Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663422
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. augusztus 17.
 

XIV. kerület

Lakásnyitás, betegmentés

Július 15-én késő este egy Nagy Lajos király úti, III. emeleti lakásból mentőorvos által újraélesztett beteget hoztak le a tűzoltók 23 óra után.
Elesett egy idős hölgy Hermina úti, első emeleti lakásában július 19-én este. A zárban belülről volt a kulcs, így a raj erővel tört be, az illetőt kórházba szállították.
Másnap a rendőrség, a mentők és a rokonok kérésére egy Vezér utcai, kilencedik emeleti lakást nyitottak fel a tűzoltók.
Augusztus 4-én este fél tízkor hívták a rajt egy Czobor utcai, első emeleti lakás feltöréséhez.
Eltűnt személyt keresett a rendőrség egy Gizella úti, földszinti, lezárt lakásban. A segítségül hívott tűzoltók dugólétrával, az erkélyablakon át törtek be, ott csak egy kutyát találtak.
Szintén augusztus 9-én egy Szentmihályi úti, hetedik emeleti lakást nyitottak fel XIV/létra segítségével az ablakon át behatolva. Az ott lakó nő eszméleténél volt, de zavartan viselkedett. A bent talált, elpusztult kutyát a ház gondnoka távolította el.

Fakárok

Július 22-én hajnali 5 óra 21 perckor jött a riasztás, hogy a Bácskai utca 53. alatti társasház belső udvarán álló négy személyautóra rádőlt az ott lévő meggyfa.

Július 26-án délután motoros fűrésszel távolították el a nyolcméteres, járdára dőlt fát.
Július 30-án az Olaf Palme sétány elején egy tízméteres faág troli felsővezetékre hasadt, egyik tartóoszlopa vészesen megdőlt.
Egy Seat Cordobára – közlekedés közben – tízméteres faág zuhant a Francia út 10. előtt július 30-án. A rendőrségi vizsgálat után a raj az ágat a többi veszélyessel együtt eltávolította. A Seat sérült vezetőjét kórházba vitték.
Másnap az Állatkerti körút 11-nél, a Széchenyi fürdő mögött járdára és kerékpárútra dőlt egy nagy fa.
Augusztus 1-jén az Álmos vezér útja 22. előtt kidőlt egy fa, ága lezárta az út egy részét, villanyvezetékre, járdára hajolt.

Közlekedési balesetek

Július 23-án délelőtt a Fogarasi út 47. előtt Opel és Ford típusú kocsik törték össze egymást, egy személy súlyos, három másik könnyebb sérüléssel került a traumatológiára.
A Nagy Lajos király útja 110. előtt személyautó találkozott egy villamossal. A síneken landolt autót a tűzoltók lehúzták, senki nem sérült meg.
Július 30-án hajnalban felborult egy személyautó a Gvadányi utca és Füredi út kereszteződésénél. Sofőrje elhagyta a helyszínt. A tűzoltók kerekeire állították az autót és a problémát átadták a rendőrségnek.
Július 31-én éjjel az M3-as felhajtójánál, Palotán füstölni kezdett egy francia rendszámú kocsi, a motortér szennyeződésétől keletkezett gőzt vélték füstnek a segítséget kérők.
Augusztus 2-án 13 órakor Nissan Micra és Toyota Avensis ütközött össze (személyi sérülés nem volt) a Fogarasi út és Bagolyvár utca sarkán.
Aznap este fél 8-kor a Czobor utca 82-nél egy VW Polo kerítésnek ütközött, melyen fennakadt. Személyi sérülés nem történt.

Gyerek a kocsiban

Kisgyerek rekedt a parkolóban álló kocsiban július 24-én a Thököly út 135. előtt. A szülő kérésére a tűzoltók a kocsiablak betörésével szabadították ki.

Zárlat

A Kerepesi út 140. alatti toronyház ötödik emeleti szintjén július 29-én délután füstölt a kapcsolószekrényben lévő elektromos bekötés. A raj a hibát megszüntette, a további vizsgálatokat az Elmű végezte.

Klíma

A Róna utca 124. alatti kétszintes épület külső falára szerelt klímaberendezés füstölt, majd meggyulladt július 24-én 13 órakor. A tűzoltók kiérkezése előtt a portaszolgálat egy 6 kg-os porraloltóval oltott.

 

XVI. kerület

Fakárok

A Veres Péter út 37. alatti társasház udvarába hívták a tűzoltókat július 14-én reggel, a lakók attól féltek, hogy le fog törni egy nagy ág, amely alatt autó parkolt. Pár éve már lehasadt egy nagy faág a ház tetejére és összetörte a cserepeket.
Július 17-én reggel a Bekecs utca 37-be szólt a riasztás, itt egy négyméteres faág szakadt a kerítésre és a kiskertre.

Karambol

A Rákospalotai határút és György utca kereszteződésében Opel Astra és Nissan Micra típusú gépkocsik ütköztek össze július 18-án 13 óra 30 perckor. Személyi sérülés nem történt, a raj áramtalanított, majd megszüntette a forgalmi akadályt.

Füstölő klímaberendezés

Egy Sarkad utcai családi ház külső falára helyezett klímaberendezés füstölni, majd lángolni kezdett július 14-én délben. A tulajdonos lekapcsolta az áramot és egy vödör vízzel sikeresen oltott.

Felrobbant tűzhely

Július 22-én délután egy Monoki utcai családi ház konyhájában begyújtották a vezetékes gázzal működő tűzhelyet, amely nyomban felrobbant. A légnyomástól kitört két ajtó, egy ablak, a háztetőről két négyzetméteren leestek a cserepek. Egy személy a fején és kezein másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Téves jelzések

Augusztus 1-jén éjfél előtt egy Gesztenye utcai társasházban jelzett gázt tévesen a CO-jelző.
Augusztus 3-án este a János utcai Lidl áruházból érkezett téves riasztás, a már induló tűzoltókat az üzlet kereskedelmi vezetője fordította vissza.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez