Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659123
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. október 11.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.

kepfile

    Az idén október 23-tól no­vem­ber 21-ig tartózkodik a Nap a Skorpió jegyében. A természet éves ciklusaiban nyomon követhető a születés, a növekedés, a kiteljesedés, majd a hervadás és az elmúlás. A Skorpió havában az elmúlás illatú hideg szél lekopaszítja a fákat, az elsárgult levelek a gravitáció láthatatlan mágiájának engedelmeskedve lehullnak, elmúlásuk utolsó erejével egymáshoz simulnak, a hideg eső segítségével összekapaszkodnak, és puha szőnyegként beterítik a didergő földet.
   A Skorpió tömören fogalmazva: a jégbe zárt tűz. Hideg, zárkózott, titokzatos. Sok emberből félelmet és viszolygást vált ki, mert szélsőségesen gondolkozik, provokál, nyersen fogalmaz, kíméletlenül cselekszik. A született diplomata, kedves Mérleg ellentéte a cinikus és gonoszkodó Skorpió. Ez főleg akkor tetten érhető, ha valaki áttöri az ingerküszöbét és kirángatja mikrokozmikus magányosságából. Érzelmi élete szélsőséges, nem ismeri az arany középutat: vagy szeret, vagy gyűlöl. Mindkét esetben kötődik, mert a negatív érzelem is egyfajta ra gaszkodás, bár valljuk meg, fájdalmas. Ha szerelmes, akkor féltékeny. Ez azért van, mert érzi lelke legmélyén, hogy egyszer minden elmúlik, elveszíteni valakit csak idő kérdése. És mégsem tud elengedni, körömszakadtáig küzd, zsigerből tiltakozik, a józan ész parancsát megtagadva. Akit szeret, akörül láthatatlan asztrális hálót sző, ami egy idő után kellemetlen, zavaró, fojtogató érzést indukál. Észre sem veszi, hogy e háló igazi foglya: saját maga. A féltékeny embert megcsalják, mert ösztönös mágiájával, mely félelmei, képzelgései forrásából sötét erőt gerjeszt, megteremti önmaga gólemét, mely érzelmi csalódást, veszteséget okoz.
    A szexualitás is Skorpió szimbólum, mely nem az örömszerzésről szól, hanem elsődleges, ősi célja és értelme: a teremtés megvalósulása. Valljuk meg, hogy e mélyben zajló folyamat ésszel felfoghatatlan, maga a hétköznapiságot meghaladó csoda. A férfi és nő egyesülése egy alkímiai folyamat, mely következménye sorsszerű és meghatározó jelentőséggel bír. A tantra jóga a szexuális energiát, ezt az ősi erőt eszközként alkalmazza, és célja az, hogy szellemi energiává alakítsa. A fizikai orgazmus: a vágy halála. Energiaveszteség. A jóga filozófiája szerint az energiapazarlás az egészség rovására megy, és a fizikai test öregedését gyorsítja.
   A Skorpió uralkodó planétája a Mars, akárcsak a Kosé. De míg a Kos egyenesen, becsületesen, szemtől-szemben harcol, addig a Skorpiónál minden eszköz bevetésre kerül, nincs lovagiasság és fair play. Nem legyőzni akarja az ellenfelét, hanem elpusztítani. A Skorpióhoz rendelt Plútó egyik analógiája a hatalom. Ez a mai világban még eklatánsabban tetten érhető, mint mondjuk az ókori Egyiptomban, vagy Rómában. Korunkban a hatalom kísértése akkora csapda, amibe az anyagba süllyedt emberiség szemrebbenés nélkül belesétál. Meggyőződésem, hogy a hatalmat lehet jóra is használni, de ehhez meg kell érteni azt a felelősséget, ami ezzel jár. Az intellektuális, racionális, materialista gondolkodásmód sosem lesz elég ahhoz, hogy az élet és sors legmélyebb összefüggéseit megértsük. A legmagasabb szintű szellemiség megvalósítása annak a Skorpiónak adatik meg, aki elszántságát, szenvedélyességét, kutatóösztönét a belső útkeresésre irányítja. Minden beavatási szertartás arról szól, hogy a tanítvány „meghalasztja” egóját, és újjászületik egy másfajta spirituális igazság birtokában, melyet gyakorlatba ültet. Mert a tudás a gyakorlat nélkül steril, fölösleges és értelmetlen. Semmit sem kapunk önmagunkért, áldozatot kell hoznunk másokért, a családunkért, a közösségünkért, amelyben élünk. Mit kell feláldoznunk?     Az egónkat és az önzésünket. A nagyság eléréséhez a kicsiségünket, a kicsinyességünket kell feladni. Aki ezt nem érti, vagy nem akarja megérteni, hárítja, aki a tudását, tehetségét, képességeit önmaga boldogulására használja, bármilyen nagyra is tartja magát, semmi más, mint egy pitiáner egoista. Régen ezt úgy fogalmazták, hogy rálépett a „fekete mágia” ösvényére, mely a fény helyett a sötétség felé vezet.
    Azt hiszem nem nehéz felismerni, hogy a XXI. század emberisége melyik irányba tart. Jobb bele sem gondolni abba, hogy minek kell majd bekövetkeznie ahhoz, hogy felébredjünk Csipkerózsika álmunkból. Talán el kell pusztulnunk jó nagy százalékban. Csak adódik egy nem kis probléma ez ügyben is. Ha az isteni énünk halhatatlan, akkor újjászületünk. Az élet a születés pillanatától tart a halál kapujáig. Egy élet. Aztán a túlvilág. Majd onnan is szedhetjük a „sátorfánkat”, és visszajövünk. Mert újabb élet vár, újabb sors és képességek, melyekkel lenyomatot hagyhatunk a világban. Nem lehet megúszni sem az életet, sem a halált. Még kevésbé az örök körforgást. Ki nem hiszi, járjon utána!
    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                      Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez