Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473179
   « Vissza

Hagymás tokány puliszkával

 « Receptek 
2016. február 16.
 


Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 2 fej vöröshagyma, fél dl olaj, só, őrölt bors, 1 bögrényi kukoricaliszt
A húst megmossuk, felkockázzuk, forró olajon kevergetjük, míg a színét nem veszti. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mikor jó félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, vizét mindig pótoljuk szükség szerint. Óvatosan kevergetve puhára, rövid lére sütjük.
Egy bögrényi kukoricalisztet másfél liter forró vízbe öntünk, hogy „szigetként” ússzon benne. Közepébe a fakanál nyelével lyukat ütünk, hogy a víz feljöjjön, közepes lángon 15 percig főzzük. A víz felét leöntve félretesszük, kicsit megsózzuk, és habverővel simára keverjük, vizét pótoljuk, ha kell. Kicsit állni hagyjuk, késsel körbevágjuk a fazékban és tálra borítjuk, fehér cérnával szeleteljük a hús mellé.
                                                                                                        Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez