Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662781
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. december 6.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     December 21-től január 19-ig tartózkodik a Nap a Bak jegyében, ami annyit jelent, hogy megkezdődik a tél. A téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén ez annyit jelent, hogy a leghosszabb az éjszaka, és a legrövidebb a nappal. Számszerűleg ez mifelénk nyolc és fél óra fényt és tizenöt és fél óra sötétséget jelent. Az északi sarkkörön tartózkodók azt tapasztalhatják, hogy e kiemelt jelentőségű napon, nem kel fel a Nap. Ha valaki netán eljutna a déli sarkkörre december 21-én, kissé meglepődne azon, hogy a Nap 27 órát tartózkodik az égen. Mert ami nekünk tél, az a déli félteke népeinek nyár. Ez az anyagi világ polaritását kitűnően példázza. Számos ősi kultúrában ünnepnap volt a téli napforduló, és e hagyomány ma is él. Nem véletlen az sem, hogy a katolikus egyház Jézus születését is december 24-re változtatta, aminek volt egyfajta valláspolitikai töltete is. Szimbolikusan azt mondhatjuk, hogy akkor van a leginkább fényre szükségünk, amikor a legnagyobb a sötétség. Quintilianus frappáns aforizmája szerint: „sötétben tündöklőbb a fény”.
     A Bak jegyű ember a céltudatos, a törekvő, a karrierista. Manapság e tulajdonságokhoz némi negatív felhang is szokott társulni. Főleg ez a karrier-ügy problémás. Már csak azért is, mert aki magas pozícióba kerül, annak hatalma lesz. És a hatalom birtoklása sajnos a legtöbb esetben a sötét ösvényre lépést eredményezi. Amúgy semmi baj nem lenne akkor, ha megértenénk azt, hogy mit kellene kezdeni vele. Abban biztosak lehetünk, hogy a másokért vállalt felelősség komoly és megtisztelő feladat. Ebben benne lenne az, hogy amit teszünk, azt másokért tegyük. Már csak azért is érdemes ezt megfontolni, mert amit magunkért teszünk, az az egónkat szolgálja. Magyarul az egoizmusunkat, ha jobban tetszik, az önzésünket erősíti. Ismerik ugye a karrierista ember meghatározását? Lefele rúg, felfele nyal. A Zodiákuson a Bak jegyével szemben a Rák jegye áll. Karrier kontra család. Régen a férfié volt a „karrier”, munka, pénz, anyagi teremtés, az asszonyé az otthon, a család, a gyereknevelés, a háztartás vezetése. Ma a nők többsége dolgozik, esetleg a karrierét építi. Nehezített is a családi élet, kevés a gyerek, felborul az egyensúly, összekeverednek a férfi és női feladatok. Az európai modern élet következménye a népességcsökkenés, és az ezzel járó összes nehézség.
    Ha már itt tartunk, a dicső XXI. században, a modern világ kellős közepén, és felmegyünk egy képzeletbeli magaslatra, mit látunk? Mi a perspektíva? Nem nehéz észrevenni az egyensúlytalanságot, a gazdag és szegény világ között növekvő szakadékot, a természet gátlástalan kifosztását, a félelmet, a bizonytalanságot, az ostobaságot. De az mindenképpen reményre ad okot, hogy a bipoláris világ, a yin és jang egyensúly előbb-utóbb helyreáll. Hiszem, hogy a világban ott szunnyad az egyensúly, létezik a bátorság, a bizonyosság és a bölcsesség.
     A Bak uralkodó planétája Szaturnusz, a görög mitológiában Kronosz, az Olümposzi istenek egyik atyja, Uranosz és Gaia gyermeke, a tizenkét titán legfiatalabbja. Anyja segítségével, aki nem viselte el, hogy férje a föld alá, a Tartaroszba száműzte a gyerekeit, megdöntötte apja uralmát, egy éles sarlóval levágta és a tengerbe hajította nemi szervét. Kronosz feleségül vette testvérét Rheát, és együtt uralkodtak istenek és emberek felett. Gaia azt jósolta, hogy majd egyik utóda megdönti a hatalmát, ezért félelmében lenyelte a gyerekeit. Persze az istenasszonyok sem tűrik sokáig, ha bántják a csemetéiket, így Rhea Zeuszt születése után elrejtette Kréta szigetén, és a férjének egy bepólyált nagy követ adott, amit Kronosz lenyelt. Majd felcseperedvén testvéreit kiszabadította és legyőzte zsarnok apját. Ő lett az egek ura, Hadész az alvilágé, Poszeidón pedig a vizek istene.
   A Szaturnusz princípium az asztrológiában a sorsfeladatot jelöli, ezért a születési képletben fontos és megkerülhetetlen szerepe van. Mindenki feladattal érkezett a magasabb világokból. Ez a sorsfeladat az embert determinálja. Amit felvállaltunk, az be fog következni. A tudatosság annyit jelent, hogy legjobb tudásunk és képességeink szerint tesszük azt, amire születtünk. Ez az emberi boldogság kulcsa, mely megtalálásához minden kedves olvasómnak sok sikert kívánok!
     Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
     Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez