Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657760
   « Vissza

Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. július 17.
 

Munkás kedvünk nyara

kepfile

    Július 23-án, pontban napkeltekor kezdődik az Oroszlán hava. A Nap körbejárta az összes állatövi jegyet, s egyévi vándorút után visszaérkezett a saját otthonába. A lazítás, pihenés, kikapcsolódás hetei következnek. Sokak számára a legkedvesebb hónap ez, hiszen – noha az ember nincs is úton hónapokig, s nem feltétlenül otthon szereti tölteni a szabadságát – ez a hónap szinte mindenki számára a nyaralást, a megérdemelt pihenést jelenti.

~ o ~

     A planéták üzenetére figyelve, ez a hónap elsősorban az aktív pihenésé lehet. Elismerve, hogy a semmittevés ugyancsak helyénvaló és hasznos, jelen konstellációk közepette jobban járunk, ha előnyben részesítjük a cselekvést. A kardinális jegyekben (Kos, Rák, Bak) haladó égitestek igencsak tettre késszé tesznek minket. Az aktivitást ösztönző fényszögekkel akkor lehetünk a legnagyobb barátságban, ha valamilyen értelmes tevékenységbe fektetjük az energiát. Szóba jöhet a vízi sport, vagy valamilyen új tevékenység, hobbi kipróbálása. Az is indokolt, ha belevágunk a lakásfelújításba (konyha, fürdőszoba előnyben), de a Bak jegyében tartózkodó Plútó akár a vezetékek, kerítések kijavítására is felhívhatja a figyelmüket. További „szép”, Plútó-típusú elfoglaltság a családi ház pincéjének kitakarítása. Jó esetben felér egy komplett terápiás üléssel, melyet a családi viszonyok és tudattalanba száműzött emlékek terepén tartottunk. (Ezzel nem a „családállítás” módszere ellen beszélek, viszont legalább ingyen van, és a hőség is kizárva.)
     Az Oroszlán jegyéhez az asztrológiában a szív tartozik. Ezért fokozottan ügyeljünk a szívünkre. Itt nem csak a túlzott terhelést értem, hanem azt is, hogy igyekezzünk a szívünkre hallgatni, szívből jövő döntéseket hozni, ne félszívvel végezzük a dolgokat. Foglalkozzunk a „szívügyeinkkel”, szerelem, párkapcsolat, házasság. Töltsünk több időt a szívünk választottjával. Igyekezzünk a „szívünkkel látni”, ha még nem felejtettük el, hogyan kell. Az Oroszlán havának első kétharmada tehát az aktív ténykedésé és a társas életé.
Augusztus 11-én aztán a Jupiter a Szűz jegyébe lép, s ezzel egy merőben más jellegű időszak veszi kezdetét. Bár még tart az Oroszlán hava, a gondtalan nyári hangulatot felváltja a „készülünk az őszre” jelleg. Átgondolt tervezés kezdődik a közelgő tanévvel kapcsolatban. Mindenki próbál optimális döntést hozni. Ettől kezdve háttérbe szorul a szívre hallgatás, főleg a józan érvek fognak dönteni, ugyanakkor a logika ellentmondásba kerül a megérzésekkel. Sokan érzik úgy, hogy több is lehetséges lenne, csak nem tűnik reálisnak. Asztrológiai nézőpontból az idén tehát hamarabb kezdődik az ősz.

~ o ~

     A Jupiter jegyváltása egyúttal egy hosszabb, 12-13 hónapos időszakra lesz hatással. A következő hónapokban a megfontolt gazdálkodás kerül a figyelem középpontjába. Szeretnénk optimálisan kevés erőfeszítéssel a legnagyobb eredményt elérni. Amikor a Jupiter a Szűz jegyében jár, a törvényhozás területén is azok a kérdések kerülnek felszínre, amelyek asztrológiai szempontból a Szűz jegy uralma alá tartoznak: egészségügy, közoktatás (esetleg valóban rövidebb lesz a nyári szünet), állami hivatalok, nemzetgazdasági tervezés, statisztika, könyvelés. Jó hír, hogy a Szűz Jupiterrel gondosabban, pontosabban fogalmazott törvények születhetnek.
   Jó pihenést kívánok augusztus 11-ig, használják ki ezt a három hetet, mert utána munkás hétköznapok következnek!

                                                                                                                   Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez