krumplit. Két liter hideg vízben puhára főzzük a füstölt húst, kivesszük, kihűlés után felkockázzuk. A lébe tesszük a hagymát, krumplit, a zöldséget és a lencsét, a tárkonyt. Mikor megfőtt, behabarjuk a simára eldolgozott kefirrel, liszttel, később kis forró levessel. Beletesszük a húst és 10 percig kis tűzön főzzük, néha megkeverjük. Ízlés szerint még sózzuk, kis tárkonyecettel ízesítjük.

                                                                                                                           Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2018. április 18.
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez