Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658678
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. április 19.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Egy Bánki Donát utcai, első emeleti lakó több napja nem adott életjelet magáról. Március 20-án este – a rendőrség és a rokonok kérésére – a tűzoltók az erkélyen keresztül, kihúzós létra használatával hatolt be a lakásba, ahol holtan találták az illetőt.
Március 26-án délután hívták a rajt egy Ond vezér úti társasházba. Egy idős hölgy fejsérüléssel feküdt az ötödik emeleti folyosón, ami egy üvegajtóval volt lezárva a többi résztől. A tűzoltók szabad utat engedtek a mentőknek, akik a Baleseti kórházba vitték a sérültet.
Rosszul lett Benkő utcai családi házában egy idős személy, nem tudott ajtót nyitni a mentőknek március 27-én késő este. A raj erővel hatolt be.
Március 28-án egy Ilka utcai ház földszinti és második emeleti lakásának feltörését kérte a rendőrség. Mindkét helyen holtan találták a lakókat.
Egy Tatai utcai társasház földszinti lakója elesett és nem tudta beengedni a segítőket. A tűzoltók az ablakot betörve adtak utat a mentőknek március 31-én délelőtt.
Április 5-én 18 óra 14 perckor hívta a rendőrség a rajt a Kalocsai utcába, ahol egy földszintes házban lakó idős hölgy nem mutatkozott és az ajtó zárva volt.

Elakadt a lift

A Füredi utca 64. alatti tízemeletes panelház liftje elakadt a második és harmadik emelet között március 23-án délelőtt, egy utast a tűzoltók mentettek ki.

Csikk

A Szikszó park 1. alatti ötemeletes társasház szemétledobójában két kuka égett március 23-án délelőtt – valószínűleg egy eldobott cigarettától. Az oltást egy gyorsbeavatkozóval végezték, a füsttel telítődött lépcsőházat kiszellőztették.

Égett az autó

A Stefánia út 43. előtt teljes terjedelmében lángolt egy Chevrolet személyautó március 30-án este. Az oltást a 75-ös troli egyik vezetője kezdte meg, a raj két gyorsbeavatkozóval fejezte be.

Fadőlés

Április 1-én a Csömöri út 32. előtt az ott parkoló Opel Vectra és Fiat típusú kocsikra dőlt egy fa, kisebb sérüléseket okozva.

Elvált vakolat

A Kassai tér 10. alatti társasház nyolcadik és kilencedik emelete közötti külső homlokzaton kb. 2 négyzetméteren elváló vakolat veszélyeztette a járókelőket, melyet április 3-án reggel alpintechnikával távolítottak el.

Izzó fatörzs

Április 4-én 15 óra 56 perckor riasztották a rajt a Mogyoródi út 22. számhoz, ahol a benzinkút közvetlen közelében lévő fa törzse izzott. Vízsugár védelmében motoros fűrésszel szüntették meg a veszélyt.

XVI. kerület

Közlekedési balesetek

Március 14-én 12 óra 30 perckor két személyautó ütközött a Rákosi út 29. előtt, senki nem sérült meg. A tűzoltók áramtalanítottak, forgalmi akadály nem keletkezett. Március 20-án reggel Ford és Opel személyautók karamboloztak a Timur utca 85-nél, személyi sérülés nem történt. A raj a forgalmi akadályt megszüntette a helyszínelés után.

Avartüzek

A Barátság utca 1-nél avartüzet jeleztek március 25-én az Ilona-telepi HÉV-megálló után, Gödöllő felé. A kivonuló raj ennek nem találta nyomát.
Nem volt téves a riasztás viszont másnap délután: a Margit utca 116-nál kb. 120 négyzetméteren égett a száraz gaz, avar. A tűzoltók kézi szerszámokkal és puttonyfecskendővel végezték az oltást.

Betegmentések

Egy Cékla utcai kétszintes lakóház felső szintjén sztrókot kapott és megsérült egy személy március 27-én. A raj kötélbiztosítás mellett, kézi erővel hozta le a mentőknek. Egy Baross utcai családi ház meredek pincelépcsőjén lezuhant és súlyosan megsérült egy idős hölgy március 31-én. A raj a mentőkkel közösen laphordágyon hozta fel, és a Baleseti kórházba vitték.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez