Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774110
   « Vissza

Decsi Andris hazatért és bajnokot edz

 « Cikkek és hírek 
2015. szeptember 17.
 

kepfile

                                                        A „Három testőr” a vívóteremben

     Nagy az öröm mostanában a Decsi családban. Az árpádföldi vívódinasztia ugyanis ismét teljes létszámú lett, köszönhetően annak, hogy jó tízévi távollét után hazatért az idősebbik fiú, Andris is, aki szeptembertől a Kertvárosi Vívó Sportegyesületben folytatja majd edzői pályafutását. A vívóklub vezetője, Decsi István mesteredző azonban nemcsak annak örülhet, hogy mindkét fiát maga mellett tudhatja majd a vívóteremben, hanem annak is, hogy mostantól kezdve a Hongkongban és Szingapúrban született unokáit is naponta láthatja majd. Decsi András ugyanis tízévnyi ázsiai edzősködése alatt – még Hongkongban – családot alapított, és két gyermek édesapja lett.

kepfile

Szilágyi Áron edzője lesz

     – Hogy miért jöttem haza? Mert egy olyan megtisztelő felkérést kaptam, amelyet elkötelezett magyar edzőként nem szabadott visszautasítani. Mint ahogyan az már az országos sajtóban is olvasható volt, az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, miután elköszönt korábbi edzőjétől, Somlai Bélától, engem kért meg, hogy készítsem őt fel a riói olimpiára meg az elkövetkezendő világversenyekre.
     Decsi András nem sokat gondolkozott, felmondva élő szingapúri szerződését végleg hazatért. Az egykori kadet világbajnok és junior Európa-bajnok kardvívó a múlt évezred végén közel állt ahhoz, hogy ő legyen majd a 90-es évek nagy kardozó generációjának, Szabó Bencének, Köves Csabának vagy Navarette Józsefnek az utódja a felnőtt válogatottnál. Decsi András 1997-ben ezüstérmet szerzett a felnőtt Európa-bajnokságon, egy év múlva azonban az UTE vívócsapatával Gödöllőn a Bajnokcsapatok Európa-kupájáért küzdve keresztszalag-szakadást szenvedett, amely komoly törést okozott a pályafutásában.
    Még megpróbálkozott a visszatéréssel, az édesapjával és öccsével, a későbbi világbajnok Decsi Tamással együtt átigazoltak a BSE-be, de az eredmények már elmaradtak, ezért a 2000-es évek elején úgy döntött, felhagy az aktív versenyzéssel. Addigra már edzői képesítést szerzett, és úgy tervezte, édesapja mellett fog majd dolgozni. Nem sokkal később lehetősége nyílt rá, hogy az Egyesült Államokban dolgozhasson, és elfogadta egy Sacramento-i klub ajánlatát.
     Az elmúlt tíz évben Hongkongban és Szingapúrban is dolgozott a válogatott mellett. Mindkét országban komoly sikereket ért el. Az Ázsiai Játékokon több tanítványa is érmet szerzett, egy hongkongi versenyzője a pekingi olimpiára is kijutott, és nem egy olyan korosztályos világverseny akadt, ahol hongkongi vagy szingapúri vívó bejutott a nyolcas döntőbe.
    – Édesapámmal úgy beszéltem meg, hogy a megtisztelő feladatom mellett a saját klubunkban is dolgozni fogok. Nagyon örülök, hogy hamarosan megnyílik a vívótermünk is, úgy gondolom, ezzel újabb lépést tehetünk afelé, hogy a jövő Szilágyi Áronjait felnevelhessük.
                                                                                                                       Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez