Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659586
   « Vissza

Brumi óvoda az első Világsakkfesztiválon

 « Cikkek és hírek 
2015. november 11.
 


kepfile

     „ A sakk ezer arca” szlogennel a Várkert Bazárban megrendezett Világsakkfesztiválon számos lehetőség nyílt a résztvevők számára, hogy bepillantást nyerjenek a Legjobb Európai Tananyag Díj (BELMA Díj) különdíját elnyert, Polgár Judit Sakkpalota Pedagógiai Program képességfejlesztő játékaiba.
    A program referenciaiskolái mellett, az óvodák közül egyedüliként, a XVI. kerületben legrégebben működő magánóvoda, a Brumi ovi nagycsoportosai is szerepeltek, a Pici gyalog álma című mese előadásával a nagyszínpadi produkciók között. Valamint a Brumi óvodában kifejlesztett fejlesztő feladatok voltak a Sakkpalota sétány kezdő állomásának feladatai. Itt az óvó nénik ízelítőt adtak a Sakkpalota Ovi új iskola-előkészítő programjának azon játékaiból melyet az elmúlt 1.5 év során a program tesztelése közben saját ötleteikkel gazdagítva hoztak létre. Látható volt, hogy a Sakkpalota impulzívabb színekben jelenik meg, mint az iskolában, a mesebábok többségében játékhelyzetekben vannak ábrázolva és a betűk helyett gyermekközeli ikonok jelölik a vonalakat (A-alma, B-banán…).
     Az iskola-előkészítő program valódi hidat képez az óvoda – iskola közti átmenetben. A tevékenységek felépítése már az iskolai órák tematikáját idézi, de a megvalósulás a játékok sokaságából áll melyek teljes mértékben lefedik a sikeres iskolai élethez szükséges képességek fejlesztését. Láthatóvá vált a program lényege is, mely szerint a gyerekek nem sakkozni tanulnak meg, hanem a sakk eszköz- és szabályrendszerét felhasználva játszanak kreatív, sokoldalú képességfejlesztő játékokat. Az iskolai programhoz képest itt egy összetett mozgásanyag, valamint mesék és kézműves tevékenységek is kapcsolódnak a programhoz. Ez a sokszínűség teszi lehetővé a játszva gondolkodást, ami valójában egy észrevétlen tanulás a gyermekek számára.
    A Brumi óvodába járó gyermekek szülei egyre inkább előnyben részesítik iskolaválasztáskor azokat az intézményeket, melyekben gyermekeik tovább élvezhetik a Sakkpalota program nyújtotta varázslatos mesevilág logikus gondolkodást és az információk kreatív felhasználását, fejlesztő hatásait.

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez