Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658203
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. április 19.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    A Bika a föld gyermeke, az igazi életöröm képviselője. Ha végigpásztázzuk a Zodiákus körét, megállapíthatjuk, hogy rá hat a leginkább a fizikai sík, az anyag varázslata. Igyekszik mindent megszerezni, ami felkelti a vágyait. Fő motivációja, ha valamit olcsóbban tud magáévá tenni, ezért az üzletekben az árleszállításokat árgus szemekkel figyeli. A helyzet az, hogy a birtoklást kiterjeszti a kapcsolataira is. Ha valaki megtetszik neki, mindent megtesz azért, hogy megszerezze. Jókat enni, inni, örömöt szerezni a testének többnyire központi kérdés az életében. Nehezére esik a változtatás, a biztosat sose adja fel a bizonytalanért. Megkezdeni valamit nem tartozik az erősségei közé, de ha elindul, szinte semmi sem tudja őt megállítani. Bármilyen anyagi veszteség: Bika-tanítás. Mert minél inkább ragaszkodunk valamihez, vagy valakihez, annál nehezebb az elengedés. A gazdagság sosem attól függ, hogy ki mit birtokol. Pénz, vagyon, ingóság és ingatlan mit sem ér, ha valaki mégis elégedetlen és többre vágyik, mint amivel rendelkezik. Sajnos a fizikai világban a vágyak újabb vágyakat szülnek, ezért az örök kielégületlenség a XXI. század emberének briliáns csapdája.

kepfile


    A buddhista homokmandala az élet mulandóságára, rövidségére és a folyamatos változásra hívja fel a figyelmet. Szerzetesek hetekig rakják ki színes homokszemcsékből a mandalát, közben imákat kántálnak, mantráznak. A szertartás vége a homokmandala lerombolása, majd a homokszemeket besöprik egy edénybe, selyembe helyezik, elviszik egy folyóhoz és beleöntik, így a szemek visszakerülnek a természet körforgásába. Sziddhárta herceg 29 éves koráig gondtalan, fényűző életet élt. Egy alkalommal elhagyva a palotáját találkozott egy öregemberrel, ami a mulandóságot szimbolizálta. Egy másik alkalommal egy beteg emberrel találkozott, aki felhívta a figyelmét arra, hogy az élethez hozzátartozik a szenvedés. A következő alkalommal egy halottat látott, amely szembesítette azzal, hogy minden véget ér egyszer. Majd egy aszkéta került az útjába, aki a szenvedés okát kutatta.   Ezeknek a szembesüléseknek a hatására döntött úgy, hogy lemond világi életéről, és megkeresi az emberi lét értelmét. Néhány év aszkézis, önsanyargatás után, 35 évesen megvilágosodott, Buddhává lett. Később évtizedekig vándorolt és hirdette a tanait. Azt mesélik, hogy az egyik utolsó tanítása úgy hangzott, hogy „ha az úton találkozol a Buddhával, öld meg!” Ez annyit jelent, hogy a megvilágosodás lehetőségét, a tökéletességet, mindannyian hordozzuk, és az igazságot nem kívül kell keresni, hanem önmagunkban.
   A szerzés, ha birtoklás és ragaszkodás követi, az előbb-utóbb negatív megéléshez vezet. Mert ha eljön az idő, mindent el kell engedni, mindenről le kell mondani, még az életünkről is, mert azt is csak kölcsön kaptuk. Nem véletlenül áll szemben a Bika jegyével a Skorpió, mely az elmúlásra és a halálra figyelmeztet. Emberi létünk véges és határos. Az itt töltött időnk korlátozott. Az utolsó ajtón mindenkinek be kell menni, aki megszületett. Az ajtó előtt pedig mindent le kell tenni, mert csak a bennünk lévő örök utazót várják. A ruháját, a használati tárgyait, az összegyűjtött földi javait itt kell hagyni ezen a létsíkon. Ezért is kellene megszabadulni a „hagyatéktól”, mert amit életünkben odaadunk: ajándék, melynek jó szívvel lehet örülni. Amit pedig az örökség hordoz, abban minden esetben benne foglaltatik a kényszerűség. Ilyen esetben azért kapunk valamit, mert azt valakitől elragadták. Elvették tőle, mert nem tudta, hogy „kölcsön kenyér visszajár”.
  A Bika „megvilágosodásához” hozzátartozik az a felismerés, miszerint a múlandó anyag sosem teremthet biztonságot. Talán az elengedéshez lenne érdemes ragaszkodni? E kérdés dilemmájának a megfejtését Önökre bízom!
   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!            Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez