Hozzávalók: 80 dkg szeletelt marhafelsál, 3 dkg zsír, 50 dkg paradicsom (vagy 2 dl paradicsomlé), 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg liszt, ecet, babérlevél, bors, só
A szeleteket lehártyázzuk, nagyon vékonyra kiverjük, besózzuk és forró zsíron mindkét oldalát átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. A szeleteket kiszedjük és a visszamaradt zsírban egy fej apróra vágott hagymát halványra pirítunk, liszttel meghintjük, és a paradicsommal felöntjük. Adunk hozzá babért, pár szem egész borsot, kávéskanál ecetet, zúzott fokhagymát, vizet. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és egészen puhára pároljuk. Tálaláskor a mártást átszűrjük, rizst, vagy makarónit adunk mellé. Jó étvágyat kívánunk! |