Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664301
   « Vissza

Tűzoltás a kapusposzton

 « Tűzoltósági hírek 
2015. július 17.
 

     A magyar férfi strandfoci-válogatott nemrég megnyerte a Barcelonában rendezett B ligát, így jogot szerzett arra, hogy selejtezőt játsszon az A csoportba való kerülésért. Ezen kívül a csapat a júniusi bakui Európa Játékokon is részt vehetett, ahol a világ legjobb csapataival, az aktuális világ- és Európa-bajnok oroszokkal, a vébé második spanyolokkal, és az európai elitbe tartozó olaszokkal és ukránokkal is megmérkőzött (és helyt állt). 

kepfile

     Slusszpoénként pedig Siófokon kétszer is a sportág koronázatlan királyaival, a 13-szoros világbajnok brazilokkal meccselhetett a csapat. Úgy tűnik, a strandfoci Magyarországon is sikertörténet lesz. Sokak szerint a siker egyik kulcsa a kapusposzt megerősítése volt. Ebben a játékban ugyanis a kapusoknak kiemelten fontos szerepük van. A támadásokat 60%-ban a hálóőrök irányítják, ők indítják a játékot, és ők azok, akik átlátják a pályát, illetve az ellenfelek szándékait is. S hogy mindez miért fontos a számunkra?
     Való igaz, ennek a sportágnak még a nyomát sem lehet felfedezni a kerületben. Pontosabban mégis, ám erre az egyetlen nyomra egy egészen meglepő helyen, a XIV-XVI. kerületi tűzoltóságon bukkantunk. Szacskó László tűzoltó főtörzsőrmester, az állomány C csoportjának a tagja ugyanis „másodállásban” a magyar strandfoci-válogatott tagja. A 27 esztendős kapus ráadásul a Kertvárosban, a Centenáriumi lakótelepen lakik, így több szállal is kötődik a kerülethez.
    Szacskó László gyermekkora óta focizik, jelenleg a Maglód NB III-as csapatának az igazolt kapusa, de korábban a Kazincbarcika színeiben az NB II-ben is megfordult. A strandfocival véletlenül ismerkedett meg, egyik maglódi csapattársát, Weisz Tamást választották meg szövetségi kapitánynak, aki a tűzoltó kapust is rábeszélte a játékra.
     A kertvárosi hálóőrnek azonban az állandó játéklehetőség miatt egy hazai strandfoci-csapathoz is le kellett igazolnia. Így ma már két klubban is helyt kell állnia, illetve a válogatott is egyre több elfoglaltságot jelent a számára. Már a napi teendők megszervezése is nagyon nehéz feladat, a mentés és a tűzoltás ugyanis teljes embert kíván. A tűzoltó kapus az összes szabadidejét a focira áldozza, és, ha teheti, a bevetések közti szüneteket sem pihenéssel, hanem edzéssel tölti.
                                                                                                                         Riersch Tamás 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez