Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28757560
   « Vissza

Ezen a nyáron is továbbszépült Csömör

 « Cikkek és hírek 
2015. szeptember 17.
 

     A csömöri önkormányzat még 2012-ben alakította ki a közösségi tér- és közterület-fejlesztési programját, melyben 2016-ig határozta meg a községben zajló fejlesztési feladatokat és azok ütemezését. Enne alapján az elmúlt években Csömör legforgalmasabb főútjai, illetve sok-sok mellékutca, járda és közösségi tér is épült vagy újult meg. Mindezek mellett számos, a közlekedés biztonságát növelő rekonstrukció is megtörtént, valamint folyamatosan folynak az intézményi felújítások is.
    A program jegyében önkormányzati önerős forrásból idén nyáron a Mátyás Király Általános Iskolában több tantermet festettek újra, melyekben a nyílászárókat is kicserélték. A játszóudvaron lévő eszközöket is megjavították, és felújították az összes mosdóhelyiséget és két öltözőt, illetve kifestették az előteret is. A Kacsóh Pongrác utcai óvodában kicserélték az udvaron lévő gumiszőnyegeket, a tornaszobában pedig sportpadlót terítenek le. A Laky sarki óvoda udvarán balesetmentesítést és tereprendezést végeztek, két csoportszoba, illetve egy mosdó- és öltözőhelyiségben tisztasági festést és javítást végeztek, valamint a teljes földszinti folyosót is kifestették.

kepfile

Több forgalmas járdát újítottak fel nyáron

    Felújították a Gorkij utcai és Rákóczi utcai járdát, illetve a Kossuth utca (Szabadság út-Deák Ferenc utca közötti, postahivatal felé vezető szakasz) járdája is megújult.

    A Hunyadi utcai járda rekonstrukciója is lezajlott, így a korábbi lépcsőket a babakocsik és a kerekes székek számára is használható, akadálymentes kiépítésekkel váltották fel. Szintén akadálymentesítették a Major úti HÉV átjárónál a gyalogos átkelőhelyet.

    Lakossági és önkormányzati finanszírozással elkészült a Majorszegiligetben a Formás utca útstabilizálása, melynek során aszfaltfelülettel látták el az Asztag utca és Csömöri út közötti szakaszt, valamint két helyre forgalomlassító útburkolat kiemelést is építettek. A felújítást egy, a közlemúltban született önkormányzati rendelet alapján végezték, amely arról rendelkezik, hogy azokban a mellékutcákban, amelyek egyelőre ugyan nincsenek a 2012-2016 közterület-fejlesztési programba, de a lakosoknál igény vetődik fel az útépítésre, az önkormányzat a lakossági 75%-os önerő mellé 25 %-os részt biztosít.

kepfile

A járdákat és a HÉV átjáró gyalogos szakaszát nemcsak felújították, de akadálymentesítették is

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez