Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28822341
   « Vissza

Minden, ami Mallorcáról tudni érdekes

 « Archívum 
2016. augusztus 2.
 

 

Látnivalók

  1. 1.       Bellver kastély

A Palma de Mallorca –ban található, jó állapotban fennmaradt 14. századi királyi várból remek kilátás nyílik a Pálma-öbölre. A tökéletes állapota miatt szinte nehéz elhinni, hogy már közel 700 éve áll itt. II. Jaume kezdte meg az építését még az 1300-as években, majd Pere Salva fejezte be. Az egyedülálló spanyol kastély különlegessége, hogy teljesen kerek.

Három nagy torony vesz körül egy központi udvart összekötve egy boltívvel, félköríves boltozattal és lapos tetővel. Az udvar maga kétszintes. A legjobb képet akkor kapjuk, ha körbesétáljuk az árkot, majd átmegyünk a tetőre és lenézünk az udvarra. Így összehasonlíthatjuk a kontrasztos stílust. Bellver katalánul azt jelenti, hogy „szép kilátás” ami tökéletes illik a helyhez.


Évszázadokon át a várat börtönként használták. III. Jaume felesége és fia volt itt bebörtönözve az életük nagy részében. Manapság azonban az itt található Palma múzeum őrzi a letűnt kor emlékeit.


Megközelíthető autóval, taxival vagy busszal a Placa Gomila. A hely minden nap várja a turistákat, vasárnap pedig a belépés ingyenes.

Jegyek és további információk: https://www.seemallorca.com/castles/castell-de-bellver-palma-centre-and-marina-666095

  1. 2.       Serra de Tramuntana

UNESCO Világörökség részét képező hegyvonulat Nyugat-Mallorcán, amely tökéletes a kirándulásra és biciklizésre

 

Az „északi szél hegyei” adnak otthont a sziget leglátványosabb tájképének. A fenyőborította lejtők a tengerbe nyúlnak, ha feljebb megyünk, az erdős magaslatokat kopár szirtek és hegycsúcsok váltják fel. A mallorcaiak nem véletlenül tisztelik a hegységet, hiszen télen egyfajta ütközőként menedéket biztosít a heves tramuntanai szél ellen, megtartva a sziget esőjének és havának nagy részét. Nyáron pedig egy kellemes visszavonulási lehetőséget biztosít a palmai meleg elől.

 

A Serra de Tramuntana 88 kilométeres hosszúságban terül el Andratx és Pollenca között. Egyik oldalán Cap de Formentor másikon Sa Dragonera bukkan fel. A hegység csúcsai között tíz, magasabb, mint 1000 m, ezek közül a legtöbb Lluc környékénél összpontosul. A legmagasabbak a Puig Major (1445m) és a Puig Massanella (1349m). A Serra de Tramuntanaban nincsenek folyók, de a hegyi patakok gyorsan megdúzzadnak eső után, így megtelítve a Cuber és Gorg Blau víztározókat.

 

Legjobban gyalog csodálhatjuk meg a hegységet, mert így érezhetjük a vad rozmaring kellemes illatát, hallgathatjuk a bárányok kolompját és megcsodálhatjuk a fenyőket, amelyek a vörösföldből nőnek ki, ami a mallorcai falvak házainak egyik jellegzetes színét adja. Ha muszáj vezetnünk, kerüljük el az júliusi és augusztusi hónapokat és vigyázzunk, mert itt a hegyekben vannak a legveszélyesebb utak, és a végtelennek tűnő hajtűkanyarok teljes odafigyelést igényelnek. A legdrámaibb szakasz a C710, Sollertől Llucig. Ez az út alagutakon és szorosokon halad át Puig Major és Puig Massanella között.

 

A Serra de Tramuntana remek helyet bíztosít a sima és a hegyi kerékpárosoknak is. A leghíresebb útvonal a Sa Calbora. A lejtőkkel és kanyarokkal tarkított úton a gyönyörű partvonalra juthatunk le. Kedvelt még Sollertől Valldemossáig tekerni, illetve Sollertől Pollencába és Andratxből Banyalbufarba.


Kedvcsináló videó

 

  1. 3.       A legjobb szórakozóhelyek Mallorcán

Mallorcán számos olyan szórakozóhely található, ahol könnyedén elengedheti magát az ember egy kis éjszakai szórakozás keretében.
Mallorca fővárosa, Palma de Mallorca különböző részein híres éjszakai élet zajlik. Éttermek, bárok várják a turistákat a város több pontján, élvezheted az élő zenét és az élénk társasági életet. Menj a szórakozóhelyekre még éjfél előtt, és bőven lesz helyed a táncparketten.


Santa Catalina a régi negyedben áll, és egy élénk falu hangulatát ötvözi a kozmopolita stílussal. Engedd el magad, szervezz egy szórakoztató baráti estét és élvezd a legjobb koktélokat és a remek ételeket.

Palma Paseo Maritimo számos olyan szórakozóhelyet rejt, ahol bemutathatod a tánctudásodat. Ilyen például a legendás Tito, ami a hollywoodi csillogást tükrözi. Vörös szőnyegen léphetsz be és üvegliftben közlekedhetsz. Remek kilátás nyílik innen a kikötőre.

A Sanset Club egy elegáns diszkó és étterem is egyben, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a Palma – öbölre. Érdemes ellátogatni a Palma Auditorium-ba is, ahol megjelenik több féle zene, a tánc, a színház és a komédia is.

A Puerto Portals egy elbűvölő kikötő, ahol csillogó motorok cirkálnak, luxus butikok állnak és még néhány celebbel is összefuthatsz. Flanigan, Ritzi és a Capricho Bar tökéletes helyszín, ha a vacsora előtt szeretnél elkortyolgatni egy édes koktélt vagy egy pohár pezsgőt.

Portals Nous – Harry Mallorcája vált az egyik legnépszerűbb éjszakai hellyé. Egy étterem és egy bár egyben, ami rendszeresen jó minőségű élő zenét kínál, valamint a hátsó kertje is vonzó.

A Port d’Andratx Barracuda egyetlen szórakozóhelye, ami azt is jelenti, hogy vonzza a vegyes közönséget. Már este 11-kor megnyitja a kapuit így előtte még bőven keríthetsz rá alkalmat, hogy megnézd a kikötő számos bárját és éttermét.

A Tim bár nemcsak a turisták, hanem a helyiek körében is kedvelt. Nem is csoda, hiszen remek italválasztékkal várják a vendégeket, valamint innen egy elképesztő naplementében is részed lehet.

A hajnalig tartó éjszakai mulatozás előtt, kóstold meg a helyi specialitásokat! Válogass Mallorca TOP éttermei közül >> (https://startutazas.hu/spanyolorszag/mallorca/utazasi-magazin/mallorca-top-ettermei-510)

  1. 4.       Mallorca top éttermei

Mallorcán a folyamatosan nyíló új helyek miatt nem könnyű a verseny és választani sem. Mi most mutatunk néhány helyet, ami szerintünk figyelemre érdemes.

Andreu Genestra Étterem
Egy kis vidéki szállodában nyitotta meg a kapuit 2012-ben, viszont 2015-ben már megkapta a Michelin-csillagot. Az étkező kényelmes minimalista stílusú, a terasz pedig kellemesen árnyékos. Kétféle menüvel találkozhat, melyek közül az egyik a helyi ételeket tartalmazza, a másik pedig a nemzetközit. Ezen kívül különféle remek borokat kóstolhatsz, valamint desszerteket és sajtokat.

Zaranda Étterem
Eredetileg San Bernando-ban nyílt meg és 2005-ben szerezte meg a Michelin-csillagot. Kifinomult belsővel és vonzó terasszal várja a vendégeket. Az itt található ételek, pedig rendkívüli alkotások is egyben.

A Zaranda étterem csapata, már több díjat is nyert, mint például az „Év szakácsa”. Ételkülönlegességük között szerepel például a Burrata Zaranda (krémsajt és eper), „Symbiosis” Morey eel (malachúsból) vagy az Antes o Después, ami mallorcai mandulából készül.

La Paloma Étterem
Egy kozmopolita hangulatú hely közel La Lonja-hoz és a Palma székesegyházhoz. Gyönyörű dizájn és hangulatos kialakítás jellemzi. Az épület három emelet magas, így több ember befogadására képes, ráadásul több részre van osztva.

A La Paloma a klasszikus éttermi rész, a Konyhafőnök asztala egy titkos sarok a konyhában, ahol 12 ember fér el. A Mezzanine egy VIP hely, 24 vendég befogadására képes, és van a Regal Room, ami tulajdonképp események, rendezvények színtere, mint esküvők vagy konferenciák.

Az étlapon szerepel többféle tapas, húsételek, halak, helyi specialitások és ínycsiklandó desszertek.

Bou Étterem
A belső térre jellemző a modern elegancia, egy tágas terasz és a közeli parkolási lehetőség. Az étterem keddtől szombatig csak esténként van nyitva, 20 órától, kivéve a szerdákat. Kellemes hangulat, kényelem és elegancia jellemzi.

 

  1. 5.       Csobbanj!

Felpörgetnéd kicsit a nyaralást és új élményeket szereznél? A vízi parkok egyaránt nagyon népszerűek a fiatalok, a gyerekek és felnőttek körében is. Nem is véletlenül, hiszen családi programnak ugyanúgy megfelel, mint egy fiatal társaságnak.

Aqualand El Arenal
A világ legnagyobb vízi parkjai között szerepel, és autentikus, vizes szórakozást ígér. Található itt egy mini állatkert, gyerek farm és papagáj show is. A teljes körű szórakozás ez által garantált. A jegyek 40 Euró körül kezdődnek.

The Western Vízipark
Az élményfürdő Magalufban található, többféle élvezetes csúszdával, melyek méreteikben is eltérnek. Az egész család jól szórakozhat a „Gyerek Paradicsomban”. A felnőtt jegyárak 26 Euró körül indulnak, míg a gyerek jegyei 10 Eurótól.

Port d’ Alcudia
Az egyetlen aquapark Mallorca északi részén. Több féle szórakozási lehetőség közül válogathatunk, a hagyományos csúszdázás mellett a gyerekek kipróbálhatják a légvárakat, mini golfozhatnak, vagy paintball-ozhatnak. A felnőtt jegyárak 22 Eurótól indulnak, a gyereknek pedig 16 Euróba kerül a belépés.

Még több információt itt találsz: http://www.abc-mallorca.com/waterparks-mallorca/

  1. 6.       5 ok, amiért érdemes Mallorcára látogatni

Mallorca lenyűgöző hely, és már évek óta vonzza azokat a turistákat, akik változatosságra vágynak. A nehezen elérhető magányos öblöktől kezdve, a zsúfolt tengerpartokig minden megvan, amire egy turista csak vágyhat.
Most még mutatunk néhány okot, hogy miért is érdemes Mallorcát a bakancslistádra tenni.
Chill-out
A Mallorcai Beach Klubok a pihenést és a napozást egy egészen új szintre emelik. Stílusos környezetben, kényelmes napozóágyakon pihenheti ki itt magát az ember.

Extrémebb szórakozásért tekintsd meg a mallorcai aquaparkok listáját >>
https://startutazas.hu/utazasi-magazin/csobbanj-504

A hűvös étteremben kellemes az étkezés, remek bárokba is beülhetünk, kipróbálhatjuk a masszázst és még más programokat is.

Vegyél részt egy szigeti koncerten!
Mallorca rendszeresen helyszínként szolgál különféle koncerteknek és színházi előadásoknak. Sok szabadtéri zenei programot tartanak a nyár folyamán, valamint Palma városában és más településeken is világi színházi előadások zajlanak egész évben.
Továbbá sok különböző nemzetközi fesztivált kerül megrendezésre a klasszikusoktól egészen a rockig.

Nézd meg Mallorcát a fellegekből!
Szárnyalj a levegőben egy hőlégballon segítségével közel 300 méterrel a föld felett. Elképesztő kilátásban lehet részed, amit soha nem felejtesz el. Egy tiszta napon láthatod Cabrera és Meroca szigetét is.

Kövesd a borutat
Az utóbbi években sokan felismerték, hogy a turistákat érdeklik a borok, ezért különféle bortúrákat rendeznek. Érdemes kilátogatni a különféle gasztronómiai fesztiválokra és a piacokra, ahol még több különleges nedűt kóstolhat a szomjas látogató.

Kényeztesd magad egy luxus spa napon
A különféle spak nagyon népszerűek lettek minden korosztályban, hiszen egy kellemes masszázs vagy egy fürdőzés közben könnyebben megszabadulhatunk a mindennapi feszültségtől. Leggyakrabban ezek a fürdők a szállodákban találhatóak meg.

  1. 7.       Pihenj aktívan Mallorcán

Így maradj friss és sportos mallorcai nyaralásod alatt is! Űzheted a kedvenc sportodat, vagy kipróbálhatsz egy teljesen újat is. Nem kell, hogy profi legyél. Vegyél részt egy jó kis teniszmeccsen, vagy próbáld ki a látványos golfpályák egyikét.

Ejtőernyő fölötted, deszka alattad
Ha szereted az extrém sportokat a kite sirf biztosan nem fog idegenül csengeni. Szórakoztató, gyors és aktív sport. Mallorcán pedig lehetőség van rá az év több mint 300 napján. Tökéletes körülmények között gyakorolhatod vagy próbálhatod ki ezt a szórakoztató sportot.

Foci Mallocán
Minden focirajongó elégedett lesz a Mallorcai futball kultúrával. Vasárnaponként érdemes ellátogatni a helyi bárokba ahol némi nyelvtudással megbeszélhetik a meccs részleteit. Valamint, ha rajongsz a futballért, akkor nézz meg egy meccset élőben, valamelyik stadionban.

Súlyok és prések
Természetesen, ha valaki otthon is rendszeren jár edzőterembe, gyakran a nyaralása során sem szeretne kihagyni edzéseket.Erre pedig Mallorcán nincs is szükség, hiszen több edzőterem is a rendelkezésedre áll. Persze annak sem kell kétségbe esnie, akiknek a súlyok emelgetése talán kissé unalmasnak tűnik, már léteznek hipp-hoppal kevert és egyéb különleges edzések is.

Tanulj repülni
Ha mindig is arról álmodtál, hogy a felhők között töltsd az időd, és esetleg már pilóta engedélyed is van, akkor Mallorca a te tereped. Az időjárási feltételek tökéletesek, valamint a költségek is alacsonyabbak, mint máshol.
Természetesen azoknak is van lehetőségük kipróbálni a szárnyalást, akiknek még nincs rutinjuk. Több helyen is vehetnek repülési órákat angol nyelven.

Ez csak egy kis ízelítő volt természetesen azokból a mozgásformákból, amiket kipróbálhatsz Mallorcán. Te mivel bővítenéd a listát?

  1. 8.       A legszebb öblök Mallorcán

 

Mallorca a legnépszerűbb a spanyolországi szigetek közül. Elbűvölő partvonala már az ötvenes évek óta vonzza a turistákat. Itt igazán változatos a vidék és a kultúra. A nagyvárosi hangulatú főváros, Palma tele van látnivalóval és itt található a sziget lakosságának fele. 

 

A meleg éghajlat, a hűsítő tengeri szellő, a nyüzsgő üdülőhelyek és a strandok egy ideális nyaralóhelyet biztosítanak az egész család számára.

 

Íme a 10 legszebb mallorcai cala (öböl).

 

Cala d’Or

Ez az öböl a három szomszédos öböllel együtt nagyvárosi és nyugodt hangulatot áraszt. A türkizkék vizével és a lenyűgöző kilátásával kiváló családi program lehet.

 

Cala Formentor

Ha kábító látványra vágyunk, Formentor az ideális hely. Az öblöt körülvevő sziklák között hívogató ösvényeket szemelhetünk ki magunknak, amelyek a környező vidékekre visznek minket. A kirándulás és a madárles ezen környéken csaknem kötelező, hiszen itt a természet majdnem ősi állapotában maradt meg. A hegyi utat követve lefelé, a fehérhomokos tengerpart és a kristálytiszta víz fogad minket. Körülötte méltóságteljes sötétzöld fenyők és tölgyek állnak. Nagyon népszerű ez a rész.

 

Santanyí

A latin Santi Agniniről elnevezett tengerpart, a kalózok kedvelt helye volt a folyamatos ostromokhoz és rablótámadásokhoz a történelem során. A 80m hosszú és 130m széles part a nyugalom paradicsoma. Látványos naplementéje még különlegesebbé teszi ezt a helyet. Egyszerű megközelíteni, hiszen közel hozzá van egy parkoló, éttermekkel, boltokkal és búvár klubbal.

 

Port Alcúdia

A Mallorca északi részén található Alcúdia egyike azon városoknak, amelyek őrzik még a sziget történelmét és kultúráját. A városban egy római kori város, Pollentia, romjai is megtalálhatóak. Habár sok strandra lelhetünk ezen a környéken, a kikötő melletti az egyik legnagyobb. A strand sok szabadidős tevékenységet kínál, fehérhomokos és vize türkizkék és sekély, tehát gyerekek számára is ideális.

 

Ha megéheztél a felfedezőúton, térj be a legjobb éttermek egyikébe.


Cala Sant Vicenc

Ez három öböl együttese, amelyek közül a Cala Barques a legnagyobb. A kisebbek, a Cala Clara és a Cala Molins, hosszú, keskeny partjairól híresek. Mindháromnak nyugodt, tiszta vize van és egyedi természeti környezete, amely vonzza a búvárokat. Vitathatatlanul ez az egyik leglenyűgözőbb mallorcai öböl, a kristálytiszta vizével és szélvédett strandjával.

 

Sa Calobra

Ezt a kicsi és gyönyörű öblöt a Serra de Tramontanán keresztül érhetjük el. Ezt a látványos útvonalat Antonio Parieti tervezte. Sa Colabra két öbölből áll, amelyek kőfalak közé ágyazodtak be. Az egyik öböl, a S’Olla, egy hatalmas természetes amfiteátrumot képez. Sa Calobrából gyalog eljuthatunk egy másik földi paradicsomba, Torrent de Pareisbe.

 

Cala Masquida

Ez a dűnéiről ismert hely szépen megőrizte eredeti állapotát. A nyugodt vize és kőzete sok búvárt vonz ide. A megközelítése igen egyszerű, csak kövessük a kiírásokat.

 

Es Trenc

A strand és partvonala természetvédelmi terület. Ez a legjobb tengerpart Mallorca déli részén. Kristálytiszta vize és egyedi környéke idecsalogatja a felszabadulni vágyókat. A naturista strandját is nagyon kedvelik.

 

Cala Figuera

Cala Figuera egy természetes menedékhely, amelyet a tengerészek is nagyon kedveltek. Az esztétikája a múltra emlékeztet minket. Még ma is láthatunk itt a hálójukat javító halászokat. A varázslatos hely távolisága idevonzza a művészeket a világ minden tájáról.

 

Cala S’Almonia

A Santanyitól nem messze található S’Almonia, egy a különleges bűbájú halászfaluk közül. Az öböl egy lépcsősoron keresztül közelíthető meg, amellyel kiérkezünk a hajdani strandhoz, kis halászházakkal.

 

Forrás

  1. 9.       Top 10 turistalátványosság Palma de Mallorcán

 

  1. El Paseo Marítimo (tengerparti sétány)

A pálmafákkal és kis kikötőkkel szegélyezett Avenida Gabriel Roca fő útján találkozik Palma az öböllel. Az 5 km-es part menti úton a biciklisek, a görkorcsolyások és a járókelők is elférnek a nekik biztosított bicikliúton. A kellemes tengeri levegő biztosan meghozza az étvágyat egy kis tapas y cañas-hoz.

 

  1. La Seu katedrális

Ez a 14-16. században épült katedrális olyan művészek munkája, mint például Gaudí vagy Barceló. Érdemes korán meglátogatni, hiszen így nem csak a tömeget kerülhetjük el, de megcsodálhatjuk, ahogy a reggeli nap fénye átsüt a gyönyörű rózsaablakokon.

 

Cathedral "La Seu", Plaça Almoina

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 10.00-18.15, Szombat: 10.00-14.15

 

  1. Vásárlás

A Passeig del Born egy elegáns vásárlási élményt nyújt, de a Jaume II és a Sant Miquel utcákban megtaláljuk a már jól ismert márkákat is. Kóstoljuk meg a sobressadát. Ez egy finom kenyéren tálalt kolbász, amit olivaolajjal öntenek le. Mallorca híres a minőségi bőr termékeiről, a tartós mesterséges igazgyöngyeiről és a kézzel készített kosarairól is.

 

  1. Spanyol Kortársművészeti Múzeum (Museu d'Art Espanyol Contemporani)

A 18. században épült múzeum igazi oázisként hat, amikor bemegyünk a Sant Miquel sétálóutca tömegéből. A belépés ingyenes és az állandó kiállításon olyan nagynevű művészek alkotásait is megtekinthetjük, mint például Picasso vagy Míro. Ez a gyönyörű hely tökéletes program a szellemi feltöltődésre.

 

Museu d'Art Espanyol, Carrer de Sant Miquel, 11,

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 10.00-18.30, Szombat: 10.30-14.00

 

  1. Pezsgő és osztriga a Mercat de L’Olivarban

Ezen a nyüzsgő piacon kaphatunk halakat, tengergyümölcseit, húst, gyümölcsöket és zöldségeket is. Habár kicsit drágább, mint egy hétköznapi étel, érdemes kipróbálni citrommal és tabascoval borított osztrigát egy pohár hideg pezsgővel kísérve.

 

Mercat De L'Olivar, Plaça de l'Olivar, 4

Nyitvatartás: Hétfő-Szombat: 7.00-14.30

 

  1. Almudaina Palota

Az eredetileg muszlim erődnek épített épületet, a katalán hódítások után átépítették, és ma már a király hivatalos rezidenciájaként funkcionál. Különböző ceremóniákat szoktak itt lebonyolítani. Csodáljuk meg a szebbnél szebb tapétákat és műtárgyakat, valamint a lenyűgöző panorámát a kertből.

 

Palau Reial de L'Almudaina, Avenida Antoni Maura 24

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 10.00-17.45, Szombat: 10.00-13.15

 

  1. „Tapas y cañas” a Santa Catalinában

Ha megkérdezünk egy helyit, hogy mi a legjobb dolog, amit Mallorcán csinálhatunk, akkor biztosra vehetjük, hogy a tapas y cañas megkóstolása lesz a válasza. A Santa Catalina környéke a gyönyörű óvárossal egy igazán kiváló hely a mallorcai konyha kipróbálására. A kellemesen fűszeres tengeri herkenyűkből készült „frito de marisco”-t se hagyjuk ki egy pohár hideg „caña” (sör) mellett.

 

  1. Élőzene

Egy kellemes élőzenés estére térjünk be a Jazz Voyeur Clubba. Ebbe, az óváros szívében lévő klubba, nincs belépő. Ha Santa Catalinában vagyunk, a La Golondrinába látogassunk el, ahol élőzenés események mellett, beszéd-estek is vannak. Az ingyenes Youthing magazinban, amit a Casal Solleric Tourist Information Centre-ben szerezhetünk meg, Passeig del Bornban, megtaláljuk a részletes leírását minden hónap koncertjéről és más eseményéről.

 

Jazz Voyeur, C/ Apuntadors, 5, Tel: +34 971 720 780

La Golondrina, C/ Sant Magí , 60, Tel: +34 971 902 595

Casal Solleric Tourist Information, Passeig del Born 27, Tel +34 971 72 96 04

 

Tekintsd meg a legjobb szórakozóhelyeket >>

(https://startutazas.hu/spanyolorszag/mallorca/utazasi-magazin/a-legjobb-szorakozohelyek-mallorcan-512)

 

  1. Bellver kastély

Európában ez az egyik a kevés kör alakú kastély közül. Megmászásával kiérdemeljük, hogy megcsodálhassuk a gyönyörű kilátást a városra és a Palma-öbölre. Ha nem szeretünk sétálni, akkor pattanjunk fel egy turista buszra, ami felvisz a kastélyhoz. A Bellver kastélyban van egy kis múzeum is Palma történelméről.

 

Castell de Bellver, Carrer de Camilo José Cela

Nyitvatartás: Hétfő: 8.30-13.00, Kedd-Szombat: 10.00-18.00

 

Tudj meg többet a kastélyról:

https://startutazas.hu/spanyolorszag/mallorca/utazasi-magazin/bellver-kastely-508

 

10. Playa

Fél óra alatt eljuthatunk a festői, homokos tengerpartra a városból. Csak szálljunk fel a 3-mas buszra Ses Illetes felé, ami 1.50€-ért elvisz a gyönyörű türkizkék tengerhez. Pihenjük ki fáradalmainkat a napsütésben, mielőtt hazautaznánk.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez