Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662791
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. július 13.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

VW személyautó ütközött egy Nissan kisteherautóval a Vezér út és Füredi út találkozásánál június 10-én délben. Egy személyt kórházba vittek a mentők, megsérült egy közlekedési lámpa is.
A Füredi út és Szentmihályi út sarkánál Skoda Octavia és két Suzuki típusú személyautó karambolozott június 12-én délben. A tűzoltók áramtalanítottak, az egyik felborult kocsit kerekeire állították, majd a helyszínt átadták a rendőröknek. A balesetben egy felnőtt súlyos, egy felnőtt és egy gyerek könnyebb sérülést szenvedett.
Június 18-án 20 órakor kerékpáros ütközött össze egy Ford Focus személygépkocsival a Mogyoródi út és Hungária körút kereszteződésében. A biciklist könnyű sérüléssel vitték a Baleseti kórházba.
Június 25-én délelőtt 10 óra után oszlopnak ütközött egy BMW személygépkocsi, egy személyt az OBSI-ba vitt a mentő. A kocsi bal oldala roncsolódott, a hátsó szélvédője kitört, és letört egy közlekedési oszlop lámpateste is.
Július 3-án 16 órakor a Thököly út 155. előtt egy Dacia Duster ütközött egy VW Golffal. Egy mozgássérült személyt a raj segített ki járművéből. A forgalmi akadály megszüntetéséről a rendőrség gondoskodott.

Lakásfelnyitások

Egy Gvadányi utcai, hatodik emeleti lakásban elesett egy idős hölgy június 16-án reggel. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve mentek be, a földön fekvő sérültet átadták a mentőknek.
Másnap 9 óra körül idős személy szorult be a WC-be második emeleti lakásában. A tűzoltók a nyitott erkélyajtón keresztül hatoltak be.
Június 18-án este rosszul lett egy Benkő utcai lakó. A raj a kerti kapu láncának levágása után adott utat a mentőknek.
Június 29-én délelőtt egy idős személy elesett Fogarasi úti, negyedik emeleti lakásában és súlyosan megsérült. A raj az ablakon át hatolt be és engedte be a mentőket.
Július 2-án 17 óra 2 perckor jött a riasztás a Nagy Lajos király útja egyik lakásához, mert az idős lakó nem mutatkozott. A tűzoltók kihúzós létrával mentek be, az életjelet nem mutató illetőt átadták a mentőknek.

Viharkárok

Az Ilka utca 46-ban egy leszakadt faág megbontotta a háromemeletes társasház kéményét. A tűzoltók június 17-én – feljutva a lapostetőre – az ágat elfűrészelték, a megbontott kémény veszélyt jelentő tégláit eltávolították.
Június 25-én este a Jerney utca 1-be történt kivonulás, ahol egy 8 méteres faág felsővezetékre szakadt. Másnap reggel a Kalocsai utca 72-be szólt a hívás, itt egy 15 méteres fa szakadt ketté.
Június 27-én a Füredi park 2-nél egy 4 méteres, leszakadt faágat dugólétra és keretes fűrész használatával távolítottak el. Egy órával később az Olaf Palme sétányon akadt munka: egy 10 méteres faág trolibusz felsővezetékre és a térfigyelő kamera vezetékére szakadt.
A Dorozsmai utca 21-nél, az óvoda udvarából a járdára dőlt ki egy 6 méteres fa, összetörve a kerítést. Egy ott parkoló Fiat Punto is megsérült, a rajt június 28-án reggel riasztották a helyszínre. Kora délután a Szőnyi út 18-ba vonultak ki, ahol egy faág letörve 10 méter magasságban himbálózott; majd az Abonyi utca 5-be, itt egy 8 méteres magasságból lezuhanó faág összetört egy ott álló VW Golfot.

CO-gáz

Egy Dózsa György utcai ház földszinti lakásában gázt jelzett a riasztó június 23-án délután. A lakók az udvaron várták a tűzoltókat, a lakásban egészségre ártalmas koncentrációjú gázt jelzett a műszer. A gyanús cirkóberendezést lezárták és szellőztettek.
Július 3-án 14 órakor riasztott a CO-jelző egy Mexikói úti általános iskolában, de szerencsére a készülékben volt a hiba.

Újjé, a ligetben…

Június 28-án a volt Közlekedési Múzeum ablakába demonstrálók másztak fel és ott lánccal rögzítették magukat. Rendőrségi kérésre a tűzoltók létra biztosításával segítették a hatósági intézkedést.

Izzó kábel

A Czobor utca 47. alatti társasház bejáratánál izzott az Elmű betározó kábele, ami a hálózatról való leválasztás után megszűnt.

XVI. kerület

Lakásfelnyitás

Földszinti lakásában rosszul lett egy személy a Védő utcában június 7-én délelőtt. Mivel önerőből nem tudott ajtót nyitni, a raj az ablak védőrácsának felfeszítésével ment be, majd a helyszínt átadta a mentőknek.

Tűz az óvoda területén

A Hárskút utcai, óvodaként működő családi ház udvarán teljes terjedelmében égett egy kb. 30 négyzetméteres melléképület június 14-én. A 17 órakor riasztott tűzoltók egy kimentett gázpalackot a robbanás veszélye miatt kilőttek. Az így keletkezett gázcsóva károsított egy másik udvari épületet: megégett a polikarbonát tetőzet, két ablak kitört a hőtől.

Fakárok

A Timur utca 42-nél széthasadt fa jelentett életveszélyt, a tűzoltókat június 17-én délután hívták ki, dugólétra és motoros fűrész használatával mentesítettek.
Június 30-án a Rádió utca 22-ből érkezett segélyhívás: egy félig kidőlt, 10 méteres fa okozott veszélyhelyzetet.

Lakásfelnyitások

Egy Hunyadvár utcai, harmadik emeleti lakos több napja nem adott életjelet magáról. A tűzoltók június 26-án XIV/létrával az erkélyablakon át hatoltak be, az idős személyt a mentők elhunytnak nyilvánították.
Július 3-án egy idős lakó beszorult fürdőkádjába Újszász utcai lakásában. A tűzoltók behatolva kisegítették a szorult helyzetből.

Beomlott a tetőzet

Egy Arany János utca 80 négyzetméteres, egyszintes, lakatlan családi ház tetőszerkezete kb. 30 négyzetméteren beomlott, és megcsúszott a szomszédos ingatlan felé. Június 30-án a raj a kerületi illetékesekkel, építésügyi előadóval egyeztetett, majd az önkormányzat munkagépe és emberei segítségével a sérült házrészt eltávolították.

Csőtörés

Július 1-én éjjel telefonáltak a Veres Péter út 4-ből, hogy a ház előtti aknából feltörő víz mindent elborít. A raj csőtörést állapított meg és a Vízműveket kérte a helyszínre.

Közlekedési mentések

Június 3-án a József utca 169-nél egy Honda Accord személygépkocsi motortere teljes terjedelmében égett. A 18 óra 56 perckor riasztott tűzoltók egy D-sugárral oltottak.
Szintén 3-án a János utca 111. szám előtt egy személyautó álló kocsinak ütközött, egy sérültet a mentők a Balesetibe vittek. Forgalmi akadály nem keletkezett, a raj áramtalanított, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek.

Konyhatűz

Július 5-én délután tűz ütött ki egy Wesselényi utcai családi ház emeletén lévő konyhában. Károsodott a tűzhely, a konyhaszekrény, hűtőgép és a ház festése. Személyi sérülés nem történt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez