Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662885
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. január 17.
 

XIV. kerület

Közúti mentések

A Fogarasi út 30. előtt két személyautó karambolozott december 8-án 15 óra után, két személyt a Balesetibe vittek.
Teljes terjedelmében égett egy Ford Galaxy motortere december 14-én délelőtt az Ond vezér parkban. Tulajdonosa nem tartózkodott a helyszínen, a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak.
Az Ogyalla tér és Tengerszem utca találkozásánál Nissan és Citroën típusú személyautók ütköztek össze december 19-én reggel. Mindkét kocsinak az eleje roncsolódott, egy könnyű sérültet a mentők a helyszínen láttak el, a forgalmi akadályt a tűzoltók felszámolták.
December 22-én délelőtt az Ungvár és Rákospatak utca sarkánál Honda Civic ütközött össze egy Mazdával. Egy személy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a tűzoltók áramtalanították az autókat.
Három kocsi ütközött össze a Kacsóh Pongrác úton, az M3-as kivezető részén december 24-én 11 órakor, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanított, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntette a forgalmi akadályt.
December 30-án 18 óra előtt két személyautó ütközött az Öv utca és Erzsébet királyné útja sarkán, senki nem sérült meg.
Január 3-án délben Daewoo Matiz ütközött össze egy Opel Merivával a Fűrész utca és Gyarmat utca találkozásánál. Az Opel megrongált egy parkoló Renaultot, és a Fűrész utca 76/b. számú ház kerítését. A mentők két sérültet kórházba vittek.

Lakásfelnyitások

Egy Jávorka András utcai, második emeleti lakásban elesett egy idős ember, s nem tudott ajtót nyitni a segítőknek. A tűzoltók – a rendőrség hívására – december 24-én este törték fel az ajtót, a sérült a Baleseti kórházba került.
December 28-án így járt egy idős hölgy is Tengerszem utcai, első emeleti lakásában. A raj kihúzós létra használatával az utcai ablakon át ment be, a mentők a helyszínen látták el a sérültet.
Január 3-án éjfél előtt rendőrségi kérésre törtek fel egy Vezér utcai, tizedik emeleti lakást. A mentők egy személyt kórházba vittek megfigyelésre.
Másnap reggel egy Sárrét utcai lakásban várta a segítséget a sérült lakó.
Napok óta nem mutatkozott egy Félhold utcai, első emeleti lakó. A tűzoltók január 9-én az ablakon át mentek be, ott egy életjeleket nem mutató embert találtak. A mentőorvos megállapította az illető halálát.
Január 9-én délután rendőrségi hívásra törtek fel egy Hungária körúti lakást, mivel idős gazdáját másfél hónapja nem látták szomszédjai. A lakásban senki nem tartózkodott, a raj átadta a helyszínt a rendőröknek.

Kiégett konyha

Nem voltak otthon pár napig egy Kupa vezér úti, háromszintes családi ház lakói, mialatt kigyulladt az alagsori, 20 négyzetméteres konyha. A tüzet vélhetően egy zárlatos villanyrezsó okozta december 27-én este, a tűzoltókat december 29-én 15 óra 11 perckor értesítették a hazatérők. A konyha teljesen kiégett berendezéseivel együtt és az egész ház bekormozódott.

Tűz az IKEA parkolójában

Január 5-én 13 óra 29 perckor az Örs vezér terei IKEA áruházba szólt a riasztás, ahol a mélygarázs B-01-es szektorában álló Mercedes C200-as személygépkocsi motortere égett. A kiáramló füstöt az egyik vásárló jelezte. A raj kiérkezése előtt két dolgozónak, valamint egy rendőrhadnagynak és az önkormányzati rendésznek sikerült a tüzet körülhatárolniuk. A rendőr és a rendész könnyebben megsérültek. A rendőrség a kocsi bal első üvegét betörve találta.

Megfúrt gázvezeték

Január 9-én 14 óra után a Rákospatak parkba hívták a tűzoltókat, ahol egy első emeleti lakásban megfúrták a gázcsövet. A gázszivárgást ragasztószalaggal ideiglenesen megszüntették, a Gázművek kiérkező szakemberei az épületet leválasztották a rendszerről.

 

XVI. kerület

Megdőlt fenyő

A Wesselényi utca 62. sz. telkén álló 12 méteres fenyőfa vészesen megdőlt a lakóház felé, a tűzoltói szemlét december 3-án tartották.

Betegmentés

December 6-án 11 óra előtt egy Sarkad utcai családi házhoz hívta a tűzoltókat egy hölgy a szomszéd lakásból, mert fia a zárt, biztonsági záras bejárati ajtó mögött fekszik a földön. A raj kiérkezése előtt sikerült az ajtót felnyitni.
A mentők hívták a segítséget december 12-én reggel a Jászhalom utcába, mert egy fekvőbeteget nem tudtak lehozni a tetőtérből a belső lépcsőn. A raj XIV/létrával, mentőágyon hozta le az illetőt a tetőtéri ablakon át.
Szalmarózsa utcai, első emeleti lakásból december 21-én este hoztak le egy túlsúlyos beteget a mentők kérésére.
December 24-én este a szomszédok hívták a rajt a Bányász utcába, mert a feltételezés szerint a harmadik emeleti lakó öngyilkosságra készül. Létrával az ablakon keresztül hatoltak be, de ott senki nem tartózkodott. A helyszínt átadták a rendőröknek.

Közlekedési mentések

Egy személy súlyosan megsérült december 20-án 14 óra előtt, amikor a Lándzsa utcánál villanyoszlopnak ütközött kocsijával. A kifolyt olajat a tűzoltók homokkal takarították fel.
Január 6-án délután a Batsányi János utca és Margit utca kereszteződésében Citroën C3-as karambolozott egy Honda személyautóval, amely egy családi ház kerítésén fennakadt. Senki nem sérült meg, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.

Tűz a sitt-telepen

Az Arany János utcai iparterületen, egy sittszállító konténeres szelektív-depóban 100 négyzetméteren égett az elszállításra váró hulladék december 7-én délután. A tűzoltók két gyorsbeavatkozóval, kézi szerszámokkal, légzőkészülékben végezték az oltást, melyben a cég munkagépe is segített.

Nem volt CO

Egy Futórózsa utcai, negyedik emeleti lakásban bejelzett a CO-jelző december 24-én délben. A lakók szellőztettek, elhagyták a lakást, hívták a rajt. A műszerek nem mutattak ki CO-t, a jelző hibásodhatott meg.

Tűz a padláson

A világításhoz felvitt vezeték hibája okozhatta a tüzet egy Ilona utcai családi ház tetőterében december 27-én. Kartondobozok, autóülés, ruhaneműk égtek, károsodott a tető kőzetgyapot szigetelése, a cserepek. A tulajdonosnak sikerült lefeketítenie a tüzet, a végleges oltást a raj végezte puttonyfecskendővel.

Kidőlt fa

A Rákosi út 78. előtt egy 15 méteres fa kidőlve a vezetékek fölé lógott, a tűzoltók december 29-én délelőtt fűrészelték szét.

Lakásfelnyitás

Egy Lándzsa utcai, földszinti lakás idős hölgylakója több napja nem mutatkozott, a tűzoltók december 30-án reggel mentek be: baj nem történt, senki nem sérült meg.

Öngyilkossággal fenyegetőzött

Egy Szalmarózsa téri lakó öngyilkossággal fenyegetőzött, a helyzetet január 4-én este a rendőrség oldotta meg, a kiérkezett tűzoltókra nem volt szükség.

Csőtörés

Január 5-én reggel a Baross Gábor utca 32. szám alatti óvoda pincéjében 40 négyzetméteren 80 centi magasan állt a víz, a raj Honda szivattyúval mentesített.

Eltömődött a kazán

Január 8-án 9 óra 31 perckor riasztották a rajt egy Szénás utcai családi házba, ahol füstölt az eltömődött kazán. A kiérkezés előtt a háziaknak sikerült megoldaniuk a problémát.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez